reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Katjusza, a te rybaczki jak? wygodne? Też nad nimi myslałam, bo mam zdecydowaną pustkę w szafie i cały czas pomykam w dwóch sukienkach na zmianę jak tak gorąco

domi - super są, mają taki króciutki i w miarę luźny ściągacz, dzięki czemu teraz nie obciskają (a brzuch mam już spory) i wygląda, że jeszcze kilka centymetrów może mi spokojnie brzuch wywalić a i po ciąży powinny dobrze leżeć (bo one w sumie nie są do końca ciążowe). No chyba że się szybko zeszmacą ale to będę mogła ocenić dopiero po paru praniach ;-)

Te koszulki bez rękawków świetne :-). Ale ja już tak się boję kupować ubrania z Allegro :hmm:Kupiłam kilka i mimo, że się mierzyłam i wymiary ciuchów tez były w aukcji podane, okazało się, że są trochę za duże :wściekła/y:. No ale w czymś muszę chodzić, więc je używam. Z drugiej strony - szafa pusta jeśli chodzi o ciążowy ubrania, a ja w Krakowie nie namierzyłam sklepu z niedrogimi ubraniami ciążowymi, takimi zwykłymi jak na Allegro można znaleźć (ceny w sieciówkach to dla mnie mega przegięcie). Ale może z tymi koszulkami zaryzykuję... ;-)

Dzag, szukaj w zwykłych sklepach - teraz da się znaleźć mnóstwo tunik odcinanych pod biustem, spódnic z gumką w pasie czy luźnych sukienek, które nadadzą się na ciążę i będą służyć też później. Ja typowo ciążowe kupuję tylko spodnie (w sumie mam trzy pary - długie dżinsy, długie lniane i krótkie lniane - i na tym poprzestanę).

dzag - ja mam ogólnie rozmiar 42, 170 cm wzrostu, wagi normalnie 60 (ale cienkie kości mam ;-) ) a teraz z 70, biust mały, kupiłam największy rozmiar tych bluzeczek jaki mają, czyli 42 - bluzka jest ładnie opieta na biuście i brzuszku ale materiał jest rozciągliwy więc jest jeszcze miejsce na troszkę ;-)

Kajtusza ale się odszczeliłaś :tak:

ale ja podobnie jak Ewa kupuję w normalnych sklepach. Co prawda nie rzeczy odcięte pod biustem bo mi się jeszcze nie zdarzyło przymierzyć dobrze uszyty stanik ale i tak krojów i wyborów mnóstwo. Poprzednie sukienki ciążowe służyły mi przez dwa kolejne lata a teraz w sobotę się nalatałam ale udało mi się kupić w normalnym sklepie sukienkę i sweterek ;-)

Pochodziłam dziś po galerii (bo prądu rano nie było) matko jakie te ciuszki dziecięce drogie. W 5-10-15 chciałam śpiochy kupić ale nie dość, że same majtkowe to dodatkowo dla mnie 19zł to za dużo:baffled: w Tesco ciuszki śliczne no ale zwykły pajac 35zł:szok: byłam jeszcze w c&A ale tam też ich pogieło :szok: i tym sposobem kupiłam tylko dwie pary majtek ciążowych i mam kasę w portfelu. Poczekam może jakies letnie wyprzedaże będą ok.

Niestety wszytsko jest drogie... nie tylko ciuszki dla dzieci. Ja dziś po przeczytaniu waszych postów że już zaczynacie się pakować do szpitala pojechałam do sklepu kupiłam kilka pieluszek tetrowych, sudocrem, piżamę dla siebie plus kilka duperali i 200 zł pękło. A jeszcze od groma rzeczy na liście do kupienia. Na szczęscie ubranka dla dziecka mam zdobyczne :))))

Ja miałam dzisiaj spięcie z moim M, bo właściwie wszystko kupuję z moją mamą, babcia donosi ubranka, moja siostra się zadeklarowała, że da kasę na łóżeczko. Ale M ma siostrę i mamę, które jak on twierdzi, też chcą coś kupić. No i mam nie świrować, bo nie pozwalam sie im wykazać. Ale one jeszcze nie zadeklarowały, ani nawet nie wspomniały, że jeśli nam czegoś trzeba, to nas wspomogą, tylko cicho siedzą. Więc mówię M, że przecież od wczoraj o ciąży nie wiedzą i jeśli faktycznie chcą coś kupić, to telefon mi działa i mogą zadzwonić i spytać co jest nam potrzebne. Z mamą M widzę się rzadko, ale z siostrą dość często i generalnie wie co już mamy a czego brakuje i jeśli rzeczywiście chciałaby cos kupić, to by powiedziała "Dajcie znać co i na kiedy mogę kupić". Ale one nic nie mówią, a ja przecież nie zadzwonie i nie powiem, słuchajcie jest do kupienia to i to, wybierzcie sobie co chcecie. Poza tym, ja poświęcam czas na poszukiwania najlepszych rozwiązań i wiem co chcę a czego nie. Mówię M, że laktator musze kupić a on mi na to, poczekaj, ktoś przyniesie. Ale jak ktoś przyniesie, przyniesie cokolwiek, co nie będzie się nadawało, ja chcę konkretny model i chcę wiedzieć kiedy będę go miała.
Nie wiem, czy to ja jestem z kosmosu, czy po prostu mam liczyć na innych?
Jeśli ja bym miała kogoś uszczęśliwić czymś, co nie kosztuje 5zł, to bym zadzwoniła i spytała, czy to faktycznie jest to, albo co konkretnie i jakiej firmy mam kupić.

W szale złości kupiłam chustę Lenny Lamb chusta elastyczna M malachit (2365879352) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co zostało do kupienia?
Laktator i butelka, jakis smoczek/i, kosmetyki, pieluchy jednorazowe i tetra, kosmetyki i bzdety jakies do szpitala, łóżeczko, karuzelka nad łóżeczko, zamiast bujaczka, chcę dokupić takie szyny z MUTSY do fotelika http://allegro.pl/mutsy-lezaczek-baby-sitter-stan-bardzo-dobry-tanio-i2352681982.html bo bujaczek, to byłby kolejny mebel. Z matą się jeszcze wstrzymam.

Ostatnia edycja:
reklama
K8libby a nie miałaś tej listy robić? zrób listę konkretną i puść do rodzinny, u mnie na szczęście mama dobry przekaźnik, wszystko rozpowie :-p

a mi się kasa skończyła i nie mam weny na szukanie, bez opcji "kup teraz" jakoś to mniej bawi :rofl2:

Do góry