reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

od jakis 3tyg szukam łóżeczka które miałoby szerokosc zewnętrzną nie wiecej niz 60cm................ Kuźwa nigdzie nie ma!!!! jak tak dalej pójdzie to bedziemy musieli zamawiać:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
K8libby ty masz fajną zdrową ciążę, to Cię nie straszą szpitalem :tak: ja tak myślę, że wypadałoby chociaż kupić koszulę, bo jakby mnie jakieś bóle chwyciły to nie mam nic :sorry2:

Sempe a jakbyś zamawiała, to byś długo czekała?

mala.di, może kupisz od razu wanienkę w takimi stopkami. Muszą takie być. Ja tylko kilka ich oglądałam, takich zwykłych najtańszych, ale niestety stopek nie miały.

”k8libby” pisze:
Naprawdę już pakujecie torby do szpitala? ja jeszcze nie mam niczego co bym mogła do niej wsadzić...
Ja to nawet torby jeszcze nie mam. Reklamówkę co najwyżej. Albo plecak w góry kilkudziesięciolitrowy ;-).

”sempe” pisze:
od jakis 3tyg szukam łóżeczka które miałoby szerokosc zewnętrzną nie wiecej niz 60cm................ Kuźwa nigdzie nie ma!!!!
Węższe to chyba tylko kołyski. Przecież 60cm to robią materacyki, więc łóżeczka nie mogą być w środku węższe, a co za tym idzie - zewnętrzne wymiary muszą być ciut większe niż 60cm.

Ewa dokładnie tak samo myślę z tymi otulaczami i rożkami, ze to na dwa tygodnie, miesiąc a mówienie, że na dłużej to już chwyt marketingowy. Maks po 5 miesiącu już nawet na rękach nie umiał leżeć bo tak bardzo chciał być w ruchu.

Mala.di wanienka na podłodze to całkowicie niemożliwe, autentycznie o ile przewijać na łóżku sie ostatecznie da (choć nie jest to za wygodne) o tyle wykąpac dziecko już nie. Musisz mieć swoją jedną rękę pod całym ciałem dziecko (w dłoni pupka na przedramieniu plecy i głowa) musiałabyś kąpać dziecko na leżąco.

Sampe ja to całkiem mini model kupuję o szerokości 40cm i się cieszę na zaoszczędzone miejsce :tak:

k8libby do mojej torby szpitalnej też nie ma co zapakować i nie będzie jeszcze przynajmniej przez dwa miesiące. Pakuję dwa tygodnie przed terminem porodu. W razie czego urodzę w szpitalnej piżamce (na ginekologii są w dechę albo masz dupę na wierzchu albo cycki :-D) a potem jak już będę miała Olę to mi wszystko wisi M będzie latał tam i z powrotem. Najważniejsze kupić wodę po drodze do szpitala i wziąć kartę ciąży :tak:

Nie znalazłam miłości rożkowej biorę się za zamawianie materiału. Muszę sama uszyć :-(

k8libby do mojej torby szpitalnej też nie ma co zapakować i nie będzie jeszcze przynajmniej przez dwa miesiące. Pakuję dwa tygodnie przed terminem porodu. W razie czego urodzę w szpitalnej piżamce (na ginekologii są w dechę albo masz dupę na wierzchu albo cycki :-D) a potem jak już będę miała Olę to mi wszystko wisi M będzie latał tam i z powrotem. Najważniejsze kupić wodę po drodze do szpitala i wziąć kartę ciąży :tak:

Nie znalazłam miłości rożkowej biorę się za zamawianie materiału. Muszę sama uszyć :-(

Ja właśnie jak rodziłam Oliśka to dostałam Szpitalną koszule (po odejsciu wód moją miałam mokrą), cycki na wierzchu a jak się schyliłam to tyłek też było widać:-D:-D Ale wisiało mi wtedy, ze coś widać- ważniejsze było aby urodzić i iść spać:-D:-D

ja torbe miałam spakowaną, ale rozpakowałam bo torbe potrzebowałam, ale wszystko co potrzebne w szafce leży, więc w razie czego tyle co wrzucić.
Pochwal się jak uszyjesz- podziwiam Cię, masz talent ja to antytalencie w tych kwestiach:tak:

Milionka dzięki!!:-)
nie przyszło mi na myśl ze takie az wąskie łóżeczka robią:confused::confused:

Kakakarolina a czy w takiej 40 (wew) nie wiem ile ma zew dziecku nie bedzie ciasno?? u nas kołyska czy przystawka nie wchodzi w gre, musi 2lata w tym wytrzymać i zastanawia mnie czy jest odpowiednio wysokie.
Ty juz je masz?

Sampe nie mam jeszcze tego ale na dwa lata będzie na pewno za małe. Ja to tak na kilka pierwszych miesięcy do swojej sypialni potzebuje. Potem pewnie wyląduje albo u mnie w łóżku (wersja pesymistyczna jak będzie się budzić jak Maks 20 razy na noc) albo do pokoju Maksa (wersja optymistyczna- zacznie przesypiać noce, zważywszy na to, że Maksowi to się jeszcze nie udaje wersja mało realna:)

reklama
Do góry