reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Summerbaby sama ocenisz bo trudno powiedzieć. Na pewno producenci mocno przesadzili z wielkością dziecka w to zapakowanym. Takiego dużego bąbla już się nie pakuje :) bo musi machać wszystkim i się rozwijać. Takie otulacze góra na miesiąc są. No i nie wiem jak tu się dopasowuje rozmiar i nóżki są luźne. Ja bym chyba się jednak nie zdecydowała ale moze znajdziesz jakies praktyczne rozwiązanie. A gdzie kupiłas??

Kakakarolina. Otulaczki są w różnych rozmiarach, córka mojej przyjaciółki ma 7 miesięcy i kocha w nim spać, momentalnie się uspakaja. Zobaczymy co na to Bruno:-)
Strona producenta
The Woombie is the safest, most natural way to swaddle your baby.

reklama
Hm. Wygląda ładnie. ale mi to sie naprawde zdaje ze jakos wygodniej mi bedzie kupic wanienke i w łazience kąpać małą. i dla mojego kregoslupa chyba lepiej bedzie na siedzaco przewijac niz na stojaco:-p

oj nie nie :)
chyba ze masz cos na wysokosci rak gdzie kladziesz wanienke, a dziecko na pewno lepiej przewija sie na stojaco tez na wysokosci rak, kup sobie taki przewijak na lozeczko, zobaczysz jaka wygoda :)

ja mam rozek i wiecej kasy na otulacze itd nie mam :) szkoda mi pieniazkow dziewczyny, kazde 10zl do 10zl i same wiecie jak to jest
mam w planie dokupic tylko do wozka spiworek recaro BRAND NEW IN BAG RECARO YOUNG PROFI CAR SEAT SLEEPING BAG ONLY MICROFIBRE BLACK (4031953024818) | eBay tym bardziej ze w grudniu jedziemy w gory na swieta

Summerbaby mnie wydaję się, że wkładanie starszego dziecka do otulacza to hamowanie jego rozwoju. Dziecko musi się ruszać. Mój 7-miesięczny Maks już sam siadał a gdy miał niecałe 5 pełzał i się kulał gdyby był tak zawiązany na pewno by sie tego nie nauczył. Zresztą gdzieś czytałam wypowiedź fizjoterapeuty, że otulacze i rożki to właśnie tak do miesiąca się stosuje bo potem krzywda dla dziecka.

No i z tego co pokazujecie, to straszna krzywda dla naszego budżetu, jakieś strasznie wszystko drogie to co pokazujecie....

kruszki, jeśli wanienke można polożyć na pralce, to mam pralke na wysokości rąk :-p jeśli nie, to ja sobie to tak obmyśliłam, że położe ją na podłodze, sama sobie usiade na tejże podłodze i chyba tez mi bedzie wygodnie?
tak czy inaczej nie wydaje mi sie bym znalazła w pokoju miejsce na taki wolnostojący przewijak po wstawieniu łóżeczka i dodatkowej szafy/komody wiec jakos poradzic sobie bede musiala

mala.di, pralka pod wanienkę jest jak najbardziej ok. Tylko ja bym wtedy podkleiła wanienkę takimi gumowymi „nóżkami”. Można w sklepach spokojnie coś takiego dokupić (takie kółeczka, jak na przykład pod nogi krzeseł, żeby podłogi nie rysowały). Nie będzie się wtedy ślizgała. A skoro będziesz kupowała komodę to czemu nie kupić od razy taką z możliwością poszerzenia blatu i kupić na nią miękki przewijak: PRZEWIJAK MIĘKKI NA KOMODĘ CEBA 70/50-PROMOCJA (2333362495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo NEW!!! PRZEWIJAK NA KOMODĘ HIT!!! ŻYRAFKA MIŚ (2361860353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (jejkuuu, ten z żyrafką jest słooodkiii :-). w ogóle mam jakąś fazę na żyrafki ;-)). Albo zwykłą komodę, bez szerokiego blatu i do tego usztywniany przewijak na łóżeczko: PRZEWIJAK NA ŁÓŻECZKO TWARDY CEBA 70/50-PROMOCJA (2333362605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Jak widzisz, wcale nie jest to jakiś masakryczny wydatek :-).

No to to wiem ;-) tylko decydujący głos czy kupujemy szafe czy komode właśnie bedzie miała moja mama, bo ona funduje:-p jesli bedzie komoda to sie wyposaże na pewno w taki przewijak...

a z tym przyczepianiem wanienki do pralki to nie wiem jak wyjdzie, bo chyba to rozwiazanie o ktorym mowisz jest bardziej na stałe? a ja mam pralke otwieraną od góry, wiec wanienka bedzie mogla byc tam stawiana tylko na czas kapieli

Nie nie, nie przyczepiasz do pralki :-). Chodzi o przyklejenie tych gumowych kółeczek do wanienki. Takie wiesz... podklejenie. Tak jak się stópki pod meble przykleja - tylko takie stópki są filcowe, a pod wanienkę potrzebne by były gumowe, żeby nie ślizgała się na pralce.

EDIT:
PIerwsze lepsze, które znalazłam w Internecie, żebyś wiedziała o co chodzi: http://fanlidla.pl/gazetka/2011.06....ki,pod,meble,lub,stopery,gumowe,zamiast,filcu .

aaa, że takie coś. Ja sobie jednak troche inaczej to wyobrazilam :p Jako takie dosłowne przylepki.
Takie coś to sie przyda na bank
dzięki, dzag ;-) bo sie wlasnie troszke balam tego stawiania na pralce, a nawet nie wiedzialam o istnieniu czegos takiego

Tak na mój chłopski rozum to wanienka wypełniona wodą nawet stojąc na pralce nie ma większych szans na przesunięcie się :)

A co do rożków (bo wyczytałam na poprzedniej stronie, że była o nich dyskusja) to dzieci i tak nie pozwolą się Wam w nie wcisnąć po jakimś czasie :p Franek spał w różku może dwa tygodnie (ale chyba nawet nie tyle). Na początku było mu wygodnie, ale potem stwierdził, że musi mieć w czasie snu ręce na wierzchu i zaczął się rozkopywać tak, że rzeczy puszczały ;) Przeszliśmy na kocyk w dzień, a śpiworek w nocy ;)

reklama
Naprawdę już pakujecie torby do szpitala? ja jeszcze nie mam niczego co bym mogła do niej wsadzić...

Do góry