reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Potwierdzam to co dziewczyny już pisały o stanikach - bawełniane są dobre na kilka dni bo później się deformują i rozciągają i są do d...
Fajny jest z Triumpha do karmienia też zupełnie miękki ale materiał dużo lepszy.
Ja sama przerabiałam stanik na taki, żeby był do karmienia - kupuje się dobry biustonosz z odpinanymi ramiączkami. Doszywa pod spód taką gumkę stanikową, żeby ramiączko nam nie uciekło jak je odepniemy od miseczki i gotowe. Zbuduj sobie karmnik! :-)
Znalazłam ten sposób na forum stanikowym. Nie chodzi tu o oszczędność tylko o to, że czasami łatwiej jest znaleźć porządny stanik ale nie do karmienia. Dobre staniki na duże biusty ma firma Biggi. polecam bo ceny są rozsądne i rozmiarówka odpowiednia - chwila przeróbki i karmnik gotowy.

Dużo dobrego o stanikach napisano na forum lobby biuściastych Lobby Biuściastych :-) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

O tych stanikach Alles słyszałam wiele dobrego. Ja z tej firmy miałam zwykły czarny bez koronki i był OK al uwaga - one lubią się rozciągać :)

Generalnie dobry stanik to moim zdaniem wielka rzecz.

reklama
O, to mój Alles działał bez zarzutu przez 9 miesięcy i teraz też będę go pewnie używać (o ile się wcisnę, bo coś mi biust świruje w tej ciąży...) :) A biustonosz wciąż jest jak nowy ;)

Zylcia to Ty jesteś z mojej bandy przeszkolonych w kupowaniu staników;-) :-D
Mi bardzo często udaje się kupić jakiś ostatni model na wyprzedaży z Freya czy Panache ostatnio własnie kupiłam zA 80 zamiast za 200 :szok: i mam w planie przerobić go na karmnik bo i tak po ciąży mi się pod biustem zmniejszy obwód i będzie do niczego. A Biggi to polska firma (w sensie rozmiarówka polska czy angielska?) D\
Dobry stanik to jakiś rozmiar mniej w odbiorze sylwetki

k8libby a popatrz na śpioszki w jakiej są cenie jak możesz?

Kruszki szalonaaaaaaaa :-Dna torbę to ty masz jeszcze czas nawet dwa miesiące. A piżam ja biorę więcej. Ostatnio się dwa razy dziennie przebierałam ale to na placyk pójdę pod koniec lipca i gotowe.

A w zasadzie co trzeba miec ze soba za wyprawke do angielskiego szpitala?
musze sprawdzic bo beda mialy moje kolezanki, jedna rodzi w czewrcu a jedna w lipcu, i zapytac te co rodzily niedawno, z tego co pamietam to podpaski na pewno, kosmetyki swoje ktore uzywasz, wode do picia, pizamke na przebranie, szlafroczek itd. dokladnie sie dowiem co u mnie musze brac, a Ty sie zapytaj poloznej swojej co do Twojego szpitala trzeba, bo zdaje sie moga byc odstepstwa

Kruszki szalonaaaaaaaa :-Dna torbę to ty masz jeszcze czas nawet dwa miesiące. A piżam ja biorę więcej. Ostatnio się dwa razy dziennie przebierałam ale to na placyk pójdę pod koniec lipca i gotowe.
a wiesz, tak sie mowi, ze czas mamy jeszcze itd.ale zanim skompletujemy dla siebie torbe to juz bedzie poczatek 8go miesiaca, a ja wole byc gotowa juz od 32tc, moja Ciocia zostala tak sama na lodzie w Niemczech, wszyscy mowili masz czas, spokojnie, wszystko Ci przywieziemy.. wszyscy pojechali na wycieczke jak byla w 8miesiacu, czesc rodziny pojechala do PL a Ciotka zaczela rodzic.. no i wujek nie znajacy sie na niczym zwiazanym z niemowlakiem musial pojsc na zakupy :D
ach ile takich przypadkow jest
i dlatego ja patrzac tez na to ze jestem skazana wlasciwie na siebie sama i M., bo nikt poza znajomymi tego samego dnia nie jest w stanie sie zjawic i pomoc w razie co, musze byc gotowa wczesniej :)

kruszki bo ja jestem olewus i zawsze wszystko na ostatnią chwilę zostawiam. Ja pewnie się spakuję pod koniec 9 miesiąca. A mój M w zakupach dola niemowlaka ostatnio się okazało super daję radę. Specjalnie nie przygotowałam ubrań na wyjście ani dla siebie ani dla małego dał radę. wózek mam na strychu nie wyprany, łóżeczko na allegro, listę zakupów i tyle

reklama
znajac mojego to i tak by sie skonczylo na telefonie i instrukcjach co ma kupic, gdzie, jaki kolor i w ogole..
to ja wole miec gotowe wszystko a nie sie uzerac :)
ja po prostu musze byc przygotowana bo co prawda jest tu moj tata ze swoja narzeczona, ale to mimo wszystko obca kobieta i nie mowi po ang. :)
trzeba liczyc na siebie :)

Do góry