reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

To tylko zazdroszczę tym, co mamy i babcie kupują, u nas nic nie kupują i dziecko jest zdane na gust mamusi i starszego braciszka;-)
Może choć raz będę pierwsza z promocjami. Napisałam na głównym, ale tu też dam znak. Na stronie smyka jest promocja na rzeczy z kolekcji coolclub. Jeżeli kupi się 2 rzeczy, to trzecia za 2 grosze. Jak ktoś lubi smyka to proszę. Promocja do piątku

reklama
A co to bouncer:sorry:?

Też dołączam się do pytania :-) nie mam pojęcia co to.
Ale Wam zazdroszczę dziewczyny tego kompletowania wyprawek. Ja muszę się wstrzymać jeszcze miesiąc. Teraz musimy zapłacić za podłączenie prądu na działce no i jeszcze kilka wydatków na budowę. Dopiero z mojej kolejnej wypłaty będę mogła sobie pozwolić na jakieś zakupy. Ale wczoraj wszystko podliczyłam i kategorycznie powiedziałam M. że z kolejnej wypłaty potrzebuje tyle a tyle i nic mnie nie obchodzi. Tak więc od połowy czerwca zaczynam zakupowe szaleństwo. Do końca czerwca chce mieć kupione większość rzeczy, a do połowy lipca muszę być już w pełni gotowa, bo przy tych moich skurczach i braniu fenka to muszę być przygotowana na wcześniejszy poród. Tylko kurcze jak ja wytrzymam jeszcze cały miesiąc bez kupowania??? Na razie tylko przeglądam allegro albo robię rozeznanie po sklepach. Nic nie kupuje, bo na najbliższy miesiąc kasę mamy wyliczoną na styk. Musimy zaciskać pasa żeby się ze wszystkim wyrobić. Strasznie mnie to wszystko denerwuje.

marcia jestem na tym samym, a więc początkowo-szczątkowym etapie kompletowania wyprawki...U mnie decycuje jednak zabobon, nie same względy finansowe, choć te, owszem też mają znaczenie. Pospłacaliśmy wszystkie należności zaległe i od miesiąca postanowiliśmy odkładać, coby w czerwcu mieć za co małą zaopatrzyć :tak: Szczęśliwie odpada nam zakup wózka, bo moi rodzice postanowili go nam nabyć :-D Większość ciuszków pewnie wygrzebię w lumpach, kołyskę na Allegro (już mam kilka "na oku"), mam nadzieję, że styknie kaski akuratnie :sorry:

Marcia ja też zamierzam kupować tak na prawdę od połowy czerwca. teraz tylko marzę, wybieram i przeglądam. Ale za pranie, prasowanie, przegląd wózka, kupowanie kołyski, przewijaka, wanny też się jeszcze nie biorę.;-)

Ja też nie wiem co to bouncer:eek:

a bouncer, to nie nasz bujaczek? Ja też zamierzam kupować w połowie czerwca, teraz wybieram, zastanawiam się i przeglądam.

kakakarolina, wpyprawkowa ekspertko, gdzie top 10:-)

Marcia ja też zamierzam kupować tak na prawdę od połowy czerwca. teraz tylko marzę, wybieram i przeglądam. Ale za pranie, prasowanie, przegląd wózka, kupowanie kołyski, przewijaka, wanny też się jeszcze nie biorę.;-)

A ja właśnie wzięłam się powoli za pranie i prasowanie. Tylko to mi teraz zostaje skoro kupować nie mogę :-) a przynajmniej mam świadomość że już coś będę miała gotowe :-) Wczoraj wyprasowałam pierwszą porcję ubranek, dzisiaj druga schnie. Lepsze to niż przeglądanie po raz setny rzeczy na allegro :-)

karenm za mała. Zanim dziecko do dorośnie do jej używania już się do niej nie zmieści. Najważniejszy atut maty to wielkość. Dziecko po niej uczy się pełzać do zabawek. Leżeć i patrzeć do góry może na zwykły pałąk http://www.salondzieciecy.com.pl/ob...gimnastyczne&zkontr_strona1=1&szuk1=&sortuj=0
a po macie powinien sobie pochodzić.
Ja kocyków nie piorę olewam kontaktu skóra do skóry nie będzie. Poleżą sobie u mnie w szafie przeskoczą na nie moje bakterie niech się flora na dziecku rozwija.

Ta już jest lepsza
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-move-play-tiny-love-gratisy-i2320022891.html
choć ja i tak będę szukała czegoś większego ale to i tak najwcześniej za pół roku

Ostatnia edycja:
reklama
karenm super mata, ale możliwe że będzie za mała ;-)

do moich urodzin zostało 59 dni (16.07), więc też muszę jakoś wydatki rozplanować :tak:
KakaKarolina
olej pracę, dawja top 10 :rofl2: nie no żart, wyrób się z tym co musisz :-)

Do góry