reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Malinka jak wszystko :-( ale na pocieszenie Ci powiem, ze znam wiele mam które używają zwykłych staników i żyją.

np. ja ;-) do karmienia miałam te zwykłe bawełniane za 40 zł a jak zaszalałam i kupiłąm w h&m-ie z fiszbinami to musiałam te fiszbiny powyrywać, bo mnie do szału doprowadzały ;-) ale ja mam przed karmieniem małe C a po karmieniu małe B ;-)

reklama
Ja mogę baaardzo polecić biustonosze z firmy Alles Mama. Koszt to ok. 70-80 zł. Biustonosza nie czuć w ogóle, nie rozciąga się, klamerki łatwo się odpinają. No i są ładne :) Ja miałam m.in. taki: ALLES **MAMA BIANCA* biustonosz do karmienia 75 C (2320316429) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie polecam za to firmy Naturana - biustonosze są tańsze, ale jakieś takie niedorobione. Po dwóch praniach wyglądały jak rozciągnięte worki :/ Miałam taki: Naturana* biustonosz dla mam karmiących czarny 75C (2281616224) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i więcej już nie kupiłam.

A w ogóle nie ma co w wiele biustonoszy inwestować - ja miałam chyba ze trzy sztuki - dwa na dzień z fiszbinami i jeden na noc zupełnie materiałowy (jak ten z Naturany).
Można też karmić w zwykłym, ale zwykły przerobić, ale jednak odpinane miseczki to spory komfort, szczególnie jeśli karmi się w miejscach publicznych.

A co do koszulek do karmienia - ja nie kupiłam ani jednej. W domu karmiłam w czymkolwiek, a na wyjścia najlepszy dla mnie system to był: top na cienkich ramiączkach, który można był od góry zsunąć delikatnie z piersi i jakakolwiek koszulka na wierzch, którą podnosiłam do góry. W rezultacie miałam i brzuch, i dekolt zakryty, wystawał tylko niezbędny kawałek piersi, który łatwo było zasłonić tetrą, kiedy dziecko kończyło jeść - pełna dyskrecja i komfort tak dla mnie, jak dla osób przechodzących obok ;)

No właśnie dziewczyny z małym B albo C martwić się o staniki nie muszą a te z większym niestety tak. Zalecałabym nawet wizytę u porządnej brafiterki bo u nas z dobieraniem staników masakra wystarczy się przejść po ulicach...

Ja jeśli będe karmić to kupie tylko jeden specjalny do karmienia, właśnie na jakieś dłuższe wyjścia, żeby było mi łatwiej. No i planuje raczej kupić chyba za około 50zł stanik w smyku :-p nie wyobrazam sobie wydać 199zł na stanik. jak już to te alles są jeszcze w miare cenowo.

ewa - fajne te z Alles Mama - nawet mają niedrogie takie zwykłe bawełniane - kupię sobie biały i czarny ;-) co do systemu "top i bluzeczka" - pamiętaj, że teraz to będzie środek lata więc dwie warstwy ubrania może być za dużo. ja jeszcze zakrywałam się czasem tetrą od góry i też był luz ale tym razem z pewnością cienkie koszulki do karmienia będą zbawieniem ;-) dla mnie w lecie tez z rozpinaną ramiączką były super!

Szybki cynk: w przyszłym tygodniu będzie w Lidlu akcja dla przyszłych mam i dzieci. Od 21 maja zabawki dla starszych dzieciaczków, od 24 maja dla przyszłych mam i mniejszych dzieciaczków. Kilka fajnych rzeczy: np. tanie termometry bezdotykowe, ciuchy ciążowe itp. Dziewczyny z Krakowa proszę o nieokupowanie Lidla na Wielickiej :-D.

Ostatnia edycja:
Moja droga dzag, spóźniłaś się, już informowałam 2 dni temu o Lidlowej akcji :p
Będą też biustonosze do karmienia :p

fajnie Dzag ze napisałaś o tym Lidlu. Ja nie czytałam poprzednich stron a Twój wpis przeczytałam i na pewno sie wybiorę do lidla w tym czasie :) może coś dokupię do wyprawki :)

Ja nie kupuję staników do karmienia ani zadnych koszul, uważam że sie będą mi potrzebne

reklama
k8libby, Ty zawsze jesteś pierwsza w takich akcjach :-). No to w takim razie tylko przypomniałam. Niestety przez ten głupi szpital mam trochę zaległości forumowych i niektóre posty przeskakuję :baffled:.

Do góry