reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
No nieźle, ja nie mam jeszcze nic a wy już nawet pieluchy kupujecie :-D

nie mam pojęcia gdzie kupować ciuszki, bo wlasnie ceny w takim smyku, choc ostatnio trafilam na jakąś niby super obnizke cen byly kosmiczne, jak na ciuszki ktore wlasciwie beda uzywane tylko przez chwile... z kolei po lumpach to sie jednak trzeba nachodzic niezle zeby wszystko skompletowac, jak dotąd nie znalazlam sklepu z nowymi, w rozsadnych cenach ciuszkami

co do kosza na pieluchy ja nie mam zamiaru kupowac jakies specjalnego ktory sluzy do wyrzucania pieluch, ale kupie jakiś mały, szczelnie zamkniety, mały, zeby postawic koło przewijaka

W sprawie pampersów:

My używaliśmy i używamy tych "klasycznych" - Pampers ;) Jak dla mnie najlepsze. Huggiesy były moim zdaniem za sztywne i nieprzyjemnie twardniały po zasikaniu.
Nie kupujcie ich dużo. Nam poszło:
* 2 małe paczki "jedynek"
* 2 duże paczki "dwójek"
* od połowy 2 miesiąca do końca 4 używaliśmy "trójek"
* po 4 miesiącu przeszliśmy na "czwórki"
* jakoś tak po roku ubieraliśmy "piątki" Frankowi na noc, a potem też na dzień
(i to - mam nadzieję - nasz ostatni rozmiar ;))

Pampersy mają różne rodzaje:
* Premium Care - mają siateczkę, która czasem przykleja się do skóry dziecka, nie polecam
* New Baby i Active Baby - w zasadzie niczym się nie różnią, tych używamy
* Sleep & Play - tańsza wersja, ale nie polecam, bo nie mają gumki na wysokości pasa i czasem się zsuwają jak dziecko mocno wywija, raczkując czy turlając się ;)

Ewa my czwórki używaliśmy w okolicy roku aż do końca pieluchowania i do końca były za duże a jedynki spokojnie przez miesiąc. Nie ma co radzić trzeba popatrzeć jakie się dziecko urodzi.

Ja właśnie w Rosmanie widziałam taki fajny pakiet startowy Huggies, z woreczkami na zużyte pieluchy i chusteczkami a same pieluszki z wycięciem na pępek, 27zł kosztował zestaw, więc cena chyba niezła, kusiło mnie, żeby kupić, ale poczekam jeszcze. Mam go pod nosem, więc zawsze mogę kupić.

Jak się ogląda te rzeczy dla maluszków, to naprawdę, gdyby nie zastanawiać się nad każdym zakupem, tylko iść na żywioł, to można fortunę wydać... To jak z weselem, też trzeba eliminować niepotrzebne rzeczy i zastanawiać się, po co mi to czy tamto, bo można nieźle popłynąć...

u nas też jedyneczki koło miesiąca używaliśmy, teraz nadal czwórki.

dziewczęta - jakby Wam się obiła o oko na necie jakaś fajna kołyska na pierwsze 3-4 miesiące i w dodatku nie droga, to dajcie cynk, co..?

Ale z drugiej strony nie ma co zakładać, że dziecko będzie małe ;) Łatwiej dokupić paczkę niż potem zastanawiać się, co z nadwyżką zrobić :)

u nas też jedynki z ponad miesiąc były, dokupowaliśmy, bo same 2 mieliśmy :tak:
K8libby cena bardzo ok, a ile w paczce jest pieluszek? tak jak Ewa pisze, nie ma co dużo kupować małych, bo dzieci rosną strasznie szybko, no chyba że się krasnal urodzi poniżej 3kg jak u niektórych z nas, do tego z krótka gira jak u mnie :rofl2:

Mała Di patrz co upolowałam przed chwila (niedobra ja :-p): zestaw pajace 9 szt r.56 (2321549391) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko ja wiem, że dla mnie są idealne na ten pierwszy miesiąc..

Katjusza chętnie wezmę Ci pod uwagę, kołyski są takie śliczneeee..

KakaKarolina super to łóżeczko, a swoje masz miej więcej w podobnej wysokości żeby dostawić? a jak patrzyłam na tamtą strone, to wlasnie załowałam, ze ja guzika nwet przyszyć nie umiem... świetne rzeczy można właśnie podpatrzeć :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
kakarolinka - właśnie już ją widziałam i poważnie biorę ją pod uwagę, oferta jest od dłuższego czasu, więc liczę, że jeszcze przez 3-4 tygodnie nie zniknie ale trzeba się będzie wkrótce zdecydować ;-)

Do góry