reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Łóżeczko dla mojego maluszka było kiedyś moje :). Spałąm w nim ja, moich dwóch braci a teraz moje maleństwo będzie spać. Muszę dokupić tylko materac i osłonki na dranki.
Bardziej martwi mnie wózek na nic nie mogę się zdecydować, jest jeszcze trochę czasu i pewnie zostawie to na lipiec - generalnie wszystkie zakupy zostawiam na lipiec - sierpień. Jak wcześniej ustalaliśmy z mężem jak będzie wyglądał pokój dla maleństwa - następnego dnia dowiedziałam się o zagrożonej ciąży. Jak weszłam któregoś dnia do sklepu z wózkami - dwa dni później wylądowałam w szpitalu. Niestety u nas to chyba rodzinne, podobnie miały moje kuzynki, więc jeszcze troszkę poczekam, aby kupić wyprawkę dla maluszka, choć tak bardzo bym chciała kupować te maleńkie ciuszki i cudne rzeczy dla dzidzia.

reklama
Fajne te meble, ale nie rozumiem, dlaczego nie robią czysto białych, nie chcę brązu...
Też chciałam z szufladą, ale opcja szuflady bardzo podnosi cenę, zwłaszcza szuflada zakrywana, taniej wyjdzie jak kupie w IKEI pojemniki na pościel pod łóżeczko. Chcę, żeby tez była jedna poręcz opuszczana i wyjmowane szczebelki.

k8libby dlatego ja nie kupowałam z szufladą :tak: ze zwykłego skąpstwa :-D

Co do mebelków to rzeczywiście ich cena i wzornictwo czynią je atrakcyjnymi ale niestety (stety co kto woli ;-)) są w każdym odwiedzanym przeze mnie pokoju dziecięcym. Mnie one też się podobają ale bym sobie nie kupiła.

Ja tym razem kupię sobie przewijak z ikei za 79zł a potem z czystym sercem wywalę ;-) a meble mam z ikei bo tylko na takie mnie stać a wyglądem nie straszą. Jak już będę obrzydliwie bogata to kupię jakieś lepsze :-D Póki co systematycznie dokupuję serię Stuva (może dlatego, że nie jest dla niemowlaków nie widze jej w każdym domu)

Ja podjęłam decyzję że nie będzie chusty tylko nosidło. Po wielu analizach wybrałam to

BabyBjorn.jpg
Przekonuje mnie babyBjorn, cena może trochę mniej ale to ma być prezent od dziadków więc włala! Chyba nawet ten kolor zamówię! Wydaje mi się, że będzie pożyteczny co? Bo i ja i M. będziemy mogli korzystać. Ta wersja jest przewidziana do 15 miesiąca zycia więc chyba wystarczy?

k8libby tu masz ładne białe meble
Łóżeczka — Mamoo
tylko cena jakaś taka dziwna :eek::-D

Summerbaby może jeszcze poczekaj z tym zakupem. Kupisz dobie po porodzie bo to nie mały wydatek. Te nosidła są drogie bardzo a może nie będziesz miała potrzeby maluszka od razu tam pakować. Niby są od urodzenia ale i tak te noworodki sa kurka rurka za małe i potem nogawką wyplywają.

Mam wrażenie, że tylko krytykuję te nosidła, ale jakoś mnie nie przekonują :/ Do chusty noworodka wrzucę, do nosidła bym się bała... A to BabyBjorn wygląda bardziej jak wisidełko. I ta dziura na ręce jakaś dziwna - jak w tym starsze dziecko nosić?...

Summer, a czemu nie chcecie chusty? Może coś pośredniego w zamian, np. Mei Tai? A jeśli nosidło, to ja bym polecała jednak jakieś ergonomiczne, typu Manduca albo Bondolino.
DIDYMOS,MANDUCA,BONDOLINO, MARSUPI PLUS, mei tai, pieluszki wielorazowe, chusty
Przynajmniej będzie pewność, że się dziecku krzywdy nie zrobi.

reklama
Do góry