reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

kakakarolina, jak ktoś przesadzi ;-) i podłoży wielki koc pod plecka to dziecko może się "przekulać" na brzuszek.
A ja dorwałam w końcu te prześcieradła. Wystarczyło do innego Tesco podjechać ;-). Narazie wyglądają na fajne - bardzo miłe w dotyku. Dzięki dziewczyny za cynk.

reklama
Hej dziewczeta! Wzielam sie wczoraj wreszcie zebralam i przejrzalam ciuszki po Remiku, zeszlo mi troche bo sporo sie tego uzbieralo:tak: No i bilans jest taki, ze w sumie na poczatek i tak do 6 mca mam wystarczajaco bodziakow, to na bank, bo sa biale i dla dziewczynki sie tez nadaja:-D No ale juz pajacy, rampersow, spiochow itp. to bede musiala pare sztuk dokupic, bo juz na sile wybieralam, nawet kilka blekitnych, ale tak slodkich ze nie moglam sie powstrzymac i corci tez zaloze, a co tam. Co prawda nie mam zamiaru wszytskiego dla malej kupowac w rozu, no ale po Remiku to typowo chlopiece ubranka mam juz nie tylko ze wzgledu na kolor, ale wzorki np. samochodziki, traktorki, ciuchetki itp. no a takiego czegos juz dziewczynce nie bardzo. No mimo wszystko cos wybralam, znalazlo sie tez troche koszulek, spodenek, kombinezonow na chlodniejsze dni, czapeczki, niedrapki no i porazajaca ilosc skarpetek 25 par:szok: Mama ma mi przywiezc kilka sukienusiek po blizniaczkach brata takich do 5mca powinny byc. A wiecej rzeczy po dziewczynkach dostane jak pojade na swieta do PL wiec nie jest w sumie tak zle. Przescieradla, kocyki i cala reszta do lozeczka to tez juz mam po Remiku, bo w kolorach nieutralnych, musze tylko dokupic jeden rozek no i troche tetrowych pieluch. Jak tak w sumie patrze, to niezle mi ta wyprawka wyglada:-) Ze sprzetow ciezkich to tylko wozek musze kupic i bedzie wsio ha! Problem tylko stanowi wieeeeeeeelgasna waliza rzeczy po Remiku, ktorych juz nie wykorzystam. Nie wiem co mam z tym zrobic, bo siostra jakos do zaciazenia sie nie spieszy, innych szkrabow plci meskiej w rodzinie brak, wiec chyba posprzedaje wiekszosc na ebayu, bo mi w schowku tylko miejsce zajmuja. Uwielbiam na aukcjach kupowac, ale z wystawianiem juz gorzej ech...

A do mnie zastukał właśnie kurier z pierwszymi rzeczami z wyprawki. I ja w pełnym zachwycie, a mój M patrzy jak na zakupy spożywcze, bez zachwytu:baffled:, więc wyraziłam swoje zdania i co usłyszałam. Jak się dziecko urodzi to wszystko będę kupował i się zachwycał, a teraz to za wcześnie, przecież ciąża była zagroiżona. Od kiedy on taki zabobonny. I miej tu człowieku wsparcie, ale i tak mi się podoba:-)

domi78 mój jak mu pokazuję rzeczy to też na mnie patrzy jak na wariatkę co ma jeszcze mnóstwo czasu. W sumie kupiłam jakieś 5-6 rzeczy ale już samo oglądanie stron w necie świadczy o moim wariactwie :-D a ja w tej ciąży jakoś wcześnie zaczęłam kupować pozwalam sobie na ta radość bo jestem dobrej myśli. A co ;-)
LaRemi ja miałam to samo jak przejrzałam ubranka po Maksie. Też wybrałam te najładniejsze ale większość w ciuchcie i traktorki :tak: tylko z tą różnicą, że ja mam jakieś 5 walizek:baffled: dzisiaj już poprasowałam ubranka na sprzedaż jutro fotki porobię i wystawiam,

A to link do fajnego sklepu Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców. dla zakupocholiczek nieujawnionych jeszcze

Zaraz zajrzę ;-) ja dzisiaj zakupiłam pierwsze w życiu PIELUCHY! Dorwałam w Rossmanie pampersy za 21pln/ 43 szt., uznałam że cena ok więc kupiłam 4 paczki i w końcu poczułam, że będę MAMĄ :-)
Co do gadżetów - chodzi mi po głowie taki specjalny kosz do utylizacji pieluch jednorazowych, jedyne co mnie powstrzymuje to cena tych wymiennych wkładów - jakiś kosmos!
Szukałam dzisiaj kosmetyków Ziajki ale nie było ani w Rossmanie ani w aptece? czyli gdzie? Weszłam też na chwilę do SMYKA i doszłam do wniosku, że kupując w Stanach ubranka dla Bruna taniej mnie to wychodzi! mają jakieś chore ceny.
Kakakarolina - szukam fajnego rożka - polecam się Twojej uwadze jak będziesz przegladać swoje linki ;-)

Summerbaby a gdzie w stanach kupujesz? w sensie w sieci? A ceny ubranek w polsce to makabra. Pozostaje tylko czekać na wyprzedaże a smyka to w ogóle unikam jak ognia piekielnego.
A jakiego szukasz rożka bo tu akurat noga jestem bo nie kupuję ale może mi się w oczy rzuci .
Pampersy mega tanie tez byłam dziś w rossmanie ale jakoś mi się nie rzuciły:-D. Jeszcze nigdy nie widziałam takiej promocji. Takie normalne w zielonym (tudzież niebieskim) opakowaniu ?? :szok:

edit: już sobie przypomniałam gdzie widziałam takie niebanalne a tu :))
http://www.mamine.pl/?menu=kategoria&katid=118

Ostatnia edycja:
Kupuję na ebay ale z dostawą do Stanów i jak już się uzbiera to rodzina mi wysyła. Czekam aż dojdzie fotelik - grubsze rzeczy wysyłam morską paczką bo lotnicza jest duzo droższa - kupiliśmy fotelik maxi-cosi nowy z bazą za 169 USD więc naprawdę dobra cena. Najgorsze jest CZEKANIE!!!
Tak - takie zielone opakowanie Pampers, 2-5kg - jakoś na samym dole leżały i trzeba było się nagimnastykować :-)

dziękuję za link!

A moja Anielka będzie chodzić w motorach ;) Przynajmniej na początek nie mam zamiaru nic specjalnego kupować - za dużo mam ciuchów. Potem się zobaczy ;)

Summer, ten kosz na pieluchy to chyba zbędny wydatek. Pierwsze pieluchy nie mają bardzo intensywnego zapachu, mogą leżeć w zwykłym koszu i jest ok. Dopiero po wprowadzeniu stałych posiłków robi się nieciekawie ;) My używamy do przechowywania pieluch reklamówek ze sklepów - przynajmniej się do czegoś przydają ;) Codziennie, góra co dwa dni wyrzucamy taki pakunek. I kosz staje się zbędny :)

Ja właśnie w Lidlu byłam, jest moda XXL, kupiłam świetną koszulę za 30zł z cienkiego, przewiewnego materiału, jak znalazł ma miejsce na brzuch i spodenki capri za 20zł, z obniżonym stanem, więc tez nie uwierają. Rozmiarówka zaczyna się od L, koszulę kliknęłam L a spodenki XL, dobre gatunkowo i pasują idealnie. Są jeszcze zwykłe koszulki, chyba też sobie kupię, bo taniocha, a typowo ciążowe są dużo droższe.

Ja też kupiłam taką koszulę i spodnie :) Obie L-ki

reklama
wiekszosc z Was przynajmniej wie w jakim kolorze ma wyprawka sie kierowac, a ja co :/ jak po tylu skanach nie wiemy, dominacja zieleni, zolci, bialego, brazu, szarego, gdzies czerwien, troszke mixow :)
rozek kupilam sobie w pl za 22zl :) zolty, na rzepy, ale przerobie na tasiemki
widzialam u nas w tkmaxie rozki, jakies sflaczale wygladaly :D takie jakies inne niz te nasze polskie :)

Do góry