reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
kakakarolina, skąd Ty bierzesz takie fajne stronki?, podsyłaj mi wszystkie najlepiej zbierz swoje top 10 w jednym poście:-) W Stanach można kupić taaaaaakie rzeczy:-), tanie jak barszcz. Sześć lat temu byłam i do dziś chodzę w rzeczach przecenionych z 100 $ na 4 $! Ja będę mieć też sporo norweskich ubranek za zimę już zamówiłam oryginalne norweskie wzory:tak: Moja siostra mieszka w Oslo w centrum, a tam pełno sklepów z używanymi ubrankami albo outlety takie wszystko piękne. Kupiła mi takie nosidełko, używane ale jak nówka 500 zł normalnie na polskie, ona kupiła za 20 zł! Do mnie ma przyjść paczka od cioci ze stanów i już się zastanawiam jakie to będzie. Jak byłam mała to wszystkie koleżanki mi zazdrościły ubrań, zabawek, no bo u nas koniec lat 90, a ja miałam wszytko z myszką Miki i takie rzeczy co u nas nie było, nawet do dziś mam jeden kocyk mój pies go używa:-)

Tak jak ewa86, uważam, że kosz na pieluchy to zbędny wydatek i tylko miejsce zajmuje. U nas kosz pod blokiem, z psem 3 razy dziennie to jest kiedy wynosić śmieci.:tak:

Gratuluje wszystkim mamuśkom pierwszych zakupów, ja mam tylko becik od sąsiadki, sama jeszcze nic nie kupiłam. M się mnie pyta co chce na urodziny, mówię mu, że nic wolę coś dla Uli. Wkurzył się na mnie, że nic sobie nie kupuje itd., a ja wolę dla dziecka.:-) Ale jak mu pokazywałam karuzelo- pozytywki nad łózko, że drogie i chyba sobie darujemy to się obruszył, że nasza córeczka musi takie mieć.

kruszki, ja nie kupuje różowych chociaż znam pleć od 13 tc, będą uniwersalne kolory, z dziewczęcych to pastele. Na to co dostanę nie mam jednak wpływu więc pewnie coś różowego się trafi.

A czy pieluszki mają datę przydatności? bo pewnie te środki które w nich są, tracą swoje właściwości jak za długo leżą. Nie chciałabym się teraz zaopatrzyć, a potem okaże się, że do wywalenia...

K8libby dla Ciebie wstałam i sprawdziłam datę ważności :-p Laury huggisy mają do 2015, więc podejrzewam, że większość ma długo datę ważności, jakby ktoś szukał chusteczek to jeszcze w tesco jest promocja na huggisy 6 opakowań za 24zł - w paczce 63szt. dla mnie są super, mocno nawilżone :tak:

ja na pieluchy mam zwykłe wiadro z pokrywką, Laura była od początku na modyfikowanym i kupa śmierdziała jak pasza dla zwierząt, fuj..

Kakakarolina siedziałam wczoraj i oglądałam tę ostatnią stronę, ehhh śliczne ale droooogie :-(

potwierdzam ze pieluszki z biedronki huggisy są dobre...
dostałam tyle ubranek dla chłopca do pół roku ze mogłabym 6cio raczki miec!! muszę posegregować o oddać kolezankom bo nie mam gdzie tego trzymać,
wystawiłam dziewczęce ubranka na allegro ale udało mi się tez sprzedać koleżance, wszystkie bodziaki białe zostawiłam, po remoncie zrobie mega pranie i wybielanie i będzie git ale to pod koniec czerwca będzie chyba.

zostawiam linka jakby ktos chciał przejrzeć
H&M BEZRĘKAWNIK 68 jak nowy + BUTKI H&M (2328028895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dziewczyny widzę ze kupujecie pieluchy - bo promocja.
Nie kupujcie dużo - te promocje są co chwilę, zarówno na pieluszki jak i na chusteczki. Jak w jednym sklepie się promocja kończy to w drugim się zaczyna.

Kosz na pieluszki również uważam za zbędny.

Ja za zylcią co chwila są promocje na pieluszki. A nakupicie dużo a potem się okaże, że dla Was do doopy albo uczula. To akurat jest najprostszy zakup. A już chusteczki do tyłka to same kłopoty.

Lista top10 w przygotowaniu;-) wiem, że to wszystko jest mega drogie ale pooglądać można :tak:. Mnie taki design tkaninowy szalenie interesuje i sobie oglądam podpatruję a potem szyję. Widziałam tam poduszkę słonika za 110zł a dla mnie to dwie godziny roboty + 20-30zł na materiał. Jak ktoś wie gdzie kupić tkaniny tych projektantów to już potem pikuś :-D
no i cieszę się, że w polsce się tak dużo dzieje z rękodzieła wysokiej jakości.
Teraz do roboty ale wieczorem polinkuję ;-)

ale Wam zazdroszczę, że się zebrałyście do przeglądania ciuszków po Waszych maluchach - u mnie trzy sprasowane wory leżą w tapczanie i wołają do mnie "rozpakuj naaaas!!" a mi się ciągle nie chce.. łatwiej mają te mamy, które po chłopcu szykują ciuszki dla dziewczynki - dziewczynka w traktorkach też wygląda uroczo, za to chłopak w falbankach już raczej śmiesznie... Muszę się zabrać za robotę, żeby się nie okazało, że po Natce tylko kilka rzeczy będzie się dla Wikiego nadawało... choć jestem dobrej myśli, Natka często wygląda jak chłopak.. ;-)

o:
DSC_0048.jpg
:-)

Ostatnia edycja:
Kajtusza mimo wszystko różowe serduszko u mojego M dla Maksa by nie przeszło :-D Ale masz rację dziewczynka w błękitnym albo brązowym kocyku przejdzie chłopiec w malinowym już nie. Cykaj fotki i dawaj na allegro powymieniamy się :tak: ja wczoraj poprasowałam dizś cykam.

reklama
Do góry