reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

ja byłam wczoraj, to nawet maja fajne bodziaki, ogólnie mają dużo dla niemowlaków rzeczy :tak: muszę też się wybrać na spokojne sklepowe "macanki", bo z Laurą jak po ogień..

reklama
Nie wiem ile kosztują tetrowe pieluchy w Pepco (a byłam ostatnio na łowach ciuszków, i nie zauważyłam? :confused:) ale na Allegro są tanie. Rozmiar 70x80 z dobrą ceną przesyłki zaczyna się od 1,85 zł za sztukę (np. Pieluchy, Pieluszki tetrowe 70x80 POLSKA TETRA (2320999571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , Pieluchy, Pieluszki tetrowe 70x80 cm POLSKA TETRA (2298306151) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) rozmiar 60x80 jeszcze taniej (Tetra pieluszki tetrowe 60x80 pieluchy PRODUCENT (2317693360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , Pieluchy pieluszki TETROWE pakiet 4 + 1 GRATIS (2322928419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.). Ja zaszaleję, kupię kolorowe :-D - 10 sztuk i do tego ze 3 flanelowe. Flanelowe na razie z przeznaczenie jako letni "kocyk". Reszta pieluch raczej jako podkład pod główkę, na ramię na ulewające się mleko, wycieranie buźki itp.

Ostatnia edycja:
K8libby to zależy, możesz mieć 2, ale będziesz je w kółko prać, ja używałam tetrę pod dupkę, do kąpieli, do wycierania jak się gdzieś ulało/rozlało, na spacer, do lekarza, żeby nie kłaść na zimnym, kup jeszcze parę pieluch flanelowych, są grubsze, te miałam pod główkę w łóżeczku, foteliku.. ogólnie ja chyba miałam z 15 tetr i 5 flanelowych, to mi starczało, zwłaszcza że po praniu wszystko się prasuje :tak: dobre żelazko masz? :rofl2:

zobaczcie na to, z czym wam się kojarzą? :-D
http://allegro.pl/iiamo-butelka-butelki-podgrzewacz-nowosc-hit-i2325664558.html

Ostatnia edycja:
...i jeszcze chciałam dodać, że tetrowych lepiej mieć więcej niż za mało - tak jak pisze irisson. Gdyby się okazało, że mamy nadmiar to tetrowe pieluchy są idealne jako szmatki i szmaty (do podłogi, do samochodu, do mebli :-D). Kupować specjalnie nie kupowałam do tej pory, żerowałam na używanych pieluchach zbieranych po znajomych :-). Dlatego ja planuję 10 kolorowych (a tak, żeby ładnie było), kilka zwykłych białych no i ze 3 flanelowe.

irisson, mnie kojarzą się z kształtem z Play'a :-D. Jak dla mnie - tak jak jest w aukcji napisane - doskonały gadżet. I to drogi gadżet. Ale ładny :-). Sam wkład podgrzewający już czym innym mi się kojarzy, na pewno nie elementem wyprawki dla dziecka :-D.

Ostatnia edycja:
Żelazko mam wypas, dostałam od rodziców pod choinkę rok temu ;) w końcu się przyda, bo zwykle nie prasuję ;)
Wstrzymam się jeszcze z tymi tetrami, na razie łapię okazje. Mam pełno bodziaków, muszę kupić doły i kilka pajacyków :) Jakieś puchate skarpeciątka i kocyki :)
blondplatyna
, dzięki za info, ale ja już mam z wózkowego zestawu ;)

k8lliby w Bobolandzie 10 szt białeje tetry jest za 28 zł- jakiś czas temu kupiłam gruba fajna:tak: Jak będziesz chciała to mogę Ci kupić. W moim Pepco nie ma fajnych pajaców, wszytstkie grube polarowe/welurowe nic cienkiego.

Ja mam po Oliśku z 10 tetr plus te nowe co dokupiłam na razie 2 flanelowe. Dokupie ze 3 kolorowe i jszcze ze 2 flanelki i starczy potem będzie na szmaty do sprzątania.:tak:

Przez noc przemyślałam czapeczki- 2 cienkie wystarcza:tak:

ojojoj ale mnie tu dawno nie było. Mam jakiś komputerowstręt :) ale wątek wyprawkowy mnie ciągnie bo to jedyne na czym teraz skupiam uwagę :)) tzn wybieram, wybieram, wybieram :-D kocyki wybrane, kołyska też, ręczniki są.
Pisałyście o tych z Ikei ja mam dwa i są ekstra. A kapturek nam się bardzo przydaje. Maks w nim lata na głowie do pokoju ;-)
Ale dla Oli dokupuję nowe. Nie chcę żeby zabierała Maksa bo mu się źle skojarzy a że w Ikei nie ma innych to kupiłam w tkmaxie fakt droższe ale jakieś takie milsze :-).
Uwaga na ceratki na materacykach moja koleżanka tak załatwiła swojemu dziecku miliardy potówek :szok: to jednak nie oddycha już lepsze są bawełniane ochraniacze na materac chyba ikea nawet ma,
Pieluchy tetrowe używałam do wszystkiego miałam ze 20-30 i wszystkie się zużyły więc teraz pora na nowe ale właśnie zastanawiam się nad kolorowymi. Flanelowych nie miałam więc nie kupuję

nataszka ja miałam jedną czapkę w zimie więc w lecie 2 to chyba dość a dość :tak: ja chyba nie będę zakładać w ogóle. Może przez pierwszy tydzień
asia.85 o pieluchach wielorazowych pisałyśmy już na eko-mamach po prostu wpisz w google pieluszka wielorazowa. Wkład robisz z czegokolwiek z tetrym bawełnym bambusa ale to szeeeeeeroki temat;-)

Co do jednorazówek to każda musi popróbować. Dla mnie na początek tylko happy bo nie chlorowane, nie wybielane, z takiej delikatnej siateczki, Wiele tanich pieluch ma marną chłonność (robiłam testy jak w reklamie szklanka wody na pieluchę miałam happy, pampers i huggies najgorzej wypadł hugiess najlepiej pampers) wycięcie na pępek nie jest potrzebne przez ten tydzien można odgiąć pieluchę. Teraz będę na początek używać eko pieluszek z rossmana bo sprawdziłam i są bardzo dobre ale już zwykłe są marne.

aa a prześcieradła miałam wszystkie bez gumek i nic się nie ześlizgiwało bo noworodki to raczej dość statyczne są. Obrócą się jak je obrócisz a prać to trzeba non stop bo non stop zarzygane.

uff przebrnęłam przez ten wątek to może i inne przebrnę. Jak by co tłumaczcie mój komputerowstręt na ogólnym;-)

Kurcze Dziewczyny jak tak czytam to Wy tyyyyle rzeczy juz macie eh a ja przez oststki szkoly i matury nie mialam jeszcze czasu na latanie po sklepach:-( mam dopiero ciuszki ktore dostalam od kumpeli, ale jeszcze nie przejrzane, wanienke i becik(tez dostalam nie uzywane) i to by bylo na tyle... od czerwca biore sie za lazenie po sklepach i szykowanie wyprawki bo potem na ostatnia chwile wydamy fortune:shocked2:

reklama
agnes to i tak duzo masz w porownaniu do mnie :p ja powiem wam szczerze ze nie mam jeszcze ani jednej rzeczy dla dzieciatka. a to dlatego ze postanowilismy z M ze po prawie cala wyprawke (oprocz wozka i chyba lozeczka) pojedziemy do polski. i tak w polowie maja wybieramy sie na wieeeeelkie zakupy. i dlatego mam pytanie czy sa tu jakies mamy mieszkajace w gdansku?? bo szukamy jakies dobrej hurtowni gdzie mozna by bylo zakupy zrobic.

Do góry