reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

powrócę jeszcze na chwilę do pieluszek
Dada - dla mnie numer 1 - świetne
Z wycięciem na pępek są Huggisy i Happy z Belli

Dobre i też tańsze są w Lidlu - tzw. Tażurki no i w Rossmanie

W Lidlu polecam też chusteczki nawilżane takie w niebieskim opakowaniu. Z Biedronki też są ok tylko że wyciągają się po 2 (co mnie denerwuje).

W Tesco polecam woreczki na zużyte pieluszki - przydatne zwłaszcza jak dziecko podrośnie i kupa staje się śmierdząca.

reklama
ja mam 20tetrowek
3flanelowe
dokupie jeszcze tych kolorowychz 10
ja ogolnie mam wszystkiego wiecej poniewaz mam plan szybciej wrocic do pracy, nie na etat od razu ale na kilka zmian, wiec nie bede miala czasu zeby prac i prasowac codziennie :)
mam dobrze bo moja tesciowa i szwagierka maja lumpex wiec teraz zbieraja mi ciuszki na 62 i wiecej, same nowiutkie z metkami lub po prostu malo uzywane :) takze nie nakosztuje sie :)

k8libby :rofl2::-D:rofl2: miecz świetlny do masażu porodowego. Powinnaś być żywą reklamą sexszopów.

Zakupiłam 3 szt kopertowych body w kapphalu. Każde za 10zł :szok: i widziałam dwupaki pajaców za 30zł bardzo ładne ale się powstrzymałam :-D
no i zamówiłam ten kocyk
Pokój dziecka | Kocyki dla niemowląt | Kocyki bawełniane | Sklep, Artykuły Dla Dzieci, Wszystko dla Dziecka, Krzesełka, Łóżeczka - Bebele.pl
a dziś prawie uszyłam przybornik na pieluchy jak dokończę wstawię fotki

Któraś może zmawiała takie pieluchy tetrowe kolorowe
Pielęgnacja | Pieluszki | Sklep, Artykuły Dla Dzieci, Wszystko dla Dziecka, Krzesełka, Łóżeczka - Bebele.pl
bardzo mi się podobają ale nie wiem jak jakość

No i popędziłam dzisiaj do Tesco po te prześcieradła... i jajco :-(. Nie ma. Były jakieś w granicach 9,00 zł, ale bez gumki i różowe. Tą gumkę przy tej cenie bym przeżyła. Liczę na to, że przynajmniej jako mały człowieczek Tymek będzie się mniej wiercił przez sen niż jego tatuś :-D. Ale różu w łóżeczku syna bym nie zniosła. Jejku, czemu w tej sieci nigdy nie ma tych samych rzeczy w ofercie w każdym sklepie... Chciałam kupić jakieś fajne bodziaki z długim rękawem bo mi trochę brakuje, ale też kiszka - pełno różnych, ale z krótkim rękawkiem. Kiepskie łowy dzisiaj. Tylko niedrapki wyhaczyłam. Niełatwe jest kompletowanie wyprawki...
A strona Promo Baby jest tutaj: http://promobaby.pl/ . Według mnie mogliby informację o ofertach podawać z jedno-, dwudniowym wyprzedzeniem :-D. Bo często jest tak, że już pierwszego dnia rano co fajniejsze rzeczy są powybierane (często tak jest w Lidlu i w Biedronce). A właśnie się zbliża fajna oferta bodziaków w Biedronce...

Ostatnia edycja:
Summerbaby... o rany, wygląda to makabrycznie. Gadżet. Do zastąpienia - jeśli już ktoś musi tak dziecko unieruchamiać - zwykłym kocykiem podłożonym pod plecka. Oczywiście złożonym na nisko, żeby się Dziecię nie przekulało na brzuszek. Czego to ludzie nie wymyślą, żeby pieniądze zarobić ;-).

witam :-)
ja też byłam wczoraj w tesco i kupiłam 2 paczki 2pack-u prześcieradełek flanelowych za 8.49 i 2 paczki 2pack-u prześcieradełek bawełnianych z gumką za 8.49 i kocyk za 8,49:-)
są to pierwsze rzeczy które kupiłam:-)

reklama
Summerbaby u koleżanki widziałam ale praktycznego zastosowanie brak. Producent chyba liczy na to, że młoda matka nie wie, że niemowlak jest nieruchomy i jak go położysz na lewym boku to dopiero jak przyjdziesz mu zmienić bok to się obróci:-D. Dzieci są całkowicie niemobilne:no:. A gdy już opanują obroty to już im się nie ulewa najczęściej zresztą i tak by się nie zmieściły już w te wałeczki. Można zwykłą pieluszkę podłożyć pod plecki i gotowe:tak:
A linków z takimi boskimi rzeczami mam więcej jakbyś miała ochotę ;-) na razie głównie oglądam ale jestem coraz bliżej zakupów masy niepotrzebnych rzeczy:-D

jjustyna gratuluję pierwszych zakupów. Ja może dziś wezmę się za szycie prześcieradeł. Postanowione szyję w rozmiarze 40x90 czyli teraz nie ma bata muszę dokupić kołyskę :baffled:

Dzag pierwsze przekulanie z plecków na brzuszek to porównywalne jest z pierwszym krokiem wiele dzieci robi to grubo po 6-7 miesiącu;-) więc masz całkowita rację wałeczek to ładny gadżet :)) ale ja tak lubię ładne gadżety zwłaszcza, że teraz mogę sobie na nie pozwolić bo wszystko co potrzebne już mam :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry