reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Agnes nie martw się, jeszcze sporo czasu :tak:

k8libby moja siostra jest fanka prasowania i uszczęśliwiła mnie żelazkiem, chyba najlepszy prezent od lat :-D

Dzag mój maż do mnie "czemu ty wibratory oglądasz?" :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Nataszka, skorzystam, bo po same tetry taki hektar nie będę jechała. Wymacałam te w Pepco i straszna cienizna. Jak będziesz się wybierała to daj cynk, poproszę 2 opakowania :)

Ja właśnie w Lidlu byłam, jest moda XXL, kupiłam świetną koszulę za 30zł z cienkiego, przewiewnego materiału, jak znalazł ma miejsce na brzuch i spodenki capri za 20zł, z obniżonym stanem, więc tez nie uwierają. Rozmiarówka zaczyna się od L, koszulę kliknęłam L a spodenki XL, dobre gatunkowo i pasują idealnie. Są jeszcze zwykłe koszulki, chyba też sobie kupię, bo taniocha, a typowo ciążowe są dużo droższe.

Zawiozłam dzisiaj kotkę moja podwórkową do sterylizacji. Grzeczna była, sama z ciekawości wlazła mi do klatki, pomiaukiwała trochę na początku a potem przycupnęła i już była cichutko, trzęsła sie tylko jak osika. TOZ ma mi pomóc z sąsiadem i administracją.

A w temacie wibratorów, to jam mam, taki gigantyczny i świecący, jeszcze od ex męża ;) prawie nie używany :p ale tak sobie myślę, że przed porodem, świetnie się nada do masowania krocza i naciągania, bo ręką to już ledwo sięgam :p

co do pampersow, kosmetyków... mozemy zarejestrowac sie tutaj:Dbam o Zdrowie - Karta Programu Dbam o Zdrowie

zalozyc sobie karte dla mamy i maluszka i wtedy mamy taniej oryginalne pampersy, rozne inne rzeczy...
nie wiem na ile sie to opłaci, no ale moze czasem trafi sie promocja warta uwagi, a jednak rejestracja nic nie kosztuje :)

k8libby, swietny pomysl do wykorzystania wibratora :-D moze tez sie przydac do wywoływania porodu gdy bedzie sie opoznial a niekoniecznie bedziemy mialy ochote na seks:-p

chyba też zajrze do lidla, ale przeraza mnie to, ze bede kupowac ciuchy w duzych rozmiarach

Ostatnia edycja:
k8libby się popłakałam, muszę zapytać... czemu ci ex kupił wibrator!? mój by się obraził, dumę męską bym zabiła i w ogóle obraza majestatu...:laugh2: mówisz, że w pepco kicha? kurde zobaczyłam na lidl.pl fajne spodnie, tez polecę może po wizycie :tak:

Ale wykorzystanie dobre k8libby znalazła dla wibratora-niezmarnuje się:-D:-D
Najwcześniej w następnym tygodniu będę na spokojnie mogła coś kupić wiec dam znać z jak kupie.

irisson, mój ex miał tyciego peniska, naprawdę, był mini... A kupił mi wibrator, bo on zboczeniec był straszny, myślał, ze tak jak on muszę codziennie bzykać, a że jego często nie było, to żeby mi tęskno nie było to mi zabawkę nabył ;) Mój obecny mąż mówi na niego "świetlny miecz" bo po załączeniu wibruje i świeci na niebiesko, jest przezroczysty z niebieskim brokatem :p

mala.di, to że my możemy nie mieć to pikuś, ale nasi faceci mogą nie mieć. Z resztą na tym stopniu zaawansowania, to wszyscy chyba będą myśleli, że penisem dziecku oczy wybiją...

nataszka, dzięki!

Uśmiałam się:-D Mojej znajomej maż nie chciał na koncówce uprawiać z nią seksu ponieważ" Ich syn nie będzie oglądał taty penisa" jak mi powiedziała myślałam, że padne:-D:-D

reklama
Ale się rozpisałyście dziewczynki. Odnośnie pieluch jednorazowych to ja chyba wybiorę Hugissy. Z doświadczenia innych mam wiem że są naprawdę dobre, chyba nawet lepsze niż pampersy. To będzie na początek. A potem przerzucę się na te biedronkowe bo też przekonałam się już że są dobre a niedrogie. Dobrze że biedronkę mamy niedaleko :-)

Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe i flanelowe to ja sobie wymyśliłam że kupie 15 tetrowych ( w tym 10 białych i 5 kolorowych) no i z 5 flanelowych, bo grubsze i fajnie się sprawdzają w niektórych sytuacjach. Do tego jeszcze jakąś sztukę flanelowej z ceratką jakbym chciała dziecko gdzieś w gościach przebrać.

Prześcieradła na pewno ze 2 kupie ale to sobie na allegro zmówię razem z rożkiem, poszewkami i ochraniaczem na łóżeczko, będzie wszystko w jednej kolorystyce.

Do pepco musze się wybrać, bo też mam niedaleko to oblukam co tam mają. No i muszę zerknąć na tą stronę co któraś z dziewczyn podawała w wątku z linkami - promobaby czy jakoś tak. Bardzo się przydaje w wyszukiwaniu promocji. A czy te kocyki i prześcieradła to są w każdym tesco czy tylko w tych większych?? Bo te mniejsze tesca to mam dwa niedaleko, jedno zaraz przy pepco, ale do tego dużego to już cała wyprawa.

No a ja poza ciuszkami które dostaliśmy to też nic jeszcze nie mam. Wstrzymuję się jeszcze miesiąc, bo w tym miesiącu jeszcze masa kasy pójdzie nam na budowę i może być ciężko, ale jak dostanę wypłatę w czerwcu to zabieram część kasy i nic mnie nie obchodzi gadanie męża.

Do góry