reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

witam:)
Agnes92
ja na początek kupię te z wycięciem na pępek a później będę kupować w biedronce pieluchy DADA. pracuję w biedronce i od klientek mam opinie: jedne mówią że jak dla nich są lepsze od pampersów a drugie że takie same. zresztą jak będę w pracy to sprawdzę co za firma je produkuje

reklama
ja na poczatku z mloda uzywalam tylko pampersa, byly po prostu najlepsze, wszystkie inne albo byly zbyt foliowe, albo na bez rzepow tylko na te tasmy, niektore byly takie cienkie, ale jak pecznialy to taki zapach wydawaly, wiec pamietam, ze dopiero jak mala wysadzalam to znalazlam taki sklep chyba DUCK czy cos, i oni mieli tanie i dobre pieluszki
teraz tez kupuje tylko pampersa i te nowe huggies z tym pepuszkiem kupie, ale nie mam pojecia czy sie sprawdza na wilgotnosc;)

ja jestem wielka fanką pajaca, ale nie rozpinających się w kroku, ale przez całą klatkę piersiową, dla mnie to jest świetne, nic przez głowę, szybko, łatwo się ubiera :tak:
do kaftaników można ubierać półpajace, czyli zapinane na ramiączkach śpiochy i też całkiem fajny zestaw, mnie wszystko przerażało co miało iść przez główkę, jednak ciemiączko jest na początku takie delikatne, a jeszcze jak pulsuje..;-)

sudokrem to raczej na odparzenia, strasznie wysusza skórę, do pielęgnacji lepszy linomag poniżej 10 zł, bądź bepanthen około 18zł, no i można linomag stosować np na ranę po cesarce, oliatum jest super, ale cena 40zł za 250ml to dużo, zwłaszcza że na początku zużywa się tego ilości hurtowe..:tak:

co do pieluch, daddy są całkiem fajne, mały koszt bo około 29zl za paczkę 70szt., minus mają jeden jak nasiąkną mocno to się kurczą w kroku i przeciekają, to już lepsze są Huggisy w biedronce o 3 zł droższe od daddy, a jakościowo zdecydowanie lepsze :tak: na początku to będą schodzić do 15szt. na dobę, dla mnie pampersy za 55zł są zwyczajnie za drogie ;-)

ja dzisiaj w tesco dorwałam prześcieradła z gumą z przeceny na łóżeczko, 2szt. za 8,49 :-D:-D i kocyk polarowy za 9zl, żałuję że nie wzięłam dwóch, bo ten chyba Laurce wsadzę w pościel na te upały :tak:

K8libby dokup z dwa śpiworki, ja pamiętam, że my na początku mieliśmy wszystko oblane, obs..ane, dopiero technika "tetra pod tyłek" zmniejszyła ilość prania :tak: więc warto tetry kupić duuużo :-)

Dziewczyny, a czy któraś z Was używała może tych pieluch wielorazowych w których wymienia się tylko wkładki tetrowe?, słyszałam o nich ale nie wiem dokładnie nawet jak się nazywają.

Całkowicie rozpinane pajace są The BEST:-D U nas długo robiły za ubiór dzien-noc:D
A o wielorazowych pieluchach jest na EKO.
Ja sudocremu wogóle nie używałam(opakowanie dostaliśmy w szpitalu- wyrzuciłam bo się przeterminowało) dla mnie on był taki mało nawilżający, ja preferuje jak irisson Linomag a na brodawki i duze odpażenia Benpathem są też THe BEst:tak:
A prześcieradeł zazdroszcze ja ostatnio za 30 zł kupowałam farciara z Ciebie:tak:

”Agnes92” pisze:
Dziewczyny a czy Wy wybieracie tylko te firmowe papmersy( Happy, Huggies, Pampers...) czy jakies zwykle tez?
Ja już kilka razy przerabiałam ten temat, ostatnio wczoraj. Znalazłam w Internecie wiele różnych testów pieluszek. Biorąc pod uwagę dodatkowo opinie koleżanek, które mają dzieci, zdecydowanie będę się trzymała tańszych od Pampersów pieluszek Huggies i Dada z Biedronki. Dada wychodzą bardzo dobrze, a różnica w cenie jest spora.
”irisson” pisze:
ja dzisiaj w tesco dorwałam prześcieradła z gumą z przeceny na łóżeczko, 2szt. za 8,49
No właśnie w piątek w wolnym czasie w pracy przemyśliwałam wyprawkę i doszłam do wniosku, że czymś trzeba zabezpieczyć materac w łóżeczku (szczególnie, że będzie pożyczane wszystko). Ale czytając opinie i opisy różnych ceratek, podkładów, prześcieradeł zaczęłam się zastanawiać co jest najlepsze. No bo takie podgumowane to może „parzyć” Bąbla w pupę i plecka. Takie prześcieradło nie będzie „parzyło”? Nie wiem co mam na ten materac położyć… Jutro lecę do Tesco, może u mnie też będą w promocji? ;-) Muszę je obejrzeć.

asia.85
, o pieluchowaniu wielorazowym było troszkę na EKO-mamach. Przyznam, napaliłam się na to, szczególnie że zbiegło się w to w czasie z tym jak się dowiedziałam, że jeden z kolegów w pracy też używa pieluszek wielorazowych przy swoim nowonarodzonym dziecku. Ale już się wyleczyłam. Będę jednak leniwą mamą :zawstydzona/y: ;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Dzag82 to jest prześcieradło bawełniane, tylko, że się nie ześliźnie z materacyka, bo ma gumę wokół :tak:

Nataszka ja pierwsze 2 miechy to tylko pajace dzień i w noc, aż się nie nauczyłam ze strachu zakładać body przez głowę :rofl2::rofl2: a prześcieradła fakt udało mi się, jak patrze na ceny, to mnie przerażają, paczka 3szt. body 45zł, chyba na łeb upadli..

ach miałam pisać u mnie pępek prawie 4 tygodnie wisiał, nie kupowaliśmy specjalnych pampersów, zresztą można wyciąć dziurę na upartego :-D

Do góry