reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

no sprytne, ale ja juz kupilam rozek, poza tym w sumie co zrobic potem z tym? rozek powleke i bedzie sluzyl jako kolderka jakis czas
ale fajne, dopoki dziecko chce lezec, w sumie do karmienia tez fajne

reklama
Mała Di ja przy Laurce kupowałam wszystko na maks kolorowe, w misie i gumisie, jak złożyliśmy to w całość, to gorzej niż Disneyland :rofl2: a teraz mam w druga stronę, na stonowane rzeczy :tak:

K8libby super to ! chociaż jesteś pewna, że Ci z łóżka nie spadnie, mi Laura spadła jak miała pół roku :zawstydzona/y::zawstydzona/y: a siedziałam koło niej z ręką na jej brzuszku, a dziecko nagle odkryło, że umie się przekręcić... zobaczyłam cenę jak eMkowi pokazywałam, wow, chyba bym dała krawcowej do uszycia, strasznie drogie..

Kruszki przypomniałaś o rożku, ja gdzieś mam z 3, ale gdzie?

muszę zrobić listę co mam, czego nie, bo jednak wyłożyć wszystko w jednym miesiącu, to średnio to widzę :baffled: czas na sklepy :-D

Ostatnia edycja:
Irisson, moja mama to spontanicznie kupiła. Ja bym sie nie zdecydowała, bo to 500zł kosztuje! My i tak nie planujemy spać z małym, ale na wyjazdy, czy do spania na kanapie, albo nawet do łóżeczka, które będzie dość spore dla niego jak na początek, to myślę, że to fajne :)

Fajne bardzo;-) ale jednak na dość krótko służy, choć pewnie jak mialabym pieniadze to czemu by nie kupić.
Ja z dzieckiem też nie zamierzam spać, strasznie sie wierce i bym się bała że zgniote małą...

Kochane uwierzcie, jak się dziecko urodzi będziecie spać tak czujnie jak nigdy, a jak weźmiecie do łózka dzidzie to czujność wzrata o 200%:tak:

Aha, ale mam plan być silna w postanowieniu, że dziecko z nami spać nie będzie. Moja koleżanka wzięła małego do łóżka i już 4 lata się go pozbyć nie może... nie zrobię sobie tego. Z resztą ja śpię z kotami, one i tak będą czuły się odtrącone, to choć tam muszę dać im trochę pola :) (brzmi to okropnie, ale jestem dość konsekwentna jeśli chodzi o wychowanie czy stosunki międzyludzkie, byłam jedyną osoba w rodzinie poważaną przez moją siostrę, bo jak powiedziałam to tak było...)

nataszka, i też dlatego nie wezme małej do łóżka..gdy spałam z koleżanka i jej synkiem to przez cała noc oka nie zmruzylam tak sie bałam że coś mu zrobie...

poza tym przemawia mój egoizm:-p nienawidze spać z kimś, musze móc sie wiercic przekracac na wszystkie strony i musze miec do tego przestrzen:-p

reklama
A ja się nie mogę doczekać kiedy wezmę Małą do łózka i się przytule;-)Mój 3 latek śpi już sam i czasem mi brakuje jego ciałka:tak:U nas odstawienie od spania ze mną poszło szybko-więc jestem optymistycznie nastawiona.
Ale trzymam kciuki za konsekwencje;-);-)

Do góry