reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Bosze… jestem przerażona :-(. Większość z Was ma już wszystko przygotowane, nawet w najmniejszych szczegółach. A ja dalej w polu. I nawet sobie jeszcze nie uświadamiam ile kosmetyków i akcesoriów jeszcze potrzebuję. Nie mam zielonego pojęcia o butelkach, kremikach, podgrzewaczach. Zaczyna mnie to przerażać :baffled:. Chyba zrobię tak jak irisson – przygotuję listę i zacznę walkę. Na razie jestem na najprostszym chyba etapie – ciuszki :-). O właśnie – w Biedronce od 10 maja będą śliczne trzypaki bodziaków za 19,99zł. Na zdjęciu w gazetce strasznie mi się podobają, muszę je jeszcze dotknąć i – mam nadzieję - kupić :-).

reklama
Ja nie mam kosmetyków, zamówię w lipcu z bio sklepu z netu, podgrzewacza i sterylizatora nie kupuję bo dla jednej butelki nie ma sensu, wrzątek zrobi swoje. Jak przyjdzie kasa z ZUS to kupię pościel i laktator. Termometr, karuzelkę i matę, wpiszę na listę prezentów, żeby znajomi nie znosili niepotrzebnych gratów. Pampersów jeszcze nie kupuję bo nie mam gdzie składować na razie. Łóżeczko też z neta w lipcu zamówię.

Mala.di wezmiesz wezmiesz mala do siebie, zobaczysz:tak: Nie zebym straszyla, bo to cudowne uczucie kochanego ufnego malego cialka wtulonego w ciebie jest niezastapione, tak jak nataszka pisze. Jak bedziesz mala karmila cycem po kilka razy w nocy, to nawet nie bedziesz wiedziec kiedy zasniesz w trakcie cycowania. Oczywiscie nie musi wcale tak byc, moze Twoja corcia bedzie przesypiac cale noce, ale Twoj sen i tak sie zmieni. Ja zawsze spalam jak zabita i tak jest do tej pory, ale wystarczy ze Remik jeknie w pokoju obok i ja juz na czuwaniu, a potem dalej w sen.
Co do wyprawki to ja tez nie mam nic oprocz ciuszkow po mlodym, z ktorych i tak czesc odpanie bo niedziewczece:tak: Ale jakos nie czuje presji kupowania wszystkiego za wczasu i nie dlatego ze to moje drugie. Nie wiedze po prostu sensu kupowania juz teraz zapasu kosmetykow dla niemowlat, dla Remika wiele kupilam dopiero jak sie urodzil, bo przynajmniej wtedy wiedzialam czego na pewno potrzebuje. Ja wogole jestym z tych co na zywiol lubia dlatego wszelkie listy sa mi obce:-) Poza tym nasza Oliwka bedzie na poczatku miala swoj kacik u nas w sypialni, wiec bede go organizowac dopiero w ostatnim miesiacu i dopiero wtedy tez znajdzie sie miejsce na wiele rzeczy. Takze moim zdaniem nie ma co panikowac dziewczyny, jak jeszcze sie nie zabralyscie za wyprawke:tak:

LeRemi, u nas tak samo. Mały z nami w pokoju będzie :) w lipcu chłopaki wyniosą szafę, zeby zrobic miejsce na łóżeczko, opróżniłam juz szuflady, okazuje się, że mam masę niepotrzebnych ubrań... Pewnie tez przez jakiś czas po ciąży będę chodziła w ciążowych, bo w normalne się nie zmieszczę, a ciążowe mieszczą mi się w szafie na jednej półce i nagle zrobiło mi się 6 wolnych szuflad :) Ale zanim zacznę je zapełniać, to muszę pomalować szafki, zbieram już się do tego długo, ale jak kasa z ZUS wpłynie, to kupie niezbędny zestaw do malowania i kliknę je na balkonie ;) muszę też sprawdzić co mam pod wykładziną w sypialni, bo strasznie jest zapuszczona i ciężka w utrzymaniu czystości, prawdopodobnie ją zlikwiduję i zostawię cokolwiek jest pod nią...

U mnie troche już rzeczy kupionych, takich jak: wózek, śpioszki, pieluszki tetrowe i flanelowe, nożyczki, rożki, kocyk i pare innych drobiazgów.
Łóżeczko i komodę mam już upatrzone ale z zakupem jeszcze czekam.
Wanienkę, laktator mam obiecaną od przyjaciółek.

reklama
no właśnie wiem :szok: ale wszystko osobno, nowe kosztuje podobnie :-p ok miałam nie szukać karuzeli, ale oczywiście już się napaliłam, na tę: KARUZELA PODRÓŻNA KSIĘŻNICZKA TINY LOVE (2306254682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

podoba mi się to, że można do wózka, bujaczka domontować.. ze starej po Laurze, zostało mi 5 misiów osobno :-D dzidzia w rączki dorwała :sorry2:

przejrzałam ciuszki co mam dla Ninki w domu, 2 body - 50, jeden pajac 56, kombinezon - 68, dwa kaftaniki 62, jakoś w maju muszę wybrać się do piwnicy i poszukać po Laurze, bo trochę po rodzinie rozdałam i nie wiem co mam.. :sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry