reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja będę się chciała w jakieś rampersy zaopatrzyć, bo na lato będą super, a po Franku mam tylko 3 sztuki i to raczej większe - 68 chyba.

Karolina, no nieźle nieźle ;) Chcesz to wszystko przejrzeć? To już zaczynaj, żeby się do sierpnia wyrobić :D

reklama
Ewa gorzej. Zamierzam część sprzedać:rofl2: więc teraz raczej znikam z forum :-D przygotowałam pakę dla kuzynki, zostawiłam ciuchy dla mojego brata (który nawet w ciąży jeszcze nie jest:rofl2:) i jeszcze mi zostało całkiem sporo dla kogoś tam. (a no i część odłożyłam dla Oli :eek:

Kakarolinka naprawdę sporo rzeczy masz po synku. Coś pisałaś że będziesz chciała część sprzedać to koniecznie wrzuć nam tu linka do aukcji albo poprostu zdjęcia. Sporo dziewczyn spodziewa się chłopaków więc może którejś się przyda. Ja zrobiłam segregację ciuszków które przywiozłam w sobotę ze strychu od teściów. No więc mam tak:
Body krótki rękaw - 11 szt
Body długi rękaw - 13 szt.
Śpiochy - 12 + 2 grubsze takie bardziej spodenki niż śpiochy
Kaftaniki + bluzeczki (liczę razem) - 11 szt.
Pajace - 8 szt.
Spodenki - 3 szt.
2 sweterki (jeden przez głowę, drugi rozpinany), 1 bluza welurowa z kapturkiem
Rampers - 1 szt.
Wszystko jest w rozmiarach 56-62. Doradźcie proszę czy będę potrzebowała jeszcze czegoś?? Myślałam o jakiś 2-3 pajacach bo te które mam to takie mało kolorowe i jak dla mnie takie typowo do spania. A i jeszcze oprócz tego mam chyba z 5 różnych czapeczek, kilka skarpetek i niedarpek. Normalnie full wypas :-) aż mi szkoda że tyle dostałam bo mnie ominie kupowanie :-( jakiś rożek też mam dostać i pieluchy flanelowe. Więc dokupię sobie tylko tetrowe białe i kilka kolorowych.

Marcia wygląda na to, że powinno Ci wystarczyć. Brakuje mi tu bluz (tylko zwróć uwagę żeby były bez kaptura co jest nie lada sztuką) i jakieś gacie z dresu albo legginsy (a sa spodenki tylko, żeby to jeansy nie były bo takie do niczego się nie przydadzą no i dokup sobie coś ekstra na wyjścia.
moja lista wyglądałaby tak:
120 body
56 pajacy
52 kataniki
25 bluz :-D:rofl2::-D

Kakarolinka wooow jestem pod wrażeniem Twojej listy. Ale to chyba nie wszystko dla noworodka tylko łącznie z większymi rzeczami tak??
Spodenki mam bawełniane i takie dresowe więc myślę że będą ok. Ewentualnie jeszcze jakieś półśpiochy dokupie co by pełniły funkcję spodenek. Cieplejsze bluzy to dokupię ale już w trochę większym rozmiarze bo to co mam powinno wystarczyć na sierpień i wrzesień. Zawsze mam jeszcze te różne bluzeczki i kaftaniki które są z długim rękawem to będę zakładała jako drugą warstwę. Bo jak dla mnie kaftaniki i bluzeczki nie nadają się do zakładania pod śpiochy jak to są sprzedawane w kompletach. Ja uznaję zestaw body + śpiochy, a kaftanik kolorowy lub bluzeczkę rozpinaną ew. na wierzch jak się chłodniej zrobi.

Irisson właśnie zaczęłam się rozglądać za pościelami, kocykami itd. W sklepach w mojej okolicy to jak oglądam to mi się nic nie podoba, bo wszystko jest takie pstrokate, wzrorzyste. A ja bym chciała jakiś ładny komplecik w spokojnej tonacji z jakąś niewielką aplikacją ozdobną. Z kocykami jest tak samo, w sklepach mnóstwo kolorowych kocyków w misie, kwiatki itd. a ja wolę jakieś jednokolorowe z niewielkim obrazkiem. Dlatego szukam czegoś na allegro żeby od jednego sprzedawcy kupić komplet. No a kosmetyki to w lipcu zacznę kompletować. Tu w sumie wystarczy wizyta w rossmanie plus w aptece i po kłopocie. Nie trzeba się za dużo zastanawiać.

ja też właśnie zostawiam to na lipiec, muszę dokupić prześcieradła, ręczniki, jakieś 2 dodatkowe komplety pościeli :tak: heheh zobaczysz ile jest kremów na dupcie, albo do pielęgnacji ciała :eek: w sumie tyle ile dla kobiet... no i dla siebie do szpitala nie mam nic :-p

Marcia właściwie masz rację bo wszystko co będzie potrzebne dokupisz potem. Sama ocenisz co się nadaje na wierzch a co pod spód. Ja dobrych kaftaników (czyt. w rozmiarze 44) miałam 3 i prałam przez pierwsze dwa tygodnie (póki pępek nie odpadł) pozostałe 30 koszulko-kaftaników są nieużywane:rofl2:. A moja lista jest zrobiona na oko ale założę się, że bardzo bliska prawdy :)) A ubranka są 50-74. Taki niecały pierwszy rok (bo drugi mam w swoim domu:-D)
uzbierało się bo co komuś dałam 3 siaty to dostałam z powrotem 6:szok: i tak mi się rozrosło. Dziś to układałam i już przynajmniej wiem co mam. Nic dla Oli :-(

Kocyki bardzo ładne są w tkmaxie

Irrison
co Ci do szpitala potrzebne. To zakupy na 5 minut na placyku:)) muszę znów poszukać kapci na obcasie w panterkę co by M miał o czym opowiadać :-D

reklama
no ja w lutym i marcu nakupiłam ubranek używanych w rozmiarze 56-68 na allegro za smieszne pieniądze ale dla dziewczynki.....a teraz wyszedł chłopak....
musze odsprzedac ciuszki i zacząc zbierac chłopięce...
ech.....

Do góry