reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

przerzucam Was do wątku o akcesoriach dziecięcych ;-)

Dziękuję dziewczynom,które odpowiedziały za poradę...ale tak jak myślałam,że 3-4 posty ktoś mi odpisze na temat i temat ulegnie rozmyleniu bo któraś zada pytanie dotyczące zupełnie czegoś innego...
Tak jak temat o wyprawce stal się tematem wielkości już urodzonych dzieci...
No nic trudno...

Ps. wózki to też akcesoria dziecięce a mają osobny temat,żeby pewne opinie nie pouciekały.

reklama
Dzaga fajne, ale czy stabilne ?
A no właśnie nad tym się zastanawiałam. Bo z tego co czytałam, to na 2 kółka jest blokada. Ale tam są 4 kółka...:eek:. To tak jakby były 2 nóżki z kółeczkami - kółeczka i tak mogą na bok odjechać. Może mój M coś na to wymyśli (no bo on przecież taki pomysłowy i złota rączka :-D).
w ogóle jak się z tego wodę wylewa ?
Pod pachę i do łazienki :-)
ja tam kupuję tylko gąbkę do wanny
Uwierz mi, że też bym tak chciała. Niestety nie ma u nas na to szans :sad: ze względów lokalowo-temperaturowo-higienicznych. Co innego byłoby w swoim własnym, cieplym mieszkaniu.

A ja zdecydowałam sie na zakup poodbnego zestawu kąpielowego, z tym że latwiej go gdzieś upchnąć, stojak sklada się naprawdę na płasko, wanienka którą zamówilam ma odpływ, wnudowany termometr i dozowniki do mydła i szamponu, nie wiem jak będzie służyć - mam nadzieję że dobrze!
BEBE JOU Wanienka + STOJAK niebieska BOY + GRATIS (2201858220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nasza wanna jest wprawdzie duża ale została zabudowana we wnęce tworząc równocześnie możliwość korzystania tylko z deszczownicy zamocowanej na suficie - nie ma szans aby wstawić tam wannę i manewrować przy maluchu bo nam po miesiącu pękną plecy a mamy już swoje lata :-D:-D

Dziękuję dziewczynom,które odpowiedziały za poradę...ale tak jak myślałam,że 3-4 posty ktoś mi odpisze na temat i temat ulegnie rozmyleniu bo któraś zada pytanie dotyczące zupełnie czegoś innego...
Tak jak temat o wyprawce stal się tematem wielkości już urodzonych dzieci...
No nic trudno...

Ps. wózki to też akcesoria dziecięce a mają osobny temat,żeby pewne opinie nie pouciekały.
Może się trochę zgubiłam :baffled:, ale na "elektroniczne" gadżety pojawił się "elektroniczny" temat. I to jest ok. W sprawie podgrzewacza czy niańki się nie wypowiem, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Czy Twój post nie został przypadkiem tam przeniesiony? Albo coś jest nie tak z moją orientacją dzisiaj... (co by mnie wcale nie zdziwiło :-D).

Po paru minutach grzebania na forum...
Aaaa, jednak się pogubiłam. Z tego co zrozumiałam, to z tamtego tematu przerzucili Twój post tutaj.E, to niedobra decyzja. Lepszym pomysłem było rozdzielenie tych dwóch działek. Tak jak pisze RatinaZ - tematy się rozmyją nawzajem. A coraz częściej będą podejmowane...
Przepraszam, RatinaZ, nie chciałam przerwać Twojego wątku :no:.

Ostatnia edycja:
Dzaga tak jak Kruszki pisała, wygląda, że jednak funkcjonalne :tak: przypomniało mi się niezbędny gadżet, wiadro z pokrywką ! u nas niezastąpione, zwłaszcza jak się nie ma balkonu, a małe dupki lubią zdrowo smrodzić :-D

Pod pachę i do łazienki :-)

I po tygodniu ręce masz jak Pudzian ;P

Ja tej składanej wanienki nie mam i chyba bym nie kupiła, ale u nas na szafce w łazience wanienka się mieści. Podałam ją jako przykład oszczędności miejsca ;)
My wanienki (małej) używamy do tej pory - wkładamy ją do wanny, żeby wlewać mniej wody ;)

A co do konstrukcji wątku, to raczej normalne jest, że pytanie o konkretny przedmiot dostaje kilka odpowiedzi, a potem temat się zmienia. Te pytania będą przez najbliższe miesiące wracać jeszcze wiele razy i za każdym razem ktoś odpowie :) A że czasem się jakaś dygresja zdarzy - cóż, życie ;)

Z elektroniki my mamy jeszcze:
* parowar-blender Avent - droga sprawa, ale OGROMNIE go polecam; to nasz najlepszy zakup dziecięcy
* sterylizator do mikrofali (nie wiem, czy elektronika ;)) - wyparzałam w nim smoczka i laktator; pewnie obeszłabym się bez tego, ale gdybym karmiła mm, to byłby już dla mnie niezbędny ze względu na ciągły deficyt czasu przez pracę w domu
* mikrofalówka :D - zamiast podgrzewacza ;)

To chyba tyle ważnych rzeczy...

Dzaga fajne, ale czy stabilne ? w ogóle jak się z tego wodę wylewa ? tak na prawdę na początek to większa miska wystarczy ;-) ja tam kupuję tylko gąbkę do wanny, na wanienkę chociaż mam ze stelażem, to szkoda mi miejsca, jak będzie siedzieć, to już z Laurką razem myju myju będą robić :tak:
no wiec tam jest waz, i odplyw w wanience :) i kurek na koncu weza mialam

a kolka wszystkie mialy moje blokade, polki byly bardzo fajne, i te z boku na oliwke i grzebyk itd.

ktos jeszcze pisal ze wozki maja osobny temat, maja maja, bo wozki jako pojazdy i strasznie rozwlekla tematyka, potrzebe itd. sa ciagle opisywane, poza tym potem czesc dziewczyn bdzie pisala o spacerowkach :)

my do tej pory sterylizator używamy, ale u babci, bo ona ma właśnie mikrofalę :rofl2: więc już przypomniało mi się co muszę kupić :tak: mi podgrzewacz do butelek w ogóle się nie przydał, chociaż dziecko butelkowe, wrzątek chłodziliśmy do temperatury odpowiedniej i do termosu, w nocy nie trzeba było podgrzewać, ani wody gotować :tak:

RatinaZ zadałaś pytanie dostałaś odpowiedzi kilka. Masz kolejne wątpliwości pytaj dalej. Mamy mieć temat tylko dla niań, podgrzewaczy i monitorów oddechu. To jak dziewczyny sobie poradziły z kupnem detektora tętna bez oddzielnego watku... Zginiemy, wózki to ważny temat każda to ma a taki podgrzewacz już co 5 stąd mniej odpowiedzi. Wątek ma być jak rzeka nie powinien się wyczerpać po 3 stronach. Zaraz będzie problem jaki leżaczek albo matę kupić i nikt już nie pamięta, że rozmawiałyśmy o tym tutaj i dużo mądrych rad dziewczyny udzieliły i jak się ktoś znów zapyta to znów ktoś odpisze.
A wątek wyprawkowy ruszy spokojna głowa na razie jeszcze nikt nie kupuje tylko wszyscy myślą a no i żadne zakupocholiczki się jeszcze nie odezwały więc ja jutro zacznę i obcykam Wam mój pierwszy zakup;-)

Dzag na mało miejsca to bym Ci doradziła coś takiego
http://www.tublu.pl/Myju_myju/Wiaderko_do_kapieli_niemowlat_Tummy_Tub.html + przewijak na łózeczko ta komoda jednak zagraca i dość mało urodziwa jest. Jakaś taka szpitalna....

Irisson ten mój podgrzewacz był o tyle ekstra, że on non stop chodził. Wsadzałam tam co 3 godziny nową butelkę z wodą i sobie stała zawsze z odpowiednią temperaturą. Próbowałam używać termosu ale ten sposób był dla mnie wygodniejszy. A ana początku w ogóle podgrzewałam 10s w mikrofali i było ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry