reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

RatinaZ oto i moje doświadczenia ;-)
1. Podgrzewacz butelek kupiłam gdy okazało się, że z karmienia cyckiem doopa. Czyli po jakiś dwóch tygodniach. Gdy będziesz karmić piersią do niczego Ci się nie przyda
ja miałam taki
TUFI Cyfrowy podgrzewacz do butelek i słoiczków LCD+MIKSER GRATIS! - Tomiko - foteliki samochodowe krzesełka wózki dziecięce
chodził non stop przez rok i dalej działa ;-)
2. elektroniczną nianie kupiłam też po porodzie gdy okazało się, że wystawiam Maksa do ogródka a sama mam ochotę siedziec w ciepełku i oglądać film :-D albo gdy szłam na film do mieszkania brata (to samo piętro) w mieszkaniu pomimo, że pokój był daleko bo mieszkanie mam spore a mury w kamienicy mają 50cm słyszałam każdy szmer tak działa instynkt niestety :-D
miałam taką
Elektroniczna niania BabyOno 194 | *************** | Elektroniczne nianie najtaniej w internecie!
i nic jej nie mogę zarzucić
3. Elektronicznych niań nie zaleca się dzieciom zdrowym, usypiają czujność i mogą niepotrzebnie wywołać panikę gdyż jak każde urządzenie elektryczne nie jest niezawodne. Maks tez spał w swoim pokoju do 5 miesiąca (czego do tej pory nie potrafię sobie wybaczyć poczytaj przytul mnie mamo - Rodzicielstwo Bliskości ja przed Maksem też miałam takie nastawienie jak Ty i zmieniło mi się o 180 stopni może gdybym wypośrodkowała na początku teraz bym nie była taka wariatka ;-))

reklama
Mamy tą samą nianię co Karolina - jestem bardzo zadowolna.

My Franka przenieśliśmy do swojego pokoju po 4 miesiącu. Spał już całą noc spokojnie, budził się raz nad ranem na karmienie. I nie żałuję ten decyzji - mam wrażenie, że spał potem jeszcze lepiej, bo nic mu nie przeszkadzało.
Pokój, w którym spaliśmy wszyscy, jest też pokojem dziennym, więc wieczorem toczyło się w nim życie, przyjmowaliśmy gości itp. Póki Franek był malutki, nie przeszkadzało mu to, potem lepiej było dla niego (i dla nas) jak spał w swoim cichym kąciku :)

Ewa no właśnie nie zostawiłaś takiego maleńkiego noworodka samego w ciemnym pokoju :zawstydzona/y: Maks spał sam do 5 miesiąca a potem ze mną bo się okazało, że on ma straszne problemy ze spaniem i już nie wyrabiałam sypiać po 3-4 godziny na dobę. Nie miałam żadnego problemu w przestawieniu go na spanie w swoim łóżku potem w jedna noc bez płaczu się obeszło. Zresztą przecież do dziś wstaje w nocy co 3 godziny. Ola od razu wędruje do mojego łóżka. No chyba, że bedzie aniołkiem co od drugiego miesiąca śpi w nocy z jedną pobudką to pójdzie do łóżeczka :-D Do dziś się zastanawiam czy te problemy Maksa ze spaniem nie biora się z tamtych początków

A, to ja źle zrozumiałam... Przeczytałam, że Maks spał sam PO 5 miesiącu.
Na te pierwsze miesiące to jednak wolę mieć dziecko blisko siebie. Nawet z czystej wygody - Franek budził się co prawda maks. co 3 godziny, a dość szybko nawet rzadziej, ale mimo wszystko trzeba było go przebrać, nakarmić, położyć spać. Ja dłuuugo nie zasypiałam dopóki nie byłam pewna, że on już śpi mocno. Tak to mogłam przynajmniej czuwać w swoim łóżku, które stało obok, a nie na krześle przy łóżeczku ;)

A nianię jeszcze raz polecam. Nawet przy małych mieszkaniach. U nas jest 2 pokoje na 50 metrach. Niby wszystko słychać, ale człowiek się pewniej czuje, jak jest taki sprzęt. Szczególnie w nocy - szybciej się budziłam, dawałam Frankowi jeść i on nie zdążył w tym czasie wybudzić się dostatecznie, żeby mieć jakiś problem z ponownym zaśnięciem.
Niani nie używamy od jakichś 2 miesięcy - bo Franek śpi pięknie, ale czasem coś tam jęknie czy trącnie nogą o szczebelek i niania odgłos wyłapie. Jak szliśmy do niego, to bywało, że to nasze wejście do pokoju go wybudzało!

Czy któraś z mam korzystała z takiego "urządzenia"? - CEBA ZESTAW KĄPIELOWY KOMODA+PRZEWIJAK+WANIENKA n (2240324935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Wydaje mi się idealne na moje warunki lokalowe (za dużo miejsca nie mamy, nie ma szans na oddzielny pokój dla Bąbla, łazienkę dzielimy z dziadkami M, z którymi mieszkamy). A tu - i wanienka (możemy kąpać w pokoju, który sobie wcześniej ogrzejemy), przewijak (nie mam zamiaru schylać się nad łóżkiem) no i dodatkowe miejsce na składowanie pieluch i akcesoriów - wszystko pod ręką. Plusy sobie sama znalazłam. A minusy z użytkowania? :-) Jeśli któraś mama używała i znalazła ciemne strony tego wynalazku - chętnie wysłucham :-).
Mojego M już przekonałam, udało mi się natknąć na dokładnie taki sam przewijak w warszawskiej restauracji, ale nic nie szkodzi jeszcze zapytać o opinię kogoś, kto sam tego używał. A niestety nikogo takiego w moim najbliższym otoczeniu nie znalazłam.

Dzag moja kuzynka. Wywaliła to na zbity pysk po trzech użyciach. :-D Podobno to w ogóle nie działa, woda się przelewa, całość przecieka ale że nie miałam to tylko taką mini opinię masz :-D może to od modelu zależy a tego to już nie wiem

Całkiem to fajne, ale jeśli macie naprawdę mało miejsca, to zastanowiłabym się raczej nad składaną wanienką i przewijakiem nakładanym na łóżeczko - nie używa się tego non stop, a taki stelaż jednak sporo miejsca zajmuje. No a te rzeczy, które wymieniłam, można w czasie, gdy nie są potrzebne, włożyć za (pod) łóżeczko, za szafę, gdziekolwiek. I znikają :)

O takie rzeczy mi chodzi:
Wanienka turystyczna FLEXI BATH składana HIT! (2230735808) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
**BABY-RAJ**PRZEWIJAK USZTYWNIANY NA ŁÓŻECZKO (2221794879) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kakakarolina - Tego, że będzie nachlapane to ja się spodziewam :-). Sama Bąblowi pokażę co zrobić żeby chlapnąć :-D. Ale dziękuję za opinię. Lepiej być przygotowanym na coś, co już się komuś trafiło.
ewa86 - taki przewijak na łóżeczko to była pierwsza opcja. Nawet możemy dostać w komplecie z łóżeczkiem od przyjaciółki po jej dziecku. Ale co do tych składanych wanienek to nie wiem... dziwne to jakieś takie składane. Aczkolwiek też już się temu przyglądałam. Wydaje mi się, że nie jest to wytrzymałe. A jednak musi wytrzymać kilkaset składań i rozkładań. Poza tym ja trochę leń jestem i już myślę, że nie będzie mi się chciało tego tak składać i rozkładać :zawstydzona/y:.

Ostatnia edycja:
Czy któraś z mam korzystała z takiego "urządzenia"? - CEBA ZESTAW KĄPIELOWY KOMODA+PRZEWIJAK+WANIENKA n (2240324935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Wydaje mi się idealne na moje warunki lokalowe (za dużo miejsca nie mamy, nie ma szans na oddzielny pokój dla Bąbla, łazienkę dzielimy z dziadkami M, z którymi mieszkamy). A tu - i wanienka (możemy kąpać w pokoju, który sobie wcześniej ogrzejemy), przewijak (nie mam zamiaru schylać się nad łóżkiem) no i dodatkowe miejsce na składowanie pieluch i akcesoriów - wszystko pod ręką. Plusy sobie sama znalazłam. A minusy z użytkowania? :-) Jeśli któraś mama używała i znalazła ciemne strony tego wynalazku - chętnie wysłucham :-).
Mojego M już przekonałam, udało mi się natknąć na dokładnie taki sam przewijak w warszawskiej restauracji, ale nic nie szkodzi jeszcze zapytać o opinię kogoś, kto sam tego używał. A niestety nikogo takiego w moim najbliższym otoczeniu nie znalazłam.

ja mialam identyczny przewijak z wanienka i bylam super zadowolona, dostalam z niemiec od Cioci, to bylo 9lat temu.. z tego ktory dostalam bylam super zadowolona, wanienka byla dosc gleboka, wode wlewalam wczesniej, zamykalismy klape, rozbieralam mloda i naprawdee bylam super zadowolona, kwestia przyzwyczajenia
nie wiem co zrobimy teraz, bo nie bardzo mam miejsce na mala wanienke i latanie z nia gdzies, musze sprawdzic ceny na ebayu i moze skusze sie jeszcze raz na cos taiego,przewijak musze miec, chocby ten na lozeczku, takze ja jestem jak najbardziej za, moje plecy nie ucierpialy, mloda kapalam chyba gdzies do 7-8go miesiaca w tym, poki powaznie nie zaczela chlapac :)

reklama
Dzaga fajne, ale czy stabilne ? w ogóle jak się z tego wodę wylewa ? tak na prawdę na początek to większa miska wystarczy ;-) ja tam kupuję tylko gąbkę do wanny, na wanienkę chociaż mam ze stelażem, to szkoda mi miejsca, jak będzie siedzieć, to już z Laurką razem myju myju będą robić :tak:

Do góry