reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Skąd Wy macie te komary :confused: u nas nikt nie miał jeszcze ani jednego ugryzienia ;-) zapraszam do katowic i do Wisły :tak:

no wlasnie nie wiem skad, u nas sa normalnie na osiedlu, strach otworzyc okno :-( sa wyjatkowo wyglodniale :szok:

na szczescie juz niedlugo jedziemy na mazury, tam w zime bylo ponad dwa tygodnie ponizej 20 stopni mrozu to i komary wymrozilo :-D dziwne, zawsze myslalam ze w centralnej Polsce komarow brak, a tu proszę...

reklama
komary to plaga w tym roku, Tymek ma najbardziej głowę zgryzioną i to takie wielkie bąble mu wyskakuja, wygląda jakby go ktoś boksował :/ moja koleżanka kupiła takie opaski "para kito", one mają wkłady z jakimiś własnie naturalnymi olejkami czy ziołami, ale cena kosmiczna też bo 69zł jedna opaska :/ potem niby tylko wkłady się dokupuje, ale i tak sporo.... no ale podobno skuteczne
kakarolina ja kupiłam 22 na jesień :) mam nadzieję że będzie ok bo Tymek z befado 19 już wyrósł, mam clarksy jedne 20 to na styk są, więc lada moment będzie 21, myslę że 22 styknie, mierzyłam mu na miejscu takim specjalnym modelem emela żebyło widać ile mu tam luzu zostało i z 2cm jest. Myślę że trafię :)

Oj u nas tez plaga komarow. Tymkowi tez kupilam ziajke ale to trzeba co troche poprawiac zeby dzialalo. Od wczoraj nocujemy u siebie na dzialce a tam komarow mnostwo. Podobno sa jakies cuda do kontaktu ktore mozna przy dzieciach stosowac. Musze sie rozejrzec, bo nam w nocy doskwieraja, a nie bede go smarowac tym plynem na noc po kapieli!!!! To mowicie ze te plastry nie dzialaja?? Bo chcialam kupic.

marcia ja mam brosa do kontaktu niby dla dzieci ale patrzyłam na skład to chyba taki sam jak dla doroslych, śmierdzi przeokrutnie ale ponoć poza smrodem nie szkodzi... w każdym razie działa, w pokoju nie mam ani jednego komara. No ale chciałabym coś żeby w ogródku można było posiedzieć a ja po 5 min cała pożarta, dzieci płacza i sie drapią, bez sensu :/

gosha czyli dobrze przeczuwałam. to dobrze że olka nie odbiega chociaż od męskiej stopy. U nas też 19 befado jest maławe.

masakra z tymi komarami dobrze że nas ominęło

U nas komarów też w sumie nie ma, na ugryzienia kupiłam, bo mojego M często coś gryzie, no i jak komary są, to zawsze do niego lecą ;P
Butów dla małego na razie nie kupuję, kupiłam jedynie takie do wody, żeby o kamienie sie nie kaleczył. Po ogrodzie i po domu, gania na boso.

ja mam brosa do kontaktu i nic nie smierdzi, bezwonne jest, zawsze zabieram na wszelkie wyjazdy i mam spokój, Małego i dziewczynki spryskuje OFF jak jestesmy na działce.
w domu mam wszędzie moskitiery:-

ja Natalii już bardzo dawno kupiłam takie buciki - Buty Baby Light shoe DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon

w sumie chyba mogę polecić bo służyły nam długo. chodziła w nich po domu, u babci itp, później w przedszkolu, kupiliśmy jej za duże ale od poczatku w nich chodziła, są zupełnie miękkie i bardzo przyczepne (uwaga - nie na mokrej podłodze bo wtedy strasznie się ślizgają)
teraz są już zupełnie zniszczone ale nadal kupy się trzymają, nic nie odpadło (ponoć była jakaś wadliwa seria gdzie się te silikony odklejały ale w moich ani milimetr nie odklejony), i do tego one nadal są na nią dobre, sprawdzę jak zachowują się na mokrych kamieniach i piachu i jak OK to będzie miała nad wodę, myślę że poza ślizganiem na większym gładkim kamieniu powinny się sprawdzić
Hania już też ma swoje (też lekko za duże), nie chodzi w nich ale np do wózka na spacer w chłodny dzień można założyć na skarpetkę, no i jak zacznie chodzić to na pewno je wykorzysta

reklama
malinka Olka chodzi ze wszytskim co się da popchnąć a pchacz to nie jest jakiś specjalny wynalazek bo jedzie i nie skręca, czyli pokona co najwyżej pokój czyli kilka sek. czyli mało opłacalne ;-)
Choć my mamy po maksie i polecam ze względu na jakość (dalej jak nowy) dobre polskie wyraźne piosenki i mnóstwo przycisków
GADAJĄCY CHODZIK JEŹDZIK PCHACZ fisher-price PL « Chodziki dla dzieci - Graco, Fisher Price, Baby Mix - Chodzik.pl
zajmuje dziecko na dłuższą chwilą bynajmniej nie funkcją pchania (choć potem jako odpychacz to już służy od ok 1,5 roku do 3l)

Do góry