przyznaję bez bicia, ja wczoraj popsikałam młodego na nogach taką chemią, bo byliśmyu babci, dziecko śpiące i trzeba było tam i z powrotem z wózkiem połazić żeby się na chwilkę zdrzemnął. Jak już się wyspał to zaraz nogi i ręce pod kran i szorowałam z niego to paskudztwo, bo się bałam że się zatruje.
reklama
Ja w moim ulubionym sklepie kupiłam takie cuś Humana - sklep producenta - MOSBITO Plastry odstraszające komary 12 sztuk - Kidy.pl i takie NeoBulle Adou’Pik (Ukąszenia) | Dla dzieci \ Regeneracja i leczenie | Kosmetyki naturalne - Sklep Organeo (Weleda, Logona, Lavera) na kidy było 10 tańsze, ale widze, że chyba wykupione.
O widzisz, k8, w plasterkach jest olejek lawendowy... Działają? Bo właśnie tak myślę nad tym olejkiem, czy by faktycznie nie kupić buteleczki za kilka czy kilkanaście złotych i kropnąć tu i tam, skoro ktoś zastosował to przy plasterkach... Chyba jednak spróbuję...
malinka1980
Fanka BB :)
U nas tez jakas plaga komarow, Kacper caly pogryziony :-(
Ja kiedyś stosowałam Orinoko Junior. Nadaje się dla maluchów i był skuteczny. ale teraz przeczytałam w necie masę złych opinii na jego temat
Teraz też muszę coś kupić, bo jesteśmy pogryzieni już a przed nami biwak w lesie za tydzień. A dla starszych i dorosłych kupiłabym taki w sklepie wędkarskim Mugga Mugga ® | Środek na komary, na kleszcze i meszki | Mugga.pl
.
Teraz też muszę coś kupić, bo jesteśmy pogryzieni już a przed nami biwak w lesie za tydzień. A dla starszych i dorosłych kupiłabym taki w sklepie wędkarskim Mugga Mugga ® | Środek na komary, na kleszcze i meszki | Mugga.pl
.
Ostatnia edycja:
kakakarolina
Skąd Wy macie te komary u nas nikt nie miał jeszcze ani jednego ugryzienia ;-) zapraszam do katowic i do Wisły
reklama
kakakarolina
Na szczęście u nas w lesie czysto ani jednego nie widziałam ;-)
gosha Emel robi najładniejsze polskie buty ale ceny ma kosmiczne. Ja dziś byłam w tkmaxie i pełno było naturino i primigów w dobrych cenach także nei kupuję na zapas bo póki co stopa nam urosła o dwa rozmiary. Olka ma szłapę rozmiar 20 juz teraz do jesieni będzie miała 22
Dzag ja sie obawiam, ze jak będziesz chciała kupować dobre, fizjologiczne, skórzane obuwie to poniżej 100 raczej nie zejdziesz (oprócz rozmiarów 18-22) tańszy tylko chiński szmelc z sieciówek. niestety buty u nas to masakryczny wydatek.
Ja na myśl o dwóch parach śniegowców i wydatku rzędu 400zł mam panikę w oczach
gosha Emel robi najładniejsze polskie buty ale ceny ma kosmiczne. Ja dziś byłam w tkmaxie i pełno było naturino i primigów w dobrych cenach także nei kupuję na zapas bo póki co stopa nam urosła o dwa rozmiary. Olka ma szłapę rozmiar 20 juz teraz do jesieni będzie miała 22
Dzag ja sie obawiam, ze jak będziesz chciała kupować dobre, fizjologiczne, skórzane obuwie to poniżej 100 raczej nie zejdziesz (oprócz rozmiarów 18-22) tańszy tylko chiński szmelc z sieciówek. niestety buty u nas to masakryczny wydatek.
Ja na myśl o dwóch parach śniegowców i wydatku rzędu 400zł mam panikę w oczach