reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Wracajac ze spaceru, kupilam dzis Kacprowi w Biedronce taki zestaw do piachu - wiadro, lopatka, grabki, foremki. Jak wyjelismy i zobaczyl grabki to byl taki pisk radosci, jeszcze nie widzialam zeby sie tak cieszyl z jakiejs zabawki :-D Teraz lazi z tymi grabiami wszedzie, najgorsze jest to ze straszy nimi kota :szok:

reklama
Kupiłam parasolkę Mamas&Papas Cruise, używkę od znajomej, która wyprowadza się na koniec świata. Czy dziewczyny z UK, mogą mi polecić jakieś akcesoria do niej?
Dzisiaj zrobię jej generalne pranie, jutro sesja ;)

uwielbiam tesco :) kupiłam Natalii 7-pack majtek, 2-pack kapeluszy na lato, 2-pack legginsów dla obu - jedna ma je do kolan a druga do kostek :p będą nosić na zmianę :) do tego podłużną formę do ciasta/chleba i płyn do prania woolite i za wszystko razem zapłaciłam 87zł :)

a ja do dziewczyn z Krakowa, byłam dziś w nico w modlniczce i kupiłam Tymkowi trzewiki już z myślą o jesieni dokładnie takie EMEL TRZEWIKI I PÓŁBUTY ROCZKI GRANATOWE R.22 (3334911924) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , wcześniej się nie spotkałam z tą marką, są absolutnie przefantastyczne, leciuteńkie, miękkie, wygodne, całe ze skórki i tam są na wyprzedaży, ja zapłaciłam 103zł, taniej skórzanych chyba się nie kupi. Jest też pełno geoxów, w fajnych cenach, w ogóle spory wybór, chyba po buty to już tylko tam będę jeździć i ewentualnie tkmaxx

Olga, też lubię ciuchy dziecięce z tesco:) kupuję tylko jak są obniżki, bo normalne ceny nie na moją kieszeń. w ogóle ciuchy dziecięce mam albo "dostane" albo z tesco albo z lidla. po innych sklepach ciuchowych nie chodzę bo nie mam kiedy

Gosha, prześliczne te butki. Chociaż dla mnie nawet te 103zł to kosmos :(. Tylko kurcze... jak tu utrafić w rozmiar, jaki będzie potrzebny jesienią? :D

dzag, zawsze mówią żeby but był większy od stopy o 0,5-1,0 cm większy; jak chcesz na jesień to więłabym maksymalnie 1,5 cm większy. Ale stopa rośnie też na szerokość, można kupować tak na zapas jeśli dziecko nie ma wysokiego podbicia

mAtma no ja zaszalałam ;) obniżki były ale nie na to co potrzebowałam, kapelusiki 2 za 29zł ale bardzo porządne i ładne, zestawów majtek tam pełno było, niektóre drogie - nawet 5szt za 24zł, nie mówiąc już o takich z księżniczkami czy hello kitty. ceny strasznie namieszane, ale znalazłam 7-pack dokładnie takich jak już mam, więc wiem że porządne, cena na nich była 20zł. różowe w gwiazdki :) i przy kasie weszły za 14zł :) legginsy chyba za 27 2-pack ale ładne i też mam już jedne i wytrzymałe są. płyn do prania był w przecenie z 15zł na 6 ;) bo niby że butelka wybrudzona a prawie wcale. i blaszka do ciasta za 10zł :) i do tego mała cukinia. wspaniałomyślnie poszłam do kasy samoobsługowej, pierwszy raz w życiu, i się zamotałam od razu bo na ubrankach były blokady, i miałam płacić część kartą a część gotówką co mi się za późno przypomniało. na szczęście starczyło mi na karcie na to, a pomógł mi uprzejmy pan obsługujący, i jak miał skasować cukinię to się mnie spytał co to jest :p

jeszcze co do legginsów to kupiłam moim dziewczynkom na spółę rozmiar 3-6 miesięcy :)

Ostatnia edycja:
uuu, zaszalałaś, szczególnie z tą kasą samoobsługową:-D:-D ja nie miałam jeszcze odwagi:zawstydzona/y:
majtki ci weszły za 14 bo one mają standartową cenę 20 a 14 przy obniżce, pewno ten rzut im zostal jeszcze z tej obniżki, ja kupiłam niedawno w trupie czachy:-p
często kupuję ciuchy "na zaś"
starszak chodził jak miał rok w koszulkach z krótkim rękawem z tesco, dwie miał 3-6 miesięcy a drugie dwie 6-9, ale te bardziej na nim wisiały

reklama
Dziewczyny, macie jakieś ciekawe, bezpieczne i skuteczne pomysły na ochronę przed komarami? U nas latają całe chmary, atakują nawet w 35 stopniach w słońcu! Szok. Liczyłam dzisiaj Tymkowe ślady po komarach po kilku godzinach pluskania w basenie w ogródku w sobotę. Naliczyłam 10. Sporo jak na takie małe ciałko :/. Ja 10 to mam na jednej stopie :/. Próbowała któraś coś robić z olejkiem lawendowym? Ponoć komary nie cierpią lawendy... Przeciez nie będę Tymka psikała jakimiś chemicznymi świństwami... :/

Do góry