reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
karolina, ale podobno od czerwca można zwracać w tym naszym smyku do 30 dni, żeby tylko nie podwyższyli jeszcze bardziej cen przez to

no w smyku rzeczywiście drogo, poza tym zawsze jak wchodzę do mojego smyka i chcę kogoś o cos zapytać to nagle wszyscy się chowają albo czegoś szukają albo udają, że nie słyszą :confused:

ja na razie fotelik zamontowałam, ale młodego wożę tylko do mamy (3 km) stary fotelik przejęła teraz mama, która więcej z młodym jeździ, głowa jeszcze nie wystaje, pasy też są ok, tylko nogi ma długie i musi mieć cały czas zgięte ;-)

mAtma a widzisz wcale nie masz takiego patyka :))
wiesz ja tego na dziecku nie mierzyłam tylko popatrzyłam co ten mój przyniósł do domu, zmierzyłam do koszulek w jakich teraz chodzi z krótkim rękawem i się przeraziłam bo te rękawy tak strasznie wąsko wszyte były. zapakowałam i kazałam wymienić.

Misiek jest chudy nieziemsko, ma wydęty brzuszek ale ramiona szerokie bo my z mężem też mamy szerokie ramiona (to że wszyscy troje mamy ramiona chude jak wieszaki to już inna kwestia...). Mam nadzieję że te większe nie będą za szerokie. Spodenki ma z zeszłego roku hm i ff w rozmiarze 2-3 lata, takie króre dostał po kuzynie to muszę do wszystkich gumki wciągać:dry:
Jak miał 2 lata nosił ciuchy letnie z metką 18 miesięcy, w te same teraz ubieram młodego jak ma niecały rok:)

mAtma u nas jest to samo. Maks ma w szafie uwaga gatki 62 :szok: i mają jedne getry wspólne z Olą rozmiar 86. Zależy który jest pod ręku temu ubieram. h&m ma gigantyczną rozmiarówkę więc tylko 2-3l z mega zaciągniętą gumą wchodzą w grę.
Spokojnie mógłby w 86 chodzić jako rybaczki.,
Myślę że oni są podobni skoro mój wazy nawet przeszło kg mniej tylko ja się tym nie przejmuję i mi się mój bardzo podoba. Ja tam lubię patyki;-)
Zresztą Ty też jestes patyk to co się dziecku dziwisz.

toś pojechała... ja patyk? od pasa w górę czasem wyglądam anorektycznie zwłaszcza jak jestem odwodniona, ale od pasa w dół totalna masakra jest... nogi to mam jeszcze "lepsze" niż patrycja kazadi:dry:

Misiek nosi majtki 18-24 miesiące:szok:
A ja się lubie do jakiegoś ciałka przytulić, tylko młody mi zostaje

Ja też mam o Smyku tylko złe zdanie. Niestety. Może to Ratina przeczyta i przekaże opinie o nich swojemu szefostwu :p. Ceny - z kosmosu. Chyba pracownicy muszą bardzo dużo zarabiać i cenami wypracowują ich pensje :p. Na chrzest Tymka dostaliśmy od mojego brata kartę upominkową. I tak strasznie mi żal coś tam kupić, jak popatrzę że u nich zabawka kosztuje 120zł, a gdzie indziej 89zł :/. Żal mi wyrzucać w błoto te pieniądze z karty. Chciałam kupić fotelik. Dzwoniłam, pytałam czy jest taki i taki. Przez telefon usłyszałam, że jest i to w tym kolorze który chciałam. Przyjechałam na miejsce a tu dupa, model stary i nie ten kolor co chciałam, bo źle cenówki poustawiali a pani podczas rozmowy telefonicznej tylko na cenówki zerknęła a nie na fotelik. Poza tym przez pierwsze kilkanaście minut nikt się nami nie zajął, nawet poproszony o pomoc. Zajęte panie strasznie. Jak już podeszłą jedna, naburmuszona, to nie miała o niczym pojęcia, nawet o tym, że stary model mają. Poprosiłam o katalog, a ona że w internecie jest. Masakra jakaś. Wyszliśmy i już nie wróciliśmy. Ostatnio chciałam kupić zestaw podróżny małego smakosza Aventa i widziałam, że mają w sklepie internetowym. No to myślę sobie, że w końcu coś za tą kartę upominkową kupię, bo z gotówką krucho akurat było. W sklepie dowiedziałam się, że nie ma, mogę zamówić w ich sklepie internetowym, bo oni akcesoriów na sklep nie sprowadzają na zamówienie :/. Oczywiście jedna osoba musiała się o to zapytać drugiej, a druga trzeciej...:/ Tyle, że przez sklep internetowy chyba nie ma możliwości płacić ich kartą upominkową. Więc chciałam być sprytna i doładowałam sobie u nich konto punktami payback, żeby mniej zapłacić przy odbiorze gotówką. A odbiór osobisty tylko w Empikach! :p Jak już doszłam do końca zamówienia ukazała mi się cudna informacja - nie mogę tego odebrać w Empiku bo ta miseczka jest ZA DUŻA!!!!! :[ I za przesyłkę pocztą zapłacę 11,99zł. No horror jakiś. Miseczka za duża! To ja książki większe zamawiałam i odbierałam w Empiku!! Podziękowałam więc za zakupy. No i ostatecznie zestawu obiadowego nie mamy, konto na karcie podarunkowej nadal nieruszone i jeszcze mam ponad 20 zł do wykorzystania na ich głupim sklepie internetowym. Nie widzę sensu kupowania u nich tego zestawu w takiej sytuacji, bo zapłaciłabym z przesyłką tej pierdołki 61zł, a na Allegro z przesyłką mogę już od 44zł. Kakakarolina, no i Lupilu do tego ogólnie ma jakieś duże te rozmiary :p. Ale koszulki kupiłam, materiał wydaje się porządny, są bardzo ładne. Będą na przyszłość :).

Mnie w Smyku cholernie wkurza to,że nie można tam zwracać rzeczy,tylko na kartę podarunkową :no: Ostatnio dostaliśmy taką kartę i za 100zł kupiłam 3 rzeczy,masakra jakie ceny :baffled:

Dla mnie skarbnicą wiedzy o fotelikach jest strona www.foteliki.info Te foteliki z osłoną tułowia zostały w większej części cywilizowanegi świata wycofane już 6 lat temu, tylko w Polsce robią teraz karierę. Nie zgodzę się co do tego, że foteliki bez isofix latają. Jak lata, to kest źle dobrany do auta. Nasz Mobi ani drgnie. Pan w sklepie, który miał właśnie szkolenia foteliki.info, zamontował nam ten fotelik. Podjechałam też mamy autem na przymiarkę i też pasował. Jeden kupiłam w necie za 790 drugi w sklepie za 950. Grunt to kontrola naciągnięcia pasów. Montowane tyłem też są stabilniejsze, bo opierają się na nodze, są przypięte pasen tylnej kanapy i mają specjalne pasy i zaczepy do przyczepienia w podłodze do śrób w szynie przedniego fotela. Montaż skomplikowany, ale nawet nie drgnie. Dzieciak też musi mieć dobrze ściągnięte pasy, jak da się te naramienne złapać palcami, znaczy, że za luźno.W Warszawie często są organizowane indspekcje fotelików, właśnie przez tą stronę, można podjechać, to poprawią, doradzą. Bardzo żałuję, że w Szczecinie jeszcze nie było.No i w Lidlu zaszalałam, kupiłam te spodenki i koszulki, świetne są!I Titol dostał swój ściepowy prezent na Dzień Dziecka :)

reklama
Do góry