reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ewa ma rację zimne rączki nie świadczą o tym, że dziecko zimne ;-) w kamienicach zimą jest barrrrdzo zimno :wściekła/y: więc pozostało się nam przystosować. Ja uważam, ze lepiej przechłodzić ciutkę niż zgrzać. te niedrapki mi się w ogóle nie podobają ja tam nie chciałabym w czymś takim chodzić to i dziecku nie zakładam ;-)
Nas przed porodem ocenili na 2900 czyli też ok :tak:

reklama
Dziewczyny zrobilam sobie wstepna liste wyprawkowa :

1.Wózek Baby Merc
2. Łóżeczko
3.Pościel do łóżeczka
4.Pościel do wózka i materacyk
5.Smoczki 2x
6.Butelki (mała,duża) 2x
7.Wkładki laktacyjne
8.Biustonosz do karmienia
9.Koszula nocna
10.Rożek
11.Proszek do prania ubrań niemowlęcych
12.Pieluchy tetrowe
13.Pieluchy jednorazowe
14.Chusteczki nawilżone
15.Ręcznik (mały,duży)
16.Myjka i gąbka antypoślizgowa
17.Aspirator do nosa
18.Szczoteczka do włosów
19.Gaziki
20.Termometr bezdotykowy
21.Pojemnik na kosmetyki
22.Zestaw kosmetyków (Penaten lub Oilatum)
23.Woda morska
24.Sól fizjologiczna
25.Herbatka koperkowa (Plantex)
26.Piochtanina na roztworze wodnym
27.Patyczki do uszu
28.Skarpetki
29.Rękawiczki niedrapki
30.Czapeczki (cienkie,grubsze)
31.Śliniaczki
32.Majtki jednorazowe
33.Wkłady poporodowe lub grube podpaski
34.Żel Dianatal

Jeszcze musze zrobic dla siebie ;)Mysle,ze moze jeszcze cos wpisze,zobaczymy...
Ubranek nie wpisuje bo mam po Emilce :)

Dziewczyny, jakie butelki polecacie - czy jest coś na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze butelek/ smoczków. Jestem totalnie zielona a wybór w sklepach i na aukcjach przeszedł moje najśmielsze oczekiwania :szok:

Summerbaby to niestety tez jest indywidualna sprawa. Ja miałam wszystkie na rynku a podszedł mi tylko avent smoczek tylko z canpola ale żeby sie o tym przekonac i tak musiałam kupić wszystkie :-D na początek kup jedną buteleczkę na wszelki wypadek. Przy karmieniu cyckiem nie bedzie Ci potrzebna. Zreszta przy Maksie nie miałam na początku żadnego smoczka bo mi się wydawało, że to nie potrzebne i zwykłą butelkę canpola, która jak przyszło do karmienia wylądowała w koszu po jednym razie (mimo smoczka zerowki lało się z niej jak z kranu i dziecko się krztusiło)
podam ci + i - różnych butelek
Lovi zachwalają dla mnie znacznie za szybka dopiero półroczne dziecko poradziło sobie ze smoczkiem. A jak szybko leci to są kolki, gazy, płacz
Canpol tandetne
Nuk zupełnie nam nie podszedł kształt smoczka, leciało za szybko, dziecko łyka gazy
TimmyTopy leciało z niej spoko ale mycie tragedia bo dziwny kształt i smoczek wielkości głowy dziecka mi to nie pasowało (chociaż kubki niekapki ma najlepsze)
mr brown kolek nie było, powietrza dziecko nie łykało, smoczek i jego prędkość ok ale system uszczelek i rurek przy myciu doprawdza do białej gorączki i cena jedna ok 30zł
avent nie miał minusów oprócz tego, ze to phillips a to koncern co się z eko mamą nie zgadza i tylko to mnie w nich kuło ale system odprowadzenia powietrza z butelki genialny, żadne gazy nie dostają się do brzuszka wszystko ucieka

tak jak Kakakarolina pisze sprawa indywidualna, moja Laura tylko akceptowała właśnie canpola i tylko żółte zwykłe smoczki :-D

dziewczynki jak idzie kompletowanie wyprawki???
ja juz zebralam ciuszki na pierwsze uzytkowanie :)
w PL te pieluchy chce kupic
moze pozbieram jakies rzeczy w PL jak ktos sie zaoferuje :D

dziewczynki jak idzie kompletowanie wyprawki???

Ja jeszcze NIE ZACZĘŁAM:szok: za duży wybór, nie jestem w stanie na nic się nie zdecydować. Zakupiłam jedynie fotelik Maxi Cosi z bazą, cudną chustę do noszenia maleństwa, łóżeczko turystyczne (haha) i buty na 3-6 miesięcy (???) Wiem - trochę dziwny zestaw i zupełnie się nie przyda w szpitalu :crazy:

Ja jeszcze NIE ZACZĘŁAM:szok: za duży wybór, nie jestem w stanie na nic się nie zdecydować. Zakupiłam jedynie fotelik Maxi Cosi z bazą, cudną chustę do noszenia maleństwa, łóżeczko turystyczne (haha) i buty na 3-6 miesięcy (???) Wiem - trochę dziwny zestaw i zupełnie się nie przyda w szpitalu :crazy:
fotelik sie przyda :D jakos dzieciatko dowieziesz ze szpitala :)

reklama
hehe ja jeszcze nie mam nic i co gorsza uważam że mam jeszcze maaaaaaaasę czasu.Za dwa trzy miesiące pewnie zacznę :-Dale w poniedziałek kupię materiały na kocyk (tylko, że to z uk więc zanim dojdzie i uszyję to minie z miesiąc, dwa:-D)

Do góry