reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
ja po wadzę Laury sądzę, że drugie znowu będzie okruszkiem, więc ostatnio kupiłam body na 50cm, 2700g, śliczne :tak: Laura do 2 miesięcy w 56 wyglądała jak w ciuchach z opieki, bardzo mało miałam malutkich ciuszków ;-)

Moje dziecko też wyglądało w ciuchach rozm. 56 jak z opieki. bieda straszna :-D i też kupuję mniejsze bo jednak dwa miesiące w 6-cio krotnie podwiniętych rękawach i podwójnie za dużych pajacach (całe dziecko w jednej nogawce;-)) to dla mnie za dużo.
Doti czapka w domu :szok: na dwór dwie toż to szkoła naszych matek :eek: pytałam w szpitalu o to specjalnie powiedzieli mi, że absolutnie nie zakładać w domu dziecku czapki. Moja koleżanka zakładała skutek dziecko chore raz w miesiącu. Maks nigdy
Drugi szok przeżyłam gdy pisałaś o temp 22 stopnie :szok: u mnie w październiku było góra 18 :-D jak widać co kraj to obyczaj; a pieluszki nie tetrowe (bo to brzmi jak tekst ze starego poradnika) tylko wielorazowe (taki wynalazek nowoczesny) w kwestii oszczędności polecam :tak:

Ja mam po Michalku pare rzeczy uniwersalnych ,wiec juz tez bede kupowac wieksze:tak: Chodz mam przeczycie ,ze cora bedzie jak on 49 cm i ze 3 kg:-)
My tez do niskich nie nalezymy wiec nie ma co sie sugerowac "wielkoscia":happy:

Karolina chociaż, te maluchy poniżej wagi 3kg szybko tracą ciepłotę, moja Lala to ubrana jak na zimę i cały czas w kocu, bo nam się sina robiła z zimna, ale fakt w domu cały czas 20stopni i dziecko ani razu nie chore, no teraz w styczniu, ale to babcia wirusa sprzedała :-p ja wygrzebałam w sobotę fajny kombinezon, taki jesienny - polarowy, myślę że na październik będzie super, całe 8 zł :-D

irrison ale to chyba nie reguła bo u nas temp max 18 stopni były bo to już październik był a przykryty tylko cienkim kocykiem był (bawełniany kaftanik, pajac i kocyk). Raz jedyny położyłam go spać w polarkowym pajacu i go zaraz przebierałam bo mi się taki czerwony wydawał. Geny wszystko geny. Mój się kąpał w rzece 12 stopni i ani sinych warg nie miał a ja wejść nie mogłam tak mnie te ogły wody "parzyły"

Karolina hehe w życiu do rzeki bym nie weszła :-p ok wkleję zdjęcia nadopiekuńczości, ale mi się teraz z tego śmiać chce :-D
P1000490.JPGP1000480.JPG

Matki nie stosować tego w domu :sorry::sorry::sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry