reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
ja po wadzę Laury sądzę, że drugie znowu będzie okruszkiem, więc ostatnio kupiłam body na 50cm, 2700g, śliczne :tak: Laura do 2 miesięcy w 56 wyglądała jak w ciuchach z opieki, bardzo mało miałam malutkich ciuszków ;-)

Moje dziecko też wyglądało w ciuchach rozm. 56 jak z opieki. bieda straszna :-D i też kupuję mniejsze bo jednak dwa miesiące w 6-cio krotnie podwiniętych rękawach i podwójnie za dużych pajacach (całe dziecko w jednej nogawce;-)) to dla mnie za dużo.
Doti czapka w domu :szok: na dwór dwie toż to szkoła naszych matek :eek: pytałam w szpitalu o to specjalnie powiedzieli mi, że absolutnie nie zakładać w domu dziecku czapki. Moja koleżanka zakładała skutek dziecko chore raz w miesiącu. Maks nigdy
Drugi szok przeżyłam gdy pisałaś o temp 22 stopnie :szok: u mnie w październiku było góra 18 :-D jak widać co kraj to obyczaj; a pieluszki nie tetrowe (bo to brzmi jak tekst ze starego poradnika) tylko wielorazowe (taki wynalazek nowoczesny) w kwestii oszczędności polecam :tak:

Ja mam po Michalku pare rzeczy uniwersalnych ,wiec juz tez bede kupowac wieksze:tak: Chodz mam przeczycie ,ze cora bedzie jak on 49 cm i ze 3 kg:-)
My tez do niskich nie nalezymy wiec nie ma co sie sugerowac "wielkoscia":happy:

Karolina chociaż, te maluchy poniżej wagi 3kg szybko tracą ciepłotę, moja Lala to ubrana jak na zimę i cały czas w kocu, bo nam się sina robiła z zimna, ale fakt w domu cały czas 20stopni i dziecko ani razu nie chore, no teraz w styczniu, ale to babcia wirusa sprzedała :-p ja wygrzebałam w sobotę fajny kombinezon, taki jesienny - polarowy, myślę że na październik będzie super, całe 8 zł :-D

irrison ale to chyba nie reguła bo u nas temp max 18 stopni były bo to już październik był a przykryty tylko cienkim kocykiem był (bawełniany kaftanik, pajac i kocyk). Raz jedyny położyłam go spać w polarkowym pajacu i go zaraz przebierałam bo mi się taki czerwony wydawał. Geny wszystko geny. Mój się kąpał w rzece 12 stopni i ani sinych warg nie miał a ja wejść nie mogłam tak mnie te ogły wody "parzyły"

Karolina hehe w życiu do rzeki bym nie weszła :-p ok wkleję zdjęcia nadopiekuńczości, ale mi się teraz z tego śmiać chce :-D
P1000490.JPGP1000480.JPG

Matki nie stosować tego w domu :sorry::sorry::sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry