reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Dziecko asceta prawie m - c było, no nic lepiej późno niż wcale, upchnęłam tam teraz w ranty 5 kocy ale ona ciągle w nim stoi więc wyrzuty sumienia matka ma mniejsze:-(

Spoko Asia, jak na dziecko-Anioła przystało Uli niewiele przeszkadza i wszystko przyjmuje z godnością :) Wczoraj ortopeda nam mówił, że przy nauce chodzenia nie należy za mocno chronić dziecko, bo jak dwa, trzy, 10 razy upadnie, to posiedzi z myślącą miną i skuma prędzej czy później o co w tym chodzi i jak zrobić, by nie upaść. Mi, nadwrażliwej matce, co by dziecko chciała przed wszystkim chronić, to bardzo cenna informacja. Myślę, że Twoja Ula i tak sporo więcej się nauczyła dzięki niektórym upadkom. Oczywiście nie chodzi mi tu o główkę, bo ją chronić przed upadkami warto. Ale o ogólne przesadne czuwanie nad upadkami - jak moje, nad którym sama muszę pracować. A poza tym zawsze wydaje mi się, że lepiej późno niż wcale :)

Dzięki Mie:) Wiecie co zadzwoniłam do przedstawiciela berbera coby domówić materac i on mi powiedział, że kojec jako kojec nie ma i nie ma mieć wkładu:no:, a z wkładem jest gdy pełni funkcje łóżeczka. dziwne, zamówiłam 59 zł.

A upadła tylko raz na na głowę bokiem więc nie ma tak wielkich skutków mej wyrodności.

Asia to niech sobie ten producent sam polezy na podłodze zamiast na kanapie :tak: dobrze że zamówiłas będzie ascetce wygodniej :) i jak Ci padnie w czasie zabawy to ją tam spać zostawisz

Racja :) Lila już nie raz usnęła w tak mile wyścielonym matą kojcu, a na twarde też by się wypięła. Poza tym na miękkiej gąbce też się dobrze ćwiczy :)

Eh to ja tez wyrodna matka jestem, bo jakos sie nie trzese nad Tymkiem i wlasnie wole zeby sam doswiadczyl nawet jakiegos upadku a sie nauczyl. Oczywiscie wszystko pod nadzorem ale bez przesady. Tak bylo kmjak uczyl sie przechodzic z siadu na brzuch. Wyrznal w podloge 3 razy a po dwoch dniach cwiczen sie nauczyl. Tak samo jak mu sie gdzies noga podwinie czy wczesniej reka jak sie uczyl przekrecania na brzuch to ja mu ze dwa razy pokazalam a potem juz sam kombinowal. Trwalo to dluzej ale mu sie udawalo. Strasznie mnie denerwuje pod tym wzgledem tesciowa ktora jak zauwazy ze mu sie noga podwinela zaraz do niego leci i go podnosi. Mimo ze ja krzycze ze on sobie zaraz poradzi i zeby go zostawila. Tak samo robi z podawaniem zabawek jak sa poza zasiegiem i sie zlosci. Nosz. ... on sie musi wszystkiego nauczyc a nie tak zeby go wyreczac.

Być może niektórych nie zaskoczę, ale dzisiaj dotarła do mnie informacja, że Dady produkuje Procter&Gamble - czyli Pampers :). Dziewczyna z firmy, która zobaczyła dzisiaj u mnie w pokoju zapas pieluch (dzisiaj otwierali u nas kolejną Biedronkę, więc obkupiłam się w Dady po promocyjnej cenie :p) zaczęła temat, że ona używała kiedyś Pampersów Sleep&Play ale teraz kupuje Dady bo to ten sam producent, a w Dadach mniej substancji chemicznych i zapachowych jest. Ja nie chciałam wierzyć, więc zaprzęgłam wujka Google do roboty i no faktycznie znalazłam wiele śladów powiązania pieluch Dada z Pampersami :). Na jednym forum znalazłam nawet post dziewczyny sprzed półtora roku, że kupiła Sleep&Play, wyciągnęła pieluszkę a tam... Dada :D. Pochrzaniło się im chyba na linii produkcyjnej :D. Ale jestem zdziwiona :). Marcia, o to to to! Powiedz teściowej raz drugi dziesiąty, że rodzice (no i babcia przecież też) są po to, by dziecku POMAGAĆ a nie WYRĘCZAĆ. Ja wychodzę właśnie z takiego założenia.

reklama
Tużury z Lidla i tak rządzą;-) Moja ascetka nie raz na tym twardym zasnęła, ale dziś koniec jej udręki kurier ma przynieść materac, chociaż i tak cały dzień będzie u dziadków zapewne na huśtawce.

Do góry