reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
U nas nawet nie chodzi o uczulenie ale moja jest księżniczką pełną gebą. Po każdym siku w innej pieluszce niż syfny pampers jest ryk :baffled: czyli nam ekonomicznie wychodzi na to samo. Po dadzie i rosmanowskich po jednej dobie zaczęło się odparzenie (a przebieram często góra co 2 godziny) teraz kupię lidlowe ale czuję że zostanę z całą paką znów :-(

malinka tak, Happy :tak: Kupiłam paczkę, jakoś zmęczyłam, przez kilka miesięcy, ale co zakładałam wysypywało jej tyłek;-) Nawet strasznie nie przeciekały i całkiem ładnie się sprawowały, no ale, nie dane nam było;-)

kakakarolina u nas to samo. Mokra pielucha nie przejdzie:rofl2:

Karolina u nas też ekonomiczniej wychodzi używać zielone pampersy, zresztą dla mnie one są najlepsze. Próbowaliśmy dady, czy pomarańczowe pampersiaki ale musiałam częściej zmieniać bo przesikiwał. Za wasza namową kupiłam lidlowe tourjoursy i tu dziwnie - po pierwszym dniu go odparzyły, więc przestałam używać. Wczoraj mały został z babcią i jak skończyło się otwarte opakowanie pampersów to mu zaczęła zakładać lidlowe i wszystko ok, odparzenia brak :confused:

A chusteczki kupujemy zielone z netto, wg analizy, którą kiedyś wrzucałyście są bezsyfne i tanie a netto mam pod nosem :-)

Cornelka, ale ja Ci tego Netto zazdroszczę. W naszej wiosce Krakowie nie ma Netto :/. Najbliższy w Skawinie. Za to Biedronka na każdym osiedlu przynajmniej jedna :). Może jakbym całą paletę kupiłą, to by mi się opłacało po chusteczki do Skawiny jechać :p. Ale nie zanosi się na takie hurtowe zakupy :D.

Dzag dzięki masakra totalna nie jest ale... a ja kupiłam te chusteczki po zachwytach na innym blogu dzieciowym i nie analizowałam już dokładnie składu, pupy obie oki i pomyśle co dalej jak skończe zapasy, heheh osiwieje już totalnie od analizowania ;-)
Oooo oooo Dzag mówisz, że w skawinie netto jest, moja wieś od str skawiny to może jakimś cudem kiedyś dojadę i kupię w celach testowych i na spotkanie spacerowe kiedyś przyniosę ;-)

u nas zielone pampersy, tylko i wyłącznie, próby używania innych niestaty skończyły się odparzoną pupą.... chusteczek też używam pampers ale baaardzo często zamiast wycierać pupę to rach ciach pod kran i gotowe. Mało nam schodzi chusteczek.

Bruno jeździ w nowym foteliku! Gęba mu się cieszy bo siedzi już przodem do kierunku jazdy. Byliśmy w poniedziałek w hurtowni dziecięcej i wyszliśmy z fotelikiem. Po wielu próbach, przymiarkach i analizach zdecydowaliśmy się na Romera Trifixa, straszna z niego kobyła ale dodatkowe zabezpieczenia i wyniki adac przekonały nas do tej decyzji. Mam nadzieję że nigdy nie będziemy musieli się przekonać o bezpieczeństwie tego fotelika, brrrrrrrrrrrrrrrr.......

reklama
Asia dobrze że tak szybko działasz

Summer gdzie kupiłaś ten fotelik? w sensie gdzie ta hurtownia?
ja tyłek tez pod kranem myję, chusteczki mnie jakoś obrzydzały. Tak mi się wydaje porządnie czysty a nie rozsmarowany:tak:

Do góry