reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
To chyba jednak szybciej pożegnamy się z maclarenem i dokupimy spacerówkę do looli jak to co myślę przeczytałam napisane przez Was ;-)

Dziewczyny, pewnie już o tym było, ale czy mogłybyście mi polecić jakieś dobre, sprawdzone przez Was i Wasze dziecko krzesełko do karmienia? Jesteśmy właśnie na etapie wybierania i potrzebowałabym Waszej rady.

Z góry dzięki :)

U nas triumfy święci Chicco Polly. Moim zdaniem super sprzęt. Mamy używany model z 2010 roku, po dwójce dzieci, jest jak nowy, tylko ceratka w kilku miejscach pęknięta była, ale zaklajstrowałam elegancko, nic nie widać:cool2: Starsze modele mają jeszcze kółka - u nas genialna sprawa, bo jeżdżę z Manitą po domu jak wózkiem. Wersje bez kółek są upierdliwe...Rodzice mają. Obecnie jednak większość krzesełek ma kółka tylko z jednej strony. Gdybyś więc dorwała jakieś kółkowe to na pewno się sprawdzi.
Chicco w stosunku do większości krzesełek ma jeszcze jeden plus, ważny dla dzieciaków późno siadających a wcześnie jedzących stałe pokarmy (jak Mania) - rozkładane oparcie. Zwykle krzesełka mają konstrukcję kubełkową, Bąbel zawsze "siedzi" tylko odchyla się całość w tył, coś a'la fotelik samochodowy. Średnio to komfortowe. W Chicco Mania spędza czas jak w leżaczku. Ma dużo miejsca, może się swobodnie rozłożyć, wierzgać członkami, wygodnie jej. Teściowie mają kubełkowe krzesełko i jest małe, dość ciasne, Mania nie wytrzymuje w nim dłużej niż trwa posiłek...Niby ok, jak trzeba, ale skoro można mieć więcej ;-)...

Wczoraj mnie oświeciło w smyku, że do kojca berbera da się dokupić taki materac, a moja się bawi na twardym:szok: i raz na twarde wyrżnęła głową:no: Kupować tą wkładkę materac, jak tam to gdzie?

Asia, nie wiem, czy w Smyku - w Smyku wszystko o połowę drożej niż w necie nawet. Myśmy kupili kojec kwadratowy berbera właśnie w miękkim materacykiem z wystającymi elementami, które Lila lubi gryźć, ciągnąć i które zajmują jej uwagę. Od czasu do czasu wsadzam jej do kojca matę edukacyjną i też się fajnie na niej bawi, ale mata jednak za mała wielkościowo na ten kojec. Może więc poszukaj na allegro, jeśli nie chcesz przepłacać, bo już smyka złapałam w wielu sytuacjach na takim podbijaniu cen, że masakra.

Karolina, dzięki :sorry: Ale wyobraź sobie, że jeszcze nigdy nie korzystałam z forumowej wyszukiwarki :szok: Czy wystarczy w lewym górnym rogu wpisać hasło, które się szuka? Sorki, ale niestety nie jestem w tym wszystkim jakoś tak ogarnięta ;)

W smyku na pewno nie kupie, poszłam tam tylko na zwiady, tylko myślę czy taki materac jest na prawdę potrzebny, bo ja k kosztuje stówę to wolę kołdrę w kojec włożyć o ile się da.

reklama
Karolina no widzisz, ja durna wpisywałabym na górze i tyle. Już niejedno mogłabym dzięki temu znaleźć zamiast molestować po sto razy przemielonymi już pytaniami ;)

Asia, moim zdaniem materac do kojca jest jak najbardziej wskazany. Fajnie właśnie amortyzuje wszelkie upadki i dla Lili jest przyjemniejszy. Rzeczywiście coś miękkiego typu kocyk myślę, że będzie ok. Te materacyki o tyle są fajne, że są wielkościowo dopasowane do kojca i dobrze się na nich ćwiczy pełzanie, obroty itp. ALe tak czy inaczej coś miękkiego moim zdaniem jest wskazane.

Do góry