reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Asia ja mam Berber country z materacykiem 105x105 i jest super. Lilcia jest bardzo ruchliwa i silna wiec wszystko lapie i ciagnie i pomimo tego nie zauważylam czegokolwiek niebezpiecznego wrecz Przeciwnie- jestem super dumna z mojego kojca :)

A obuwie jest moim zdaniem zbedne dla takiego malucha chyba ze tzw paputki zeby bylo cieplo. Ja Lilci bede dawac jak najwięcej na boso chodzic wtedy stopa i caly narzad ruchu bedzie sie najlepiej ksztaltowal a w butach sie jeszcze zdarzy nachodzic.

reklama
Na boso owszem po naturalnych powierzchniach tak jak w afryce i sto lat temu ;-) po trawie, kamieniach,piasku, ziemi jak najbardziej. Po współczesnych nawierzchniach takich jak płytki czy asfalt nie na boso bo nie amortyzują się sąsiednie stawy.
Z tym na boso to nie pełna informacja jako mit pokutuje po prostu.

Z kojcem nie pomogę bo kupiłam dwa używane po stówce chyba i nawet sie nad firmą nie zastanawiałam. Jeden jest wypasiony z tego co pamiętam (bo w oryginale dużo kosztował) drugi zwyczajny. Różnicy nie widzę. Co więcej Ola na sam jego widok wydaje spazmatyczne dźwięki więc mam dwa do oddania jak by co ;-):-D

Ostatnia edycja:
ja mam dwie pary reeboków i nike rozmiar 16, całkowicie skórzane, mam takie baletki z gapa różowe, wszystko z łowów z lumpa, ale widzę, że Młoda ma wysokie podbicie stopy i będzie problem z butkami, tak jak u Laury, strasznie ciężko jej coś dobrać za rozsądną cenę, ja też lubię te skarpety z abs, chociaż Laura się nie ślizgała po panelach jak śmigała na czworaka, czy już chodziła, na dworze, na ładnej trawie puszczamy na bosaka, teraz jak będzie działka, to będą latać obie gołe :-D

co myślicie o tym KOJEC DMUCHANY PLAC ZABAW TRAMPOLINA INTEX 48474 (3042041260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nie wiem czy nie kupić Ninie na działkę, czy sobie darować i na kocu ją mieć, no i nie wiem czy nie kupić takiej piaskownicy PIASKOWNICA Z ŁAWECZKAMI I POKRYWA PLAC ZABAW (3052364046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy PIASKOWNICA MUSZLA MUSZELKA ZAMYKANA 2W1 POZNAŃ (3021077134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., sama nie wiem, ale dobrze mieć takie dylematy :-)

K8 a zakładasz że nie będzie miałochoty ;-)
nasza fizjoterapeutka przestrzega przed takimi butami więc my tradycyjnie zaczynamy od papci befado:tak:

Irisson wiesz że używane buty to grzech:-p Każde dziecko inaczej wykrzywia nóżki i potem temu następnemu narzuca to krzywiznę. u mnie w ogródku Maks biega goły i wesoły właśnie

Kojec kup dziewczynom.Kasa nieduża a zabawa do pierwszej dziury będzie dla Laurki boska ;-)
Piaskownica podstawa pierwsza zdecydowanie też mam taką tylko rękodzieło. Muszelki są do doopy. dziecko się w niej nie mieści nie ma gdzie babek robić. Miałam służy jako basen. Nie wejdziesz do niej baby robić inie ma gdzie przysiąść.porażka

Karolina ale one nie używane, z metkami, takie raczej do ozdoby, niż do chodzenia :-p no ale są do d py, nie da się Ninowej giry wepchać, na razie i tak ma kombinezon, idę po południu do pepco to sobie zobaczę czy czegoś nie mają, my chodzić będziemy może w sierpniu, więc spoko ;-)

no właśnie wróciliśmy z działki i faktycznie drewniana będzie idealna, tam pełno kotów jest, a nie chcę żeby sobie kuwety zrobiły, a te zamykane z możliwością ławek bajer, no i nasz przedział cenowy, kojec dmuchany faktycznie chyba kupię, zobaczymy jak z kasą będziemy stać, najwyżej babcie nas uszczęśliwią :-)

eh no i mam dupny śpiwór do spacerówki, musiałam koc brać, już nie będę kupować nowego bo zaraz będzie ciepło, chyba, że gdzieś na allegro wyczaję coś za rozsądne pieniądze, nie wiem w czym to moje starsze jeździło :baffled:

karolina czyli po domu po panelach, wykladzinie, jednak trzeba kupic papucie?

irrison ja mam te piaskownice muszelke i to najgorszy zakup wrzechswiata, to ze mala to juz pol biedy, ale nie ma gdzie usiasc to po pierwsze, a po drugie nie ma odplywu i jak pada deszcz to tam sie robi bloto w srodku, pokrywa nic a nic nie daje. Ja musialam przykkrywac folia, na to pokrywa i z kolei zaczely mi sie slimaki tak gromadzic, syf kila mogila. Chyba kupie jeszcze jedna wlasnie taka drewaniania co ma same ograniczniki bez dna. Aaaa i od razu mowie ze kupic dobry piasek do piaskownicy jest mega ciezko.

ślimaki?! :baffled: ty mnie nie strasz, ja jestem w ogóle antyrobakowa, na widok biedronki obie z Laurką spierniczamy :sorry2: no to właśnie o takie opinie mi szło, nie ma jak doświadczone mamy ! dzięki Gosia :-)

reklama
Te muszelki okropne, sąsiedzi też mają i bardzo niezadowoleni. W ubiegłym roku w Lidlu była super piaskownica, pewnie w tym roku na wiosnę też rzucą, to kupimy ;)

Pewnie zechce, ale on ze wszystkim opóźniony, wiec i chodzenie będzie późno...

Do góry