reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
To chyba nie kwestia z jaką Ty prędkością jedziesz, bo można nawet stać, ale jak w auto przywali rozpędzony samochód to dziecko przez przednią szybę wyleci. Nawet na osiedlowym parkingu są wypadki.

K8, ty to wiesz i ja także, zresztą ja w ogóle mam fobię wypadkową i zapinam chłopaków nawet jak jade do siostry osiedlową uliczką 200m.
Ale chciałam wam pokazać że panuje opinia, że nieodpowiedzialni ludzie to tylko jakaś patologia co kupuje styropianowe foteliki na jakimś bazarze, a są ludzie którym sie wydaje że jak kupią fotelik z wyższej półki to już im gwarantuje bezpieczeństwo, co tam pasy, moga być luźno bo dziecko nie lubi albo wcale. I to nie jest jakiś statystyczny polak istniejący tylko w tabelkach, to ludzie których znam!
I broń Boże nie podejrzewam żadnej z was o taką bezmyślność, ale jak rozpoczęłyście temat fotelików to chciałam się podzielić z wami tym z czym się osobiście spotkałam, bo mnie wtedy zmroziło i zatkało jednocześnie.

A tak w temacie pozostając, jak jest z karetkami? Jechałam kiedyś karetką do szpitala z 8-miesięcznym wówczas synem i trzymałam go na kolanach, ja też nie byłam niczym zapięta. Pasy byłyby wtedy ostatnią rzeczą o jakiej bym pomyślała ale teraz już bez emocji tak się zastanawiam jakie są "możlowości" w karetce. Wiecie coś na ten temat?

zylcia, a dla starszej córy jaki zamierzasz potem kupić? u nas też tak wymiennie będzie, obawiam sie że przed wakacjami trzeba będzie, młody ma głowę w tym nosidełku na styk.

Nie zapinanie dziecka w pasy, bez wzgledu w jakim fotelku jest dla mnie bezmyślnoscia rodzica:angry:
Mój Oliś od ok 5-6 miesiąc zbuntował sie na jazde w aucie w fotelku czyt, wyjety na Parkingu smiał sie włozony i zapiety Ryk. Przez ponad 2 miesiace jezdziłam Szczecin- Kołobrzeg pociagiem, bo autem nie dało rady, nawet nie wpadłam na pomysł aby jechał bez fotelika. Zreszta z Zaba mamy te same arie;/

My mamy fotelik 9-18 po Olisku o taki Maxi Cosi Axiss i dla mnie jest Mega! obrotowe siedzisko przy wyjmowaniu spiacego dziecka bezcenne. Zabcia bedzie nim jezdzic bo na koncówce roku kupilismy juz nowy wiekszy fotelik Olivierowi o taki Romer Kid Miałam do wyboru 3 fotelik ale ten jako jedyny najlepiej w aucie sie miescił i dzieciak w nim dobrze i wygodnie siedział.

u nas przesiadka nic nie dała. Maks dalej się darł a przy próbie zapięcia w pasy wyginał się jak łuk i na siłę to robiliśmy byle szybciej ale nei zapiąc bo dziecko nie lubi do głowy by mi nie przyszło. Ruda też się zaczyna drzeć jak nie jest pora spania. My mamy te kursy katowice-wisła i pewnie co tydzień będą i tylko w porze drzemki dzieci jeździmy.
Nataszka to j kupię Makspowi ten fotelik co wybrałaś :) pójdę na łatwiznę.

kakarolina u mnie musi cos dac, bo my strasznie duzo jezdzimy i nie wyobrazam sobie jechac z 2 autobusem/tranwajem nawet w chuscie oo nie.
Nam facet wlasnie pokazał te o najlepszych * w testach. Ja chciałam ten Recaro Monza Nova Seatfix - Testy
badz ten Recaro Milano.
Monza w moim aucie- boczny zagłówek jest szeroki i sprawiał, ze nie moglam swobodnie zamknac drzwi, po zamknieciu fotelik sie przechylał .
Przy Milano Olivier wg Pana zle miał umieszczony pas tj zjezdzal mu z ramienua i nnie był na równi z srodkiem klatki piersiowej.

reklama
Nataszka, mnie straszono różnymi cudami, które nigdy nie nadeszły, więc gdyby miał się pieklić to by już dawno się pieklił. Dzisiaj jak na basen jechaliśmy to nie spał, siedział sobie cicho. Moje dziecko odbiega od stereotypów, nie płacze, nie krzyczy, wszystko je, ładnie śpi i wdzień i wnocy...

Do góry