reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Bardziej się boję wozić go w obecnym, nóżki wystają za fotelik, główka też prawie ponad :-D
Zresztą waży ok. 8,5 kg, więc wagowo niedługo też będzie za mały.

Ostatnia edycja:
reklama
Można kupić 9-25, ale wiadomo, że nie będzie już tak bezpieczny jak 9-18... My musieliśmy pożyczyć fotelik 9-13, bo nasz Mutsy był tylko do 9kg a Filip już 9 ma... My kupujemy 9-18 montowany tyłem do kierunku jazdy. Mam nadzieje, że Titek przystopuje z tym rośnięciem. Jak zacznie dobrze siedzieć to zmienimy fotelik, myślę że ma wiosnę już będziemy mogli.

lepsze są 9-18 tzn bezpieczniejsze.

Cornelka kawał chłopa z niego ;-) Olisku głowa nie wystaje jak zacznie to się będę martwić. Na razie zresztą nie ma o czym mówić bo nie potrafiłaby w tym siedzieć a Wy już usiedliście sami to inna para kaloszy.

K8 przystopuje. Musi :)) inaczej już niedługo będzie ważył więcej od Maksa :)

asia8783 - my decydujemy się na kolejny w przedziale 9-18, ponoć czym mniejszy przedział tym bezpieczniej.

Ostatecznie, po tym jak dałam zadanie mojemu M. aby wybrał fotelik rozważamy Roemer Trifix (cena powala....)

trifix.jpg

albo Roemer DUO plus

romer duo plus.jpg

Muszę więc sprzedać stary fotelik żeby się nie zrujnować na nowy. Mam nadzieję że jest wart swojej ceny, czy macie jakieś doświadczenia z Romerem???

kakakarolina, no niestety wiem że dziecko musi siedzieć ale młodemu jest już tak ciasno i wystaje mu głowa, że nie wiem co bezpieczniejsze. Tym bardziej że nasze wyjazdy jak na razie ograniczają się do wizyt u lekarza i trwającym max 10 minut podjechaniu do lasu na spacer.

Całę szczęście nam spokojnie wystarczy nasz fotelik do roku. A jako drugi mamy Maxi Cosi Tobi -http://maxi-cosi-tobi.pl/ przy starszej wystarczy nam do wakacji czyli do 4 lat - jest drogi ale u nas to była słuszna inwestycja jak się okazało na 6 lat.

Ma wysuwany zagłówek który zwiększa czas użytkowania :)

summerbaby, ja mam doświadczenie ale z recaro takie, że szwagrostwo kupili dla swojej córki a i tak nie zawsze ją zapinają "bo dziecko marudzi":szok:
ja rozumiem, że po mieście nie rozwija się takich zawrotnych prędkości i możnaby przymknąć oko (wiem że k8 bardzo wrażliwa na takie przekręty) ale na trasie kraków-rzeszów to już raczej szczyt bezmyślności
w tej sytuacji każdy fotelik będzie bezpieczniejszy jeśli dziecko będzie zapięte

no i tak jak piszą dziewczyny, najlepszy najmniejszy przedział wagowy

reklama
To chyba nie kwestia z jaką Ty prędkością jedziesz, bo można nawet stać, ale jak w auto przywali rozpędzony samochód to dziecko przez przednią szybę wyleci. Nawet na osiedlowym parkingu są wypadki. My ten pożyczony fotelik też jakiś duży mamy, ano głowa ani nogi nie wystają :)

Do góry