reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Z pinkieshop mam muffki do wozka sa genialne na te sniegi i mrozy. A te nakladki na siedzisko maja super! weronikazz Z tej serii kocyki masz tez tutaj Fluffycolours.pl, badz u korczak (ta tez na zamowienia super robi)

Aasi no ja tak sobie myślę, że będą ok ale nie mam to nie wiem. Myślę, że do końca marca w gondoli przetrzymamy a potem od razu do parasolki tylko z takim kocykiem zamierzam Olisko władować a jak to się sprawdzi się zobaczy ;-)

Ewa ja mam odpał na ładne niepowtarzalne rzeczy i raz na jakiś czas się szarpnę ;-) Olisko jest zdecydowanie trendi w sferze kocyków. za to byłam wczoraj na wyprzedażach w smyku i nic nie kupiłam bo wszystko dla mnie za drogie ;-)
Maks w tej parasolce 2,5 roku jeżdził i wygląda na lekko zużytą to na kolejne 2,5 moge kupić ładny poddupnik skoro wózkow nie muszę

Dziewczyny, potrzebuję ponownie rady doświadczonych mam:-). Co robicie z butelkami i smoczkami po maluchach? Wyrzuca się to, czy zatrzymać dla następnego Bąbla? Po naszych rozpczaliwych poszukiwaniach butelki optymalnej, mam po Manicie baterię flaszek wszelkiej maści, od dr Brownów (w liczbie 6!) przez Medele, MAMy, Nuki, Nuby i insze cuda. Niektóre prawie wcale nie używane, bo Mania po nich chlustała. Co mam z nimi począć? Tak sobie myślę, że trzymać to wszystko też trochę bez sensu, nie? Skoro używam Aventów teraz, to pewnie przy drugim Bąblu też będę? Jak to było u Was? Wiem, że może to głupie pytanie...Może jakbym tego miała mniej to bym nie miała takich dylematów, ale pełne pudło mam tego "osprzętu" :no: i jakoś głupio tak wyrzucić...Może gdzieś oddać, ale tak nie chciałabym, żeby spojżeli na mnie jak na nawiedzoną, która używane butelki oddaje potrzebującym, wiecie jak to jest...

Aia ja się zastanawiałam co się może takim butelkom stać. W końcu na początek dokupiłam nowe a teraz używam tych po Maksie też ale tylko aventy resztę wyrzuciłam ale jak są prawie nowe w ilości sporej to oddaj komuś

reklama
Aia - ja nie widzę nic złego w oddaniu komuś lub nawet sprzedaniu na allegro. Butelki są niemal nowe, wystarczy wyparzyć i są gotowe dla malucha. Jak kupujesz nową w sklepie to też najpierw myjesz i wyparzasz. Za rozsądną cenę na pewno się ktoś chętny na nie znajdzie bo te butle nowe są dość drogie. A za darmo to już na pewno się ktoś znajdzie bo jest cała masa potrzebujących osób.
Używane Smoczki do butelek wyrzuciłabym.

Ja mam podobny zestaw w temacie smoczków uspokajających. 4 otwarte i żaden nie używany. Też komuś oddam.

a w ogóle po raz kolejny się przekonuję że trzymanie wszystkiego dla kolejnego malucha jest bez sensu. Ja zostawiłem dużo ubrań po Hani dla drugiego dziecka czyli Agatki, a teraz się okazuje że chce mi się inaczej dziecko ubierać albo niektóre rzeczy się zdefasonowały. Np. Wiele ubrań zrobiło się szerszych niż dłuższych i nie pasują na Agatę.

Ostatnia edycja:
Do góry