reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

ewa86 przystojniak z Twojego Frania;))
My mate dostaliśmy w prezencie, ale młodego zaczeła interesować dopiero jak miał z 6 miesięcy i to sporadycznie- teraz nie będę kuować nowej zostaje nam tamta. Jeśli chodzi o leżaczek- ja nie miałam, moje dziecko nie korzystało teraz raczej nie bedę kupować- chociaż jeszcze pomyślę. U nas podłoga była rajem:-D

Jeśli chodzi o karmienie początkowe (ale to za uuu jeszcze troche:) )dla mnie BOMBA LOVI BUTELKA SILIKONOWA Z ŁYŻECZKĄ 120 ml 0m+ (2158740801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. "papkę" wyciska sie bezproblemu, łatwo sie karmi:))

Jeśli chodzi o wózek u nas był 3 w 1, bo często podróżowałam teraz też tak będzie więc ja sobie nie wyobrażam inaczej.

reklama
no dobra :p a tak mi się podobała, ale faktycznie, jak jest mała to do bani. Nie planuję kojca, więc mata musi wystarczyć na dłużej.
Wiem już, że kupię max 2 butelki, nie kupuję wyparzarek ani podgrzewacza.
Ubranka juz ponoć lecą z Kanady i z Niemiec od ciotek, zobaczę co przyślą, dokupię pewnie kilka drobiazgów.
Moja mama ma faze na punkcie ekologii, więc powiedziała, że mi kosmetyki dla dzieciaka BIO będzie kupowała.
Chce kupić taki kocyk, strasznie mi się podoba, bo nie jest pstrokaty :) Kocyki - Baby Project
Drogi, ale wydaje mi się, ze jesli nie kupie pościeli za 300zł, to mogę sobie na kocyk pozwolić, drugi zażyczę sobie od siostry, bo ona koniecznie chce być zaangażowana w wyprawkę :) Wanienkę wypatrzyłam sobie taką BabyMama.pl Wanienka składana Flexi Bath - Łazienka mamy bardzo małą łazienkę i takiej standardowej nie byłoby gdzie trzymać.
Wózek juz wybrany, fotelik też (naczytałam się z mężem o testach bezpieczeństwa, kupujemy taki z bazą do auta, bo weekendy czekają nas wyjazdowe do teściów). Czekam teraz na pozwolenie od męża, żeby zamawiać...

Drogie doświadczone mamusie to wypowiedzcie jeszcze swoje zdanie na temat leżaczków bujaczków, bo różne głosy się słyszy na ich temat, a Wy tu poruszacie tyle mądrych tematów. Dzięki Wam jestem dużo mądrzejsza jeśli chodzi o akcesoria dla dzieci.
A i jeszcze usłyszałam ostatnio, że wózek to wystarczy kupić 2 w 1, tzn bez fotelika, bo dziecko mało z niego będzie korzystało, ale nie wydaje mi się, żeby to była prawda. Co o tym sądzicie?
Co do wózka powiem więcej ja bym teraz kupiła 1w1 :-D z opcji podpięcia fotelika do stelażu skorzystałam raz i to na siłę a jak już wcześniej pisałam spacerówkę miałam tak do doopy, że od razu kupiłam parasolę. Moja opinia jest taka obojętnie jaka gondolka po to na kilka miesięcy i wypasiona, dobrze rozkładana, zabudowana parasolka (bo to na kilka lat)
a co do leżaczka ja dostałam wypasiony i mam nieużywany :-D ale to wina mojego dziecka ;-) normalnie dzieci z tego co widziałam lubią w tym siedzieć. U onnych mam ten mi się najfajniejszy wydawał LEŻACZEK BUJACZEK FISHER PRICE mojego nie polecam Wybieramy leżaczek. Ten pierwszy dlatego jest fajny, że potem można z niego zrobić krzesełko i już jest przydatny bo do leżaczka fakt na momencik tylko można wsadzić.

Mata jak największa ja miałam taką [URL]http://cokupic.pl/produkt/Tiny-Love-Mata-Edukacyjna-Tropikalna-Wyspa-Tl1049020
ale będę szukała jeszcze większej choć ta duża już była

k8libby uważaj z tym kocykiem bo takie dziergane nie są za ciepłe. Na sierpień wrzesień będę ok a potem już nie:no: tu sobie jeszcze pooglądaj
http://www.calvado.pl/kocyki-dzieciece-cat-244.aspx są bardzo ładne i chyba praktyczniejsze. Ja mam taki jeden dziergany śliczny jest, urokliwy ale nieużywany za bardzo. Tylko latem do okrycia jak śpi pod jabłonką.

Ostatnia edycja:
My mamy taki leżaczek: FISHER PRICE 3w1 Bujaczek Fotelik Lezaczek+KUBUŚ (2149899048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupiliśmy używany, ale idealny, chyba za 70 albo 80 zł. Od kogoś z tego forum :) Franek uwielbiał ślimaka, a jak się nauczył ciągnąć biedronkę za "ogon", żeby grała, to w końcu wyjęłam baterie, bo już mnie ta melodyjka do szału doprowadzała ;) Ale jemu się podobało ;) Podobnie jak wibracje w tyłku ;)

Jeszcze mi się przypomniało w kwestii łóżeczek - u nas kompletnie się nie przydały wyciągane szczebelki (a dopłacaliśmy za to). Łóżeczko służy tylko do spania, a nie do zabawy, więc jak się Franek budzi, to go po prostu stamtąd wyciągam i już. A niedługo już przejdzie na normalne łóżko z barierkami. Gdybym teraz kupowała drugi raz łóżeczko, to już bez wyjmowanych szczebelków.

u nas też się wyciągane szczeble nie przydały. W ogóle u nas się łóżeczko przydało tylko do 9 miesiąca :-D
Radek jest tak kręcony, że i rusz się budził, bo o szczebelki się tłukł i w ogóle miejsca mu było mało. Kupiliśmy mu materac 150x150 a i tak się kręci, że nawet z niego spaść potrafi :eek: dobrze, że materac na podłodze leży to wysoko nie ma ;-) Chcieliśmy ostatnio mu kupić juz jakieć łóźko, ale jak on tak fikołkuje to odpada, niech sobie śpi dalej na tym materku :-D

Ewa, Black Opal nie przydały Wam się wyciagane szczebelki bo Wam dziecko góra nie wylazło :-D maks się budził i nie ryczał tylko wychodził góra więc dla bezpieczeństwa wolałam wyjąć szczebelki żeby wychodził bezpieczniej.

reklama
Widział to kiedyś, ale w ogóle nie obczajam po co to jest ;) U nas smoczek był tylko do zasypiania i to dopiero po 3 mies., a że Pucek uwielbiał spać na brzuchu, to by go chyba gniotła na żyrafa ;) A dla malucha coś takiego to dziwny pomysł, bo noworodek nie utrzyma w rękach tej maskotki, a jak będzie mu wisieć przy brodzie, to będzie wyrywać smoczek z buzi ;) No i drogie to to :)

Do góry