reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Kakarolina kurcze serio mowisz ? Nawet jakies tam drogie nie dalyby rady ? Szkoda mi dzieciaka z mokra pielucha w nocy zostawiac a jak jej zmieniam to sie wybudza... Nawet juz cena niewazna tylko zeby sucho miala bo to przeciez pupa marznie. Mamy pampers active baby 4 . Tylko ze ona duzo w nocy je...

Irisson No to super. Moja ma sporo zabawek, ze 3 Gryzaki ale totalnie nie kuma ocb. Nie wiem jak ja przekonac a tez krzyczy jak mnie nie ma I rece ciagle pcha do buzi. Ja mam dlugie Wlosy i ona ciagle za nie lapie troche wyrywa okreca sobie wokol paluszkow i jest szczesliwa... Jak jej zabieram te wlosy to sie niesamowicie wkurza. A ja czuje sie z dnia na dzien coraz bardziej lysa bo chwyt ma coraz silniejszy...

reklama
U nas wszelkie gryzaki to porażka. Jeden jedyny Tymek załapał z takiej dziwnej grzechotki z Auchana, co ma gumowe uszy. I tylko te gumowe uszy żuje, ale na przód dziąseł one w ogóle nie trafiają :-p. Reszta tych gryzaków wodnych co mamy, niby super, a Tymek w ogóle nimi nie zainteresowany. Woli żuchlać swój śliniak. Irisson, u nas Tymek też totalnie bezsmoczkowy i już dawno nie próbowałam go przekonywać do smoczków. I już dawno zdecydowałam, że nie będę tego robić, bo jak się uchował tak, to tylko się cieszyć. Może ominie mnie koszmar oduczania od smoczka. Już to wczoraj kategorycznie teściowej powiedziałam - bo mieliśmy dzień przyzwyczajania do teściowej (totalna klapa - jak się spodziewałam :-(). Nie boisz się, że Ci się Nina przyzwyczai do tego "niby-smoczka" i będzie chciała smoczki?

dzag ma się drzeć a nie drzeć, to ja bym jej nawet świńskie uszy dała do ciumania :-p a tak na serio to z Laurką nam poszło łatwo ze smokiem, po prostu jak miała 16m-cy zgubiliśmy i już nie dawaliśmy, z dnia na dzień, zero dramatu, a ssała zawsze na drzemce i jak był jakiś dramat, ani paluszki nie poszły w ruch ani płaczu nie było :tak: z drugim dzieckiem łatwiej jest ogólnie ze wszystkim :-D

Ostatnia edycja:
k8, dzięki za link. Kolejny :-). Ja z chemią i kosmetyką mam tyle wspólnego co osioł z karetą. Ograniczam się do szukania parabenów i PEGów :-p. Używałam wcześniej chusteczek Babydream, ale paskudnie suche są. Teraz już długo lecimy na Dzidziusiu Skin Balance - no bo nie ma tego co znam :-p. Mieliśmy też epizod z Toujours z Lidla, całkiem fajne były. Pasowały mi tak samo jak ich pieluszki. No i tu widzę, że nawet pochwalone są :-). Chyba wrócę do nich. Albo te z Kauflanda wypróbuję :confused:. Zawsze wiedziałam, że Bambino, Nivea i inne z wysokiej półki to zło :dry:.

dady dobrze ścierają kredki z podłogi, ja używam do ścierania po Laurze obiadków :-p a najbardziej lubię Huggissy, albo pampers sensative dobrze kupę wycierają ;-)

Dzag u nas też odstawienie od smoczka było super łatwe ja podobnie jak Irisson wszystko bym do dziuba dała byle się nie darło.

Lewek serio pampersy są najchłonniejsze na rynku. Wielorazowe na noc się nie sprawdzają. Musisz raz w nocy przebierać. A jest tak na maksa pełna czy gdzies bokiem przelewa? bo może to kwestia ułozenia siusiaka ...

po nocy to ten pampers ze 4 kg waży :p U nas też przeciekało, ale to jak na bokach go układałam, przestałam i już nie przecieka, z resztą on na bokach nie lubił, najlepiej mu na pleckach :) Na brzuchu nie ma szans, żeby zasnął...

Kakarolina no ułożenie siusiaka raczej nie bo moja corcia go nie posiada ;p Ja mysle ze ona zwyczajnie za duzo je w nocy i duzo Sika. Nie przecieka bo dobrze zapinam a ona spi na brzuszku ale pupe ma mokra...

K8 fajne ale czy ta Pani jest jakims znawca z tytulem naukowym ze robi takie testy ? Bo czy wszedzie producenci sa szczerzy zeby wypisac WSZYSTKIE składniki na opakowaniu - watpie. Mysle ze wiekszosc husteczek to maksymalna chemia i tak jak pampersy - powstaly dla wygody rodzicow :-)

reklama
Drobina chodzi w pampersach active baby 3 (ale to ostatnia paczka tego rozmiaru, bo nam zgrubła ostatnio ;P), ale w nocy od dłuższego czas już przeciekały (budziła się z całym mokrym brzuchem - śpi na brzuchu tylko). Czasem je w nocy raz, czasem 4 razy (!). Nie przebieramy jej w nocy. Jak zmieniliśmy pieluchy na rozmiar większe, to się problem skończył.

Do góry