reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
malinka ja kupiłam używkę Chicco Polly na Allegro w okazyjnej cenie:cool2: i sprawuje się super. Było używane przez 3 lata przez jedno dziecko wcześniej, a po wyczyszczeniu dosłownie jak nówka sztuka, więc sprzęt z pewnością godny plecenia:tak: Wszystkie elementy zmywalne i zdejmowalne do prania (pasy), więc w konserwacji proste. Ma kilka pozycji oparcia, w tym półleżącą, więc Mani służy już teraz. Mi bardzo leży. Jest jednak jedno małe-duże ALE...To jest Mebel:-p Niby się składa i luzem wchodzi za drzwi, albo szafę, ale w dzień, jak jest rozłożone zajmuje naprawdę dużo miejsca. Cena mega stabilności, której naprawdę nie można mu odmówić...;-)
Nie wiem jak z tymi tańszymi, bo od razu nastawiałam się na dobrą jakościowo używkę (jak zwykle :cool2:). Rozważałam jeszcze Peg Perego, bo ponoć też są super.

Ja ostatecznie zakupiłam używane PegPerego i jest naprawdę OK! Wszystko wyczyściłam, wyszorowałam i nie ma się do czego przyczepić. Ma kilka poziomów oparcia i opcję bujania (po co??), kilka wysokości siedziska, łatwo ściągnąć całe obicie, tackę no i łatwo się składa ale tak jak pisze Aia - trochę miejsca zajmuje. No ale co zrobic - mój stół i krzesła też swoją powierzchnię zajmują!

Kakarolina, Aia ja te chusteczki testowalam jak byl problem latem przelom sierpnia i wrzesnia :) teraz juz sie nie odparza, ale zostalam przy Nivea bo byly najlepsze.Wtedy to nawet woda z mydlem pogarszaly sprawe dopiero jak pediatra nam zalecila samą woda i mascia robiona z apteki to sie Lilka wyleczyła :( Wogole teraz jest super jesli chodzi o te sprawy a wtedy to nawet jak co godzine zmienialam to sie nic nie dalo zrobic bo miala uczulenie na bialko mleka krowiego i kupy i siku strasznie kwasne.

Sumerbaby
chcialam kupic chicco ale ostatecznie kupilismy peg perego. Pasowało nam do mieszkania bo te inne krzeselka to takie kolumbryny za przeproszeniem :) a ja chcialam cos takiego ala ikeowskiego.

Zapinasz to na polu :) Ja mam wózek w aucie, więc jak dla mnie bomba ;)

Gorsza sprawa - jak zatrzymać wózek, który mnie na płozach z górki prosto na ulicę ;)

Hehe fajne ale niestety nie do końca funkcjonalne no bo górki to jedno nie masz szans na dole lądujesz na tyłku a dwa jak przejść przez ulicę albo po lepiej odśnieżonym chodniku.

reklama
No dokładnie teraz myślę pomysł dobry ale nie dopracowany. Bo ja bym sobie chętnie u nas w lesie zapięła bo dziś to miałam normalnie paryż dakar ale zanim tam dojadę to się skicham na tych płozach no i 35zł za sztukę :szok:

Do góry