reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

kupiłam takiego gryzaka Ninie, bo ona bez smoczkowa, łapy po łokcie pcha Gryzak silikonowy od razu się sprawdził, widać, że dziąsła okropnie swędzą, w pepco dałam 7 zł :tak:

Ja kupiłam też gryzak elastyczny baby ono Gryzak elastyczny. Coraz lepiej Agata sobie z nim radzi. Smoczki wszystkie są złem dla Agaty - żadnego nie chce.

A czy moglybyscie mi polecic jakies pieluszki wielorazowe na noc , moja duzo sika w nocy I szukam czegos bo pampersy nie daja rady.

Proponuję jednak zmienić pieluchę w nocy jeśli tak dużo sika. Taki kompres z siuśków na pewno niczego dobrego nie przyniesie.

reklama
Lewek, no poczytaj, to chemica ;) i tak, producenci mają obowiązek wypisać cały skład :) dla nas to chińskie krzaczki więc ona tłumaczy. Dużo tych analiz robi, są ciekawe emolientów czy jak im tam, sama chemia, ja bym się tym nie posmarowała :)
Tak samo z Nivea czy Johnsonem, największy, najgorszy syf na rynku a wydawałoby się, że cud miód...

Lewek fakt masz córcię to nie wina siusiaka spróbuj pieluszek rozmiaru 4+ choć ja bym też przebierała choć raz w nocy (zresztą przebieram)
a co do analizy chemicznej składu kosmetyków. Tak producenci mają obowiązek napisać wszystko i prawdę więc ja w analizę składu wierzę, zwłaszcza, że sama czytam te "chińskie znaczki" kupując kosmetyki (zresztą potrafię też rozszyfrować E na składzie żywności;-)) trzeba wiedzieć co się kupuje w dzisiejszych czasach a pomoc tej pani jest nieoceniona bo często nie mogę się z dziećmi skupić w sklepie czytając, jeźdżąc wózkiem tam i z powrotem i wycierając nos maksowi ;-) w sprawach żywności korzystam z rad katarzyny bosackiej. Dzięki temu wiem co kupować :)

k8 dzięki za link :) autorka chwali dyskontowe, miałam jakieś (np te z lidla ochydnie śmierdzą). popatrzcie na huggies :) moje ulubione i jedyne chusteczki od bardzo dawna, ja kupuję pure

my jedziemy na pampers sensitive a próbowałam sporo i te nam najbardziej przypasowały,

Nam tez zaczynają huggiesy 4 przeciekać więc czas zamówić 5 muszę sprawdzic czy są 4+

zylcia k8 kakarolina dzieki za pomoc . Wczesniej jej zawsze Zmienialam tylko bidulka potem sie rozbudzala, marudzila, robila sie dodatkowo glodna...i potem juz dlugo nie pospala dlatego przestalam zmieniac. No nic cos musze wymyslic.

A ja mam Nivea soft& cream, których uzywali w klinice w ktorej rodzilam bo to byly jedyne ktore nie powodowaly odparzen u Lily. Nawet te huggiesy co w tescie wyszly tak dobrze i Johnsony odparzaly ja... wyprobowalismy dosłownie wszystkich A teraz musimy sami ich urzywac ;p np bo Lila ma odrazu czerwoną pupe

Lewek jak Lila ma skłonności do odparzeń to powinnaś przestać używać takich chusteczek, Serio tylko woda i ręczniczek. Jak się zrobi odparzenie to nie wolno stosować chusteczek bo tylko sie pogarsza sprawę

k8libby dzięki za linka:tak:
My też "przetestowałyśmy" dużo chusteczek i też wybraliśmy Huggies Pure, więc coś na rzeczy jest:-p Nie uczulają, są super miękkie i miłe w dotyku, no...i pachną miło, a nie waniają chemią jak co poniektóre, które dostały się w nasze łapki ;-) Bardzo je lubię.

Pieluchy też Huggiesy. Zdecydowanie naj jak dla nas :tak: Są stosownie sztywne na zewnątrz, ładnie rozstawiają nóżki, bezzapachowe, miękkie w środku, doskonale chłoną, pupa jest w nich suchutka, bez efektu "wilgotnego wora" wiszącego w kroku (jak w Pampersach), same ochy i achy. Jeden szkopuł taki, że mają zaniżoną numerację i 3, niby od 4 kg, są w rzeczywistości od 5 dla szczupaka, takiego jak Manita. Ale, jak się już dobierze rozmiar i dobrze zapnie, to bomba:tak:

Lewek tak jak pisze kakakarolina jak Bąbel ma wrażliwą skórę to lepiej samą wodę z emolientami stosować do przemywania, a nie ten sączony chemią badziew:cool2:

reklama
Dziewczyny, zbieram się do kupna krzesełka do karmienia Nie miałam pojęcia, że są takie drogie :szok:
Co myślicie o krzesełkach chicco? A może polecicie mi coś w miarę taniego (do 300 zł :szok: ) :-)

Do góry