reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

asia85 - myślisz, że matą powstrzymasz Ulę od pełzania po podłodze? Ja mam wątpliwości. Też się obawiam o walające się wszędzie psie kudły, już teraz wyciągam je często z buźki Bruna... Chyba te nakolanniki o których pisze kakakarolina to lepszy pomysł.

dziewczyny, a ja mam pytanie z zupełnie innej beczki - wiem, że niektóre z Was mialy na początek zamiast łóżeczek, wiklinowe kołyski - jak one się sprawdzają? Do którego miesiąca z nich korzystałyście? A może jeszcze korzystacie? Mój brat będzie w kwietniu ojcem i rozważa taki zakup - szuka czegoś uzywanego więc jeśli macie na sprzedaż to też pewnie byłby zainteresowany. Sorry za taki ot ;-)

reklama
Summer ja mam kołyskę taką kolyska.jpg Laura spała w niej do skończonych 6m-cy, a Nina jak zacznie przesypiać noc, więc może się nie doczekam, ale w każdym razie jak usiądzie, będę musiała ją przerzucić do łóżeczka, więc spokojnie pół roku, no i my pożyczyliśmy po rodzinie jak Lulka wyrosła, wróciła do nas jak Nina się urodziła i jest 4 dzieckiem, nic się nie zniszczyło,więc spokojnie można używane kupować, fajny zakup na małe przestrzenie :tak:

ja mam taką i właśnie ją będę sprzedawać. Też myślałam na początku o wikilinowej ale stanęło w końcu na takiej. Dla mnie super, przy moim płaczku sprawdziła sie ekstra, ma wibracje które jako jedyne usypiały Tymka. Jak przestała ta metoda działać to zaczęliśmy używać kołyski wedle jej nazwy- czyli kołysać i też pomagała. Także ja polecam. Melodyjki też fajne, karuzelka fajna, nie żałuję że kupiłam. Jedyny minus to że przy moim chłopisku nie starczyła na długo- do końca 4 miesiąca, a tak już od miesiąca w normalnym łożeczku śpi. Przy naszej niewielkiej przestrzeni jednak kołyska była super rozwiązaniem, na myśl że ją muszę sprzedać aż przykro mi sie robi chlip chlip

Dzięki dziewczyny, ale mi nie chodzi o psa, tylko jak położę matę to ona nie może tak "pływać" bo jest ślisko i mata się zwija, a na łóżku nie chce bo jest za miękko i czym bardziej mobilna tym bardziej niebezpieczne. Chce takie miejsca na ziemi gdzie usiądzie, pobawi się, ja jej coś tam poczytam itd.

hehe najlepszy asia jest fragment "gdzie usiądzie" kurde moje nie siedziało a pierwsza książeczka to na 1,5 roku przeczytalismy bo w biegu się nie dało. Możesz kupić w ikei takie stopery jak do dywanów a co do maty na łóżku masz rację słaby pomysł. Zupełnie inaczej się dziecko rozwija na podłodze
asia ją. Ci się podoba taka iedronka to sobie kup. Bo to taki zakup dla rodziców bo cholera jakoś prawdziwe dzieci tak nie siedzą jak na zdjęciu. Położysz potem koc w kuchni dasz dwie drewniane łyżki i woreczek foliowy i dziecko matę oleje. J jak tylko ola zacznie pełzac matę chowam bo to jest jej koniec już. Potem tylko koc na podłodze rozłożę i będę się modlić o spokojne dziecko. Maks spieprzał z koca w 10 sek jak miał 5 miesięcy

Ostatnia edycja:
irisson, to jest fajne. Koc już teraz się nie sprawdza nawet obciążony na rogach, co dopiero później.

karolina, no Ula uwielbia jak jej czytam, nie wiem jak będzie potem ale teraz słucha jak zaczarowana. Ale nie wiem co to takie dziwne, moje koleżanki jak miały dzieci nie chodzące, a już siedzące to te dzieci często tak siedziały, gadały, bawiły się, a my z nimi.

Ostatnia edycja:
asia ja też te puzzle polecam, u mnie Tymek już z maty spiernicza więc kłade go na gołych panelach ewentualnie na dywaniku w Majki kąciku. Oo właśnie a może tkai dywanik, ja kupiłam w Ikea, jest fajny, nie za duży nie za mały, podbity gumą więc się nie zwija i piore go w pralce raz dwa. Patrz takie coś VANDRING SPÅR Dywan z krótkim włosiem - IKEA ja mam identyczny rozmiar tylko wzór inny bo już dawno kupione

o, irrison, dzięki, szukałam tej maty ze zwierzakami i nie było nigdzie.
też mam mieszkanie "parkietowe" i albo takie pianki, albo dywan, ale przy psie to może być siedlisko sierści ;)

asia biedronka śliczna, ale to już za małe będzie. tolka już próbuje pełzać i mamy za sobą pierwsze bęcnięcie brodą poza matę.

jest też taka, mniej kolorowa, ale za to większa odrobinę:
playspot mata zielono/brzowa Skip Hop

Ostatnia edycja:
reklama
asia, moja kuzynka ma matę taką dużą płaską i jakby sztywną położoną na panelach, zapytam ją gdzie kupiła bo to może być coś o co Ci chodzi. dam znać

my mamy mały dywan więc mogę Hanię kłaść na nim na kocu, na jakiś czas starczy. a jak zacznie poza niego wyłazić na panele to trudno, niech sobie radzi :) potem rajstopy z abs-em :)
może spraw sobie Asia jakiś fajny dywan? :)

Do góry