reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Jeśli chodzi o krzesełka - to ja mam takie duże z tackami, regulowane oparcie i poziomy; ale uważam że zupełnie zwykłe, takie Ikeowskie wystarczy. Majtało się to wielkie krzesło po całym moim małym mieszkanku i tylko mnie wkurzało. I tak sobie myślę, że może tym razem kupię takie małe? Pomyślę.

Nataszka - gdzie wybieracie się na basen?

reklama
Wiolcia moja znajoma prowadzi szkołe pływania dla niemowląt sama ma córe w wieku mojej Żaby i tak naprawde z dzieciaczkiem można już miesięcznym iśc na basen, bo one do wody przyzwyczajone- ale szkoły wiedzą że mało który rodzic pójdzie z takim maluchem. My byśmy już poszli z mała miesiac temu ale u mnie problem logistyczny był aby ogarnac 2 samemu- a dopiero moja mama jest aby mi pomóc.

zylcia ja bede chodzić do "Na Fali" w Silverze- Mojego siostra chodzi od września i sobie chwali a to jest właśnie szkoła mojej znajomej. Małe grupy maja dużo sprzetu do zabaw.
Ja zarówno Żabe jak i Oliśka wysyłam do niej.

Ostatnia edycja:
Nataszka fajnie, że macie takie zajęcia dla niemowląt. U nas to wpuszczają takie trzy miesięczne maluchy ale trzeba się samemu nim zajmować i wymyślać zabawy, stąd ten pomysł z kółkiem.
Może jeszcze podzwonię po innych pływalnich gdzieś dalej, może mają takie zajęcia dla niemowląt, byłoby super

Wiolcia warto dzownic, bo tak naprawde dla niemowlaka woda to ma byc zabawa nikt go przeciez nie bedzie uczył odrazu pływać kraulem itp.
W tej szkole mają piłeczki, zjezdzalnie, kółka takie smieszne zaby co jak lejesz jej na głowe to krecą sie jej oczy i psiaka woda- nurkowanie iwpadanie do wody tez w formie zabaw i spiewania.

Galerie | Szkoła pływania dla dzieci tutaj sa zdjecia zajec:)

Natalia, a można tam pojedyncze wejście kupić w tym silverze? bo chce wypróbować kilka basenów :)

ps.
na 8 listopada do strefy H2O się zapisałam z młodym ;)

Ostatnia edycja:
zylcia ja bede chodzić do "Na Fali" w Silverze- Mojego siostra chodzi od września i sobie chwali a to jest właśnie szkoła mojej znajomej. Małe grupy maja dużo sprzetu do zabaw.
Ja zarówno Żabe jak i Oliśka wysyłam do niej.

My chodziliśmy do tej szkoły Na fali w Silverze przez póltora roku z Hanią. Fajnie było, ale teraz jakoś kasy nam brakuje i musiałam poszukać dla Hani tańszego rozwiązania. Ale rzeczywiście szkółka bardzo fajna - polecam.

Natalia, a można tam pojedyncze wejście kupić w tym silverze? bo chce wypróbować kilka basenów :)
)

Jak ja chodziłam rok temu to można było - jedno wejście kosztowało wtedy 30 czy 40 zł. Teraz nie wiem ale warto zadzwonić i zapytać :)

mi ostatnio przyjaciel męża przyniósł pare ubranek używanych i mase śliniaków ale bał się powiedzieć co i jak bo nie wiedział jak zareaguje że używane:p a ja się tak ucieszyłam bo ubranka są na wyrost od 80 wzwyż i do tego podobno ma masę jeszcze w drugim mieszkaniu:)

Ja kupuję nieustannie małej różne różności, ale raczej pragmatycznie podchodzę do tematu :-p Królują prawie nowe używki, które wyhaczam skrzętnie na Allegro i w ulubionych szmateksach. Tak sobie ostatnio myślałam, że w zasadzie nie kupiłam dla Maniuchy nic nowego poza wózkiem, butelkami, smoczkami, kosmetykami i ręcznikami. Dla siebie zresztą też niewiele już od lat przyodziewam się w lumpach :tak: Wydanie 50 zł na śpiochy, które mój bąbel założy kilka razy jakoś mnie odstręcza...Wolę pozbierać na wakacje, jak to zresztą czynię :-)

..............edit..............

kakakarolina kiecka jest cudna :tak:

Zapomniałam dodać, że planuję jednak zakup nowej rzeczy w najbliższym czasie - wspomnianej przez kogoś w tym wątku nasdstawki do karmienia Fisher Price. Zakochałam się w niej na zabój, a do tego zmieści się w naszym mikro mieszkanku bez szwanku dla przestrzeni! Używanych niestety jeszcze nie wyniuchałam :-(
O takiej, tylko w zieleniach:
http://cudownaplaneta.pl/pl/fisher-...nia-nadstawka-t3764-allegro.html?partner=1984

Ostatnia edycja:
reklama
My też tylko na używkach lecimy. Dla mnie 50zł za śpioch to też granda :)) ale tą kieckę kupię w swoim czasie jak już będzie latać:)
Póki co zarzucamy powoli mode niemowlakową i zaczynamy ubierać się bardziej po ludzku ;-)
Wreszcie jej gacie z tyłka nie lecą ;-)

Aia dobry pomysł z tą nastawką

Do góry