reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

a mój ma odruch wymiotny na smoczka i krzywi się jakbym mu cytrynę dawała... czasem jak jest bardzo śpiący to uda mu sie wepchać, ale nie umie go utrzymać w buzi i jest ryk. Więc stety/niestety u nas funkcje smoczka spełniają moje cyce. Wiem że nie powinno tak być, ale z drugiej strony tak sobie myślę że to przecież jedyna przyjemność tego szkraba żeby mógł sobie pociamkać tej piersi więc mu daję. Dopóki nie ssie kciuka to nie się nie przejmuję

summerbaby my przeszliśmy na dwójki jak Tymek miał jakieś 4,5kg, ale mogłam i wcześniej to zrobić bo te większe są po prostu wygodniejsze, nie ściskają go tak. Te jedynki to są małe paczki, więc możesz kupić jeszcze jedne tamych a potem przeskoczyć na większe

Aaaa i a propo pieluch- nie polecam tych pampers premium, kupiliśmy bo były w promocji i wychodziły taniej niż te active baby i są dla mnie dużo gorsze... ta siateczka przykleja się do pupy, ciężko mi domyć dziecko po nich

reklama
A my w szpitalu mielismy Huggies 1 i bylo ok, w domu juz wczesniej kupione byly Huggies 2 ale mimo ze sa 3-6kg a Maly ma teraz nico ponad 4kg to i tak sa za duze, zdarzalo sie ze kupka wylatywala bokami:confused: Wiec kupilismy dla odmiany Happy 1 i sa super, jest na nich taka powloczka siateczkowa ktora dobrze wchlania wiec dziecko az tak bardzo nie odczowa tej wilgoci. Raczej juz pozostaniemy przy Happy, tansze od Huggiesow a jak na moje oko o wiele lepsze:tak: Rozmiar chyba zmienimy na wiekszy jak Maly bedzie mial to 5kg.

Kurde a ta moja ma taką chudą żyć (czyt. doopę) że wszystkie na nią za duże tylko pampers 1 obleci ale i tak są dużo za duże. W tym tempie to 4kg osiągnie za dwa miesiące z hakiem :baffled: jak jej brat czyżby powtórka z rozrywki :-( oby nie

Summerbaby, ja na „dwójki” zmieniłam jak się kupa przestała w „jedynki” mieścić :-D. Dwójek używamy od półtora tygodnia, czyli od ok. 4 kg jego wagi.
Agnes, bo Happy to w ogóle jakieś większe są pieluszki niż inne marki.

My używaliśmy do tej pory Huggies, Happy, Dada, Babydream zwykłe i do każdych mam jakieś „ale” :-p. Chyba na razie najfajniejsze te Babydream – przynajmniej na obecny stan kup Tymka :-D. Jak w końcu zacznie robić nieco bardziej stałe, to chyba wrócę do Dada. A dzisiaj w Tesco się zdziwiłam – 90szt. Huggies za 39,99zł. Aż się bałam kupić, bo podejrzanie tanio. No, ale zaryzykowałam :-D. Wyżej na półce była super promocja – dwupak 2x90szt za 95zł z groszami :-D:-D:-D. Super promocja dla głupków.

Nie jestem przekonana czy to właściwy temat, ale bardziej odpowiedniego nie znalazłam, a po przeczytaniu posta ewy o pchaniu wózka z dwójką dzieci przypomniało mi się, jakie cudo widziałam ostatnio: tata pchał wózek z maleńkim dzieckiem a między nim a gondolą stał taki 5-latek na platformie na kółkach. Wujek google podpowiedział co to takie: http://www.twenga.pl/dir-Dzieci,,Dostawka-do-wozka . Może się przyda mamom, które mają też starsze dzieci.

Ostatnia edycja:
Sumerbaby ja bym radzila nie kierowac sie tylko oznaczeniami na pieluszkach, ale tez wielkoscia doopci bejba. Moja Olivka ma ponad 5kg,wyglada jak dobrze "odpasiony" dwumiesieczniak,ale doopcia malenka,ze jeszcze sporo nam zejdzie na jedynkach.
No i ja tak jak Gosha robie za smoczek,w sensie moje cyce. Ale nie ma innej opcji,Olivia nie uznaje smoka wcale, bujanie na rekach czy w wozku ma w nosie,no chyba ze jest masakrycznie padnieta. Wiec nawet jak jest najedzona a drze sie i nie moze zasnac, to cyc do buzi i cicho:) Tez jej narazie nie zaluje, bo kiedy bede miala ja tak blizko jak nie teraz.

reklama
Do góry