reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

fakt :) przydatna rzecz. ale ja zrobilam takie cos ze po prostu na szerokiej komodzie ktora stoi kolo lozeczka polozylam kocyk , a na tym podklady do przewijania. bo jakos wczesniej nie kupilam przewijaka a jak wrocilam to szybko musialam cos wymyslic bo bez tego bylo kiepsko :-p

reklama
mala.di, nie wiem co prawda jak bardzo szeroka ta Twoja komoda, ale dam sobie rękę urwać, że za półtora miesiąca już Ci się na tym kocyku córka nie zmieści :-p. Skoro jest szeroka, to kup po prostu przewijak sztywny i przytwierdź do blatu komody.

Śpieszę z informacją o spodenkach z Lidla -dla mnie bomba :-). Ściągacz w pasie szeroki, na pewno nie będzie uciskał w brzuszek. I w ogóle bardzo ładne. W Lidlu, w którym ja robiłam zakupy było więcej spodni w dużych rozmiarach (74, 86) niż w tych najmniejszych (62, 68).

mala.di, nie wiem co prawda jak bardzo szeroka ta Twoja komoda, ale dam sobie rękę urwać, że za półtora miesiąca już Ci się na tym kocyku córka nie zmieści :-p. Skoro jest szeroka, to kup po prostu przewijak sztywny i przytwierdź do blatu komody.

no wiem wiem :p aż tak szeroka to ona nie jest zeby zmiescic kilkumiesiecznego bobasa... ale po prostu to takie rozwiazanie na chwile, wspomnialam o tym bo jak ktos ma mało kasy jak ja to to tanie rozwiazanie, bo wiadomo ze przed samym przyjsciem na swiat maluszka jest mnostwo wydatkow, a potem juz dostaniemy becikowe itd to bedzie mozna zainwestowac :p tylko niestety wlasnie takiego wolnostojącego przewijaka u mnie nie bedzie gdzie umiescic ani nawet takiego doczepianego do sciany wiec trzeba bedzie pokombinowac jakos zeby to sie tej komody trzymało...

no i czemu u mnie lidla nie ma... :dry:

nie wiem gdzie o tym wspomniec wiec wspomne tutaj... okazalo sie na szczescie ze mnie i małą biorą za oddzielną rodzine a wiec dostane to drugie becikowe :) tylko musze najpierw sie postarac o zasilek rodzinny, no i dopoki nie mam alimentow to dla samotnej matki tez chyba 170zl, no wiec damy rade:)
ale normalnie mam ochote cos zrobic temu glupiemu babsztylowi z opsu co mi mowil jeszcze jak w ciazy bylam ze mi sie nic nie bedzie nalezec, bo jakos teraz przez to tak mi sie odwloklo wszystko bo az nie mialam ochoty tam isc znowu zeby mi powiedzieli ze mam sie wypchać, ze nic nie dostane.

Ostatnia edycja:
Śpieszę z informacją o spodenkach z Lidla -dla mnie bomba :-). Ściągacz w pasie szeroki, na pewno nie będzie uciskał w brzuszek. I w ogóle bardzo ładne. W Lidlu, w którym ja robiłam zakupy było więcej spodni w dużych rozmiarach (74, 86) niż w tych najmniejszych (62, 68).

Ominęłam jakąś lidlowską promocję?

Dziewczyny a ja z pytaniem dot. fotelików maxi cosi...
Czy wasze dzieciaczki nie giną w tym foteliku? Jak wsadziliśmy Agatkę do niego to przybrała taką pozycję z głową przygiętą do klatki piersiowej że wyciągnęliśmy tę wkładkę spłycającą dla noworodków. Wtedy było troszkę lepiej ale i tak jakoś tak dziwnie się w nim układa. Jak jest u was?

Uff my kupilismy przedwczoraj przewijak na lozeczko i wielka to ulaga dla kregoslupa jest:tak: Kurcze te wszystkie ,,udogodnienia'' to jednak przydatne sa...No moze nie wszystkie ale duzo takich np.rogal tez by sie przydal ale narazie radze sobie z poduszkami;) Powiem tylko ze przy nastepnej ciazy pewnie wiecej ,,udogodnien'' bym zakupila...

Dziewczyny a ja z pytaniem dot. fotelików maxi cosi...
Czy wasze dzieciaczki nie giną w tym foteliku? Jak wsadziliśmy Agatkę do niego to przybrała taką pozycję z głową przygiętą do klatki piersiowej że wyciągnęliśmy tę wkładkę spłycającą dla noworodków. Wtedy było troszkę lepiej ale i tak jakoś tak dziwnie się w nim układa. Jak jest u was?

U mnie jest podobnie,młody ginie w tym foteliku ale ja zrobiłam wręcz przeciwnie - włozyłam dodatkową wkładkę i jest z kolei lepiej. Niemniej jednak nie jest to chyba komfortowa pozycja - całą drogę w góry posapywał przez sen i postękiwał. Bruno ma 58cm i 3440g więc wielki nie jest...

Zylcia, Anielka też początkowo ginęła, nawet z tą wkładką. I było jej ewidentnie niewygodnie, bo marudziła w samochodzie.
Teraz już główka sięga do tego zagłówka dla noworodków, a pupa dotyka do dolnego zapięcia i jest o wiele lepiej. Wnioskuję z tego, że Drobina trochę urosła ;)
Z Frankiem nie mieliśmy takich problemów, bo nie dość, że był większy, to jeszcze jeździł w kombinezonie, więc zajmował więcej miejsca...

reklama
Do góry