reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

ewa wiesz, że nie mam pojęcia? :eek: Jeszcze nie byliśmy na spacerku, tylko 2 razy musieliśmy Tymka ze sobą zabrać samochodem żeby parę spraw załatwić i w pracy się pochwalić :-p. Na razie to z tym wózkiem trochę siara wychodzić :-p. Mam nadzieję, że do połowy sierpnia się rozbujamy i spacerki już nam (a raczej mnie) nie będą straszne.

kakakarolina, nie wiem czy Huggies są chlorowane (brzmi strasznie :baffled:) ale perfumowane to chyba nie. Nic mi nie pachnie. No chyba, że tylko te newborn nie są perfumowane, a większe już tak... W ogóle właśnie zauważyłam, że one mają wskaźnik zamoczenia :szok:. Ale cuda.

Jejku, o co chodzi z tymi metkami? :-D Wszystkie dzieci lubią metki :-)?

reklama
Dzag, dzieci lubią wystające elementy zazwyczaj, bo można je w paszczy pomiętolić ;)
A nasz Franek ubzdurał sobie po tym jak mu smoczka zabraliśmy, że odtąd będzie zasypiał z metką (od kocyka ;)). I świruje z tym do tego stopnia, że kiedyś w aucie musiałam mu dać odwróconą na lewą stronę czapkę, żeby zasnął - złapał metkę i zamknął oczy ;)

Pamiętam mój pierwszy "samodzielny" spacer z Frankiem...:/ Zanim go ubrałam (to był grudzień), wysmarowałam, ubrałam siebie, to zaczął płakać, że głodny. Potem czekałam aż mu się odbije (bo ulewał), potem znowu ubieranie, znowu jedzenie. I w końcu nie wyszliśmy tego dnia :/ Byłam pewna, że nigdy mi się ta sztuka nie uda. Ale na drugi dzień już się udało ;)

jaki Słodziaczek ten Twój na suwaczku dzag; udało mi się wyprasować ubranka dla małej do szpitala i jestem hepi, 2 bodziaki z krótkim rękawkiem, pajacyka, 3 pary spodenek, śpioszki, kaftanik, 2 bluzeczki, kilka par skarpeteczek i czapeczek, becik czy tam rożek, kocyk, niedrapki i dla mnie 3 stanikole dla karmiącej, a i 5 pieluch tetrowych; mama mi jeszcze dokupiła 2 rampersiki jakby był upał, to muszę uprać ale takie szpitalne dzieciątka to raczej wolą ciepełko, więc do szpitala nie wezmę jednak

A ja sie wkurzylam na allegro(lozeczko mialo byc do 19-ego a bedzie dopiero w srode, w dodatku nikt o tym laskawie nie powiadomil i gdyby M nie zadzwonil to bysmy czekali i czekali...:dry:) i dlatego wozek postanowilam kupic w sklepie, a nie znow czekac nie wiadomo ile. I jako prezent od mamy i babci wybralam z M taki pojazd:-) Zdjęcie0145.jpg Zdjęcie0146.jpg tu akurat jest gondola. W zestawie byla spacerowka, fotelik, torba i wszystkie ochraniacze typ moskitiera, folia. I zdjecia slabej jakosci ale kolor mi sie bardzo podobal szary z groszkowym, jestem zadowolona:-)

no to ponieważ mnie mebelki nie doszły to musiałam kupić łóżeczko w sklepie...komoda w przyszłym miesiącu (jak się wyrobię z kasą)...ale powiem tak narobiłam się wczoraj strasznie z mężem i jestem na maksa szczęśliwa...a oto efekty:
IMAG0045.jpgIMAG0044.jpg

A oto mój rydwan :):
IMAG0048.jpg

A i jeszcze mnie mężuś zabrał do mothercera i kupiliśmy kombinezon...przecena z 149zł na 59.90 także dziewczyny jak coś to warto pogrzebać...a oto mój zakup:
IMAG0049.jpg

RatinaZ i masz pięknie choć bez tych mebelków. wrrr jeszcze się wkurzam na tego oszusta ale najważniejsze łóżeczko jest no i kombinezon (dobrze, że kupiłas na zapas bo w sezonie to jest mega drogie ja też zawsze kupuję w lecie) tylko na zdjęciu wygląda jak by był na za rok:rofl2:

reklama
Agnes fajny wóz :). Kolor też, taki optymistyczny. Mam nadzieję, że się będzie Wam dobrze rajdowało :).

Ratina czadowy, kontrastowy zestaw kolorystyczny! Podoba mi się. Chyba mnie zmobilizowałaś coby się wreszcie wziąć za kącik naszej małej. Już czas najwyższy ;).

Do góry