reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Dziewczyny, zastaanawiam się nad zakupem termometru no i nie wiem czy lepiej zainwestować w taki do ucha elektroniczny, czy wystarczy zwykły elektroniczny. A Wy jakie macie?

reklama
juditka nic nie kupuj w polsce ;-) (taka ze mnie patriotka:)
Malinka na początku miałam zwykły rtęciowy, potem dokupiłam taki do mierzenia na czole elektroniczny. Za dużo razy nam się nie przydał może ze 3 gdzieś przy ząbkowaniu około 8-9 miesiąca chyba no i wtedy już włożyć pod pachę nie ma szans. Wcześniej spokojnie może być zwykły. Myślę, że możesz tren zakup na razie odłożyć w czasie. Elektroniczny musi być dobry inaczej za każdym razem pokazuje inną temperaturę.

hmm Retina,ja spytalam gdzie kupic, ale widze ze nie masz konkretnych poleconych sklepow,marek? Trzeba chodzic i sprawdzac..?
Ja tu wlasnie mam swoje sprawdzone i jestem pewna ze jak wejde do mojego sklepu czy zrobie zamowienie online,wlasnie konkretnej marki to na 100% wyrob bedzie mnie zadowalal. Wiec dla mnie to ma znaczenie. Myslalam ze i w PL sa takie jak to sie mowi 'pewniaki' :-)

Ja mam wiekszość rzeczy dla dziecka z Mothercare...te na 56cm do szpitala i na początek obowiązkowo, a te większe na 62 mam kilka ze Smyka(w UK nie ma Smyka,ewentualnie w Berlinie)

Marcia fajnie masz,że Ci przyjechało :):) ciesze się...u mnie cisza z mebelkami...normalnie zapłaczę się...koleś się nie odzywa...jak nie przyjdą do końca tygodnia to idę na policję...:(:(

termometr kupiłam taki:
TERMOMETR BEZDOTYKOWY ELEKTRONICZNY BABY ONO NOWY (2448003725) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zresztą kupiłam w tym sklepie też laktator i nianie więc za przesyłkę płaciłam raz to mi się opłacało...

Ja czekam na łóżeczko, zamowilam w sobote. Wkoncu takie SUPER PROMOCJA_ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ +WYPOSAŻENIE !! (2457553736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Lozeczko z materacem, i posciela. uznalam ze baldachim jest zbedny. Przez moje zmeczenie ogolnie i tym upalem zamowilam 2 razy to lozeczko, na szczescie szybko to zweryfikowalam:-D
Tak to juz wszystko mam. Z kosmetykow do kapieli emulsje Oillan, a reszte oliwke, krem, mydelko, krem do buzi na slonce z Bambino, pieluszki i chusteczki Huggies, platki kosmetyczne i patyczki do uszu z tanszych z tesco i kilka ampulek soli fizjologicznej, sudokrem na wszelki wypadek jest a reszta okaze sie w praniu:-)

Ja kupiłam ten z Lidla, na szkole rodzenia mówiły, żeby czasem nie wpadać na pomysł i w pupe nie wkładać. Można zwykły wetknąć w pachwinę.

Agnes, bardzo fajny komplet. No i nie drogi :-) a baldachim masz rację że zbędny. Mnie też się bardzo podobał ten zestaw, ale łóżeczko kolorystycznie mi nie pasowało do wystroju pokoju. A jaki kolor pościeli wybrałaś?

Ja też kupiłam ten termometr z lidla. Przegapiłam pierwszą promocję, ale niedługo potem była następna i tego już nie przegapiłam. Myślę że jeszcze się pokażą i zdążysz kupić jak będzie potrzebny.

Ja właśnie kupiłam dwie paczki pampersów 1, chusteczki nawilżane i kosmetyki. Jeszcze tylko coś z filtrem na słońce by mi się przydało, ale w rossmanie była tylko nivea za 20zl i wydawało mi się jakoś drogo więc się powstrzymałam. Może jeszcze znajdę coś innego. Idę się pakować :-)

malinka ja kupiłam zwykły elektroniczny.

k8libby dlaczego nie wolno w pupę?!

agnes fajne łóżeczko. Jak na nówkę sztukę z pościelą też niedrogie :). A właśnie, dołączam do pytania, jaki kolor pościeli?

Marcia,Aia kolor poscieli bez/braz w serduszka;) inny nie pasowal moim zdaniem do fioletowych scian;)
No tak o czyms musialam zapomniec, termometr! Wanienka jest z termometrem, a o zwyklym nie pomyslalam, chociaz w sumie k8libby mowi ze w pachwine sie wsadza wiec moze byc taki ,,nasz'' w ostatecznosci. Jak spotkam ze smoczkiem nie drogi to kupie

reklama
Do góry