kakakarolina, bardzo fajna, ja mam zasadę kupuje rzeczy b. dobre jakościowo i mam ich mało. Zarówno M jak i ja mamy mało ubrań, tam samo nasza córa, najwyżej dokupię. Ta torba jest w normalnej cenie, ja mam zasadę, za torbę i buty skórzane i porządne jestem w stanie dać sporo, no za torbę powiedzmy do 500 zł, za buty np. kozaki więcej. I tak kozaki, oficerki T. Hifiligera służą mi już 5 lat, gdyby nie nasz pies to posłużyłyby i dłużej:-). Torbę kupuje i chodzę z 4, 5 lat ale się nie niszą się po tym okresie czasu, zostawiam dla córki. Więc kupuje kobieto!!!:-)
reklama
gosha_88
Fanka BB :)
Ja większość rzeczy kupuję w lumpeksach więc ciężko tu mówić o mega jakości bo nawet jak są dobre ciuchy firmowo to już jednak ktoś je nosił i prał, więc nie nadają się na dłużej... ale ja tak lubie, często mogę zmieniać garderobę i mi nie żal kasy;-) Ale zasada ta też właśnie nie dotyczy butów, te zawsze muszę mieć dobre skórzane.
Torba bardzo fajna, ale nie jest mi jakoś niezbędna do życia, kosz w wózku mam duży, poza tym mam torbę wózkową do kompletu. Więc u mnie bez takiej sie obejdzie.
A jeszcze tak mi przyszło do głowy- "kolejne" mamy, też tak macie że odkąd urodziło się wam dziecko to na niego jesteście w stanie wydać jakieś duże pieniądze bez mrugnięcia okiem a jak widzicie coś fajnego dla siebie to już ciężko sięgnąć do kieszeni?? BO ja tak mam stanowczo
dla siebie zawsze mi żal, a dla młodej kupuję jakieś głupoty co jej i tak to obojętne czy ma nie ma i kasa znika..
Torba bardzo fajna, ale nie jest mi jakoś niezbędna do życia, kosz w wózku mam duży, poza tym mam torbę wózkową do kompletu. Więc u mnie bez takiej sie obejdzie.
A jeszcze tak mi przyszło do głowy- "kolejne" mamy, też tak macie że odkąd urodziło się wam dziecko to na niego jesteście w stanie wydać jakieś duże pieniądze bez mrugnięcia okiem a jak widzicie coś fajnego dla siebie to już ciężko sięgnąć do kieszeni?? BO ja tak mam stanowczo

weronkazzz
tulęTolę
a ja "chodze" wokol tej wymarzonej:
Torba + przewijak Skip Hop Duo Deluxe Wave Dot Wwa (2466931615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bardzo lubie duze sportowe torby, a ta ma te nieocenione przegrowki.... no ale poki co chodze, bo zawsze jest cos pilniejszego. zostaly mi jeszcze kosmetyki dla Tolki i bujaczek/lezaczek i w zasadzie temat wyprawki jako takiej zamkniety!
udalo sie nam kupic fajny nascienny przewijak, ktory idealnie wpasuje sie w nasza lazienke
jeszcze tylko koszule i staniki do karmienia i w zasadzie torba tez gotowa.
no i zmiana wierzchow szafek w kuchni i mieszkanie tez ready.
no i jeszcze.... hehe, zawsze cos sie znajdzie, zycie nie rozpieszcza!
Torba + przewijak Skip Hop Duo Deluxe Wave Dot Wwa (2466931615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bardzo lubie duze sportowe torby, a ta ma te nieocenione przegrowki.... no ale poki co chodze, bo zawsze jest cos pilniejszego. zostaly mi jeszcze kosmetyki dla Tolki i bujaczek/lezaczek i w zasadzie temat wyprawki jako takiej zamkniety!
udalo sie nam kupic fajny nascienny przewijak, ktory idealnie wpasuje sie w nasza lazienke
jeszcze tylko koszule i staniki do karmienia i w zasadzie torba tez gotowa.
no i zmiana wierzchow szafek w kuchni i mieszkanie tez ready.
no i jeszcze.... hehe, zawsze cos sie znajdzie, zycie nie rozpieszcza!
asia.85 z ciekawosci chcialam spytac gdzie kupujesz dobre jakosciowo rzeczy dla malej. Nie ma mnie w PL juz dlugo i chcialam sie zorientowac. Ja tez wyznaje zasade mniej a dobrej jakosci. tu kupuje glownie w Next, Gap, czasem H&M choc to juz nie taka super jakosc, wiadomo.. Moim faworytem jest Vertbaudet - dosc drogi ale jakosc najlepsza.
RatinaZ
Marka nie zawsze oznacza najlepsze jakościowo rzeczy...ja ,np: patrze zawsze gdzie się odbyła produkcja...skąd pochodzą rzeczy...najlepsza gatunkowo bawełnie obecnie produkowana jest w Indiach...więc jak ciuszek ma na metce MADE IN CHINA to może być i z Diora za 500zł a dla mnie i tak mniejszą wartość niż ten z Made in India...
A obecnie dobrej jakości materiał jest bardzo drogi...ostatnio jakaś studentka mojego do pracy dyplomowej (na ASP) sprowadzała kaszmir z Marakeszu za 20 tys. zł...
że ona się nie bała,że źle sukienkę skroi i będzie do kosza
Także marka bym sie nie sugerowała, tylko jakością bawełny dla dziecka...często czuć w dotyku juć różnicę...
A obecnie dobrej jakości materiał jest bardzo drogi...ostatnio jakaś studentka mojego do pracy dyplomowej (na ASP) sprowadzała kaszmir z Marakeszu za 20 tys. zł...

Także marka bym sie nie sugerowała, tylko jakością bawełny dla dziecka...często czuć w dotyku juć różnicę...
hmm Retina,ja spytalam gdzie kupic, ale widze ze nie masz konkretnych poleconych sklepow,marek? Trzeba chodzic i sprawdzac..?
Ja tu wlasnie mam swoje sprawdzone i jestem pewna ze jak wejde do mojego sklepu czy zrobie zamowienie online,wlasnie konkretnej marki to na 100% wyrob bedzie mnie zadowalal. Wiec dla mnie to ma znaczenie. Myslalam ze i w PL sa takie jak to sie mowi 'pewniaki' :-)
Ja tu wlasnie mam swoje sprawdzone i jestem pewna ze jak wejde do mojego sklepu czy zrobie zamowienie online,wlasnie konkretnej marki to na 100% wyrob bedzie mnie zadowalal. Wiec dla mnie to ma znaczenie. Myslalam ze i w PL sa takie jak to sie mowi 'pewniaki' :-)
juditka, ubranka mam super jakości tyle, że raczej nie do dostania bo od siostry z Norwegii. Tam mają wspaniałe gatunkowo rzeczy i głównie tam wykonywane bo wiadomo, że to kraj monopoli.
U nas patrzę tak jak Ratina na materiał. Rzeczy dla kobiet z H&M to dla nie takie szmatki, dla dzieci uważam, że mają dobrą jakość, parę b. dobrych jakościowo rzeczy kupiłam z TkMaxxie. Dla małej skupiłam się bardziej na porządnym łóżeczku: drewno, ekofarby, profilowane szczebelki, dobry wózek, fotelik (ale ze średniej półki), porządny materac. Z ubranek szybko wyrośnie, chyba, że będą dla kolejnego dziecka wtedy warto zainwestować w b.dobrą jakość o ile masz jeszcze ku temu środki.
U nas patrzę tak jak Ratina na materiał. Rzeczy dla kobiet z H&M to dla nie takie szmatki, dla dzieci uważam, że mają dobrą jakość, parę b. dobrych jakościowo rzeczy kupiłam z TkMaxxie. Dla małej skupiłam się bardziej na porządnym łóżeczku: drewno, ekofarby, profilowane szczebelki, dobry wózek, fotelik (ale ze średniej półki), porządny materac. Z ubranek szybko wyrośnie, chyba, że będą dla kolejnego dziecka wtedy warto zainwestować w b.dobrą jakość o ile masz jeszcze ku temu środki.
Ostatnia edycja:
kakakarolina
juditka jedyna dobra jakościowo marka dostępna w polsce to fixoni ;-) cała reszta to większe lub mniejsze badziewie. (a po przepraniu i wyprasowaniu wszystkich ciuszków Oli stwierdzam, że wszystko to badziewie. Pajace z coolclub się skulkowały, w body z h&m zrobiła się dziurka. Masakra jakaś a niby nowe ciuszki)
marcia331
Właśnie przyszło łóżeczko 

ale się cieszę!!! Pościel bardzo ładna, ładniejsza niż na zdjęciu. I kołderka taka raczej cienka co akurat mi odpowiada, bo nie chciałam żeby była jakoś bardzo gruba i ciężka. Pewnie dzisiaj złożymy łóżeczko bo nie mamy gdzie trzymać tego wszystkiego w kartonie. Ale fajnie
od razu wszystko staje się takie bardziej realne. Zaraz wybieram się do rossmana po kosmetyki dla Tymka i chyba zacznę pakować torby.

reklama
dzieki dziewczyny za info
czyli jadac do Polski na ponad 2 miesiace w grudniu lepiej zaopatrzyc sie w ciuszki w uk chyba? Ja wlasnie kierujac sie oszczednoscia inwestuje we wszystko dobrej jakosci, od ubranek przez lozeczko, wozek..itd a to dlatego ze planujemy trojke dzieciaczkow wiec wydatek wiekszy teraz a pozniej drobne zakupy dodatkowe
ale jedno jest pewne,tetry to nakupuje w PL