reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

kakakarolina, bardzo fajna, ja mam zasadę kupuje rzeczy b. dobre jakościowo i mam ich mało. Zarówno M jak i ja mamy mało ubrań, tam samo nasza córa, najwyżej dokupię. Ta torba jest w normalnej cenie, ja mam zasadę, za torbę i buty skórzane i porządne jestem w stanie dać sporo, no za torbę powiedzmy do 500 zł, za buty np. kozaki więcej. I tak kozaki, oficerki T. Hifiligera służą mi już 5 lat, gdyby nie nasz pies to posłużyłyby i dłużej:-). Torbę kupuje i chodzę z 4, 5 lat ale się nie niszą się po tym okresie czasu, zostawiam dla córki. Więc kupuje kobieto!!!:-)

reklama
Ja większość rzeczy kupuję w lumpeksach więc ciężko tu mówić o mega jakości bo nawet jak są dobre ciuchy firmowo to już jednak ktoś je nosił i prał, więc nie nadają się na dłużej... ale ja tak lubie, często mogę zmieniać garderobę i mi nie żal kasy;-) Ale zasada ta też właśnie nie dotyczy butów, te zawsze muszę mieć dobre skórzane.
Torba bardzo fajna, ale nie jest mi jakoś niezbędna do życia, kosz w wózku mam duży, poza tym mam torbę wózkową do kompletu. Więc u mnie bez takiej sie obejdzie.

A jeszcze tak mi przyszło do głowy- "kolejne" mamy, też tak macie że odkąd urodziło się wam dziecko to na niego jesteście w stanie wydać jakieś duże pieniądze bez mrugnięcia okiem a jak widzicie coś fajnego dla siebie to już ciężko sięgnąć do kieszeni?? BO ja tak mam stanowczo:rofl2: dla siebie zawsze mi żal, a dla młodej kupuję jakieś głupoty co jej i tak to obojętne czy ma nie ma i kasa znika..:eek:

a ja "chodze" wokol tej wymarzonej:

Torba + przewijak Skip Hop Duo Deluxe Wave Dot Wwa (2466931615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

bardzo lubie duze sportowe torby, a ta ma te nieocenione przegrowki.... no ale poki co chodze, bo zawsze jest cos pilniejszego. zostaly mi jeszcze kosmetyki dla Tolki i bujaczek/lezaczek i w zasadzie temat wyprawki jako takiej zamkniety!
udalo sie nam kupic fajny nascienny przewijak, ktory idealnie wpasuje sie w nasza lazienke :)
jeszcze tylko koszule i staniki do karmienia i w zasadzie torba tez gotowa.
no i zmiana wierzchow szafek w kuchni i mieszkanie tez ready.
no i jeszcze.... hehe, zawsze cos sie znajdzie, zycie nie rozpieszcza! ;)

asia.85 z ciekawosci chcialam spytac gdzie kupujesz dobre jakosciowo rzeczy dla malej. Nie ma mnie w PL juz dlugo i chcialam sie zorientowac. Ja tez wyznaje zasade mniej a dobrej jakosci. tu kupuje glownie w Next, Gap, czasem H&M choc to juz nie taka super jakosc, wiadomo.. Moim faworytem jest Vertbaudet - dosc drogi ale jakosc najlepsza.

Marka nie zawsze oznacza najlepsze jakościowo rzeczy...ja ,np: patrze zawsze gdzie się odbyła produkcja...skąd pochodzą rzeczy...najlepsza gatunkowo bawełnie obecnie produkowana jest w Indiach...więc jak ciuszek ma na metce MADE IN CHINA to może być i z Diora za 500zł a dla mnie i tak mniejszą wartość niż ten z Made in India...
A obecnie dobrej jakości materiał jest bardzo drogi...ostatnio jakaś studentka mojego do pracy dyplomowej (na ASP) sprowadzała kaszmir z Marakeszu za 20 tys. zł...:szok: że ona się nie bała,że źle sukienkę skroi i będzie do kosza:-D

Także marka bym sie nie sugerowała, tylko jakością bawełny dla dziecka...często czuć w dotyku juć różnicę...

hmm Retina,ja spytalam gdzie kupic, ale widze ze nie masz konkretnych poleconych sklepow,marek? Trzeba chodzic i sprawdzac..?
Ja tu wlasnie mam swoje sprawdzone i jestem pewna ze jak wejde do mojego sklepu czy zrobie zamowienie online,wlasnie konkretnej marki to na 100% wyrob bedzie mnie zadowalal. Wiec dla mnie to ma znaczenie. Myslalam ze i w PL sa takie jak to sie mowi 'pewniaki' :-)

juditka, ubranka mam super jakości tyle, że raczej nie do dostania bo od siostry z Norwegii. Tam mają wspaniałe gatunkowo rzeczy i głównie tam wykonywane bo wiadomo, że to kraj monopoli.
U nas patrzę tak jak Ratina na materiał. Rzeczy dla kobiet z H&M to dla nie takie szmatki, dla dzieci uważam, że mają dobrą jakość, parę b. dobrych jakościowo rzeczy kupiłam z TkMaxxie. Dla małej skupiłam się bardziej na porządnym łóżeczku: drewno, ekofarby, profilowane szczebelki, dobry wózek, fotelik (ale ze średniej półki), porządny materac. Z ubranek szybko wyrośnie, chyba, że będą dla kolejnego dziecka wtedy warto zainwestować w b.dobrą jakość o ile masz jeszcze ku temu środki.

Ostatnia edycja:
juditka jedyna dobra jakościowo marka dostępna w polsce to fixoni ;-) cała reszta to większe lub mniejsze badziewie. (a po przepraniu i wyprasowaniu wszystkich ciuszków Oli stwierdzam, że wszystko to badziewie. Pajace z coolclub się skulkowały, w body z h&m zrobiła się dziurka. Masakra jakaś a niby nowe ciuszki)

Właśnie przyszło łóżeczko :yes::rofl::happy2: ale się cieszę!!! Pościel bardzo ładna, ładniejsza niż na zdjęciu. I kołderka taka raczej cienka co akurat mi odpowiada, bo nie chciałam żeby była jakoś bardzo gruba i ciężka. Pewnie dzisiaj złożymy łóżeczko bo nie mamy gdzie trzymać tego wszystkiego w kartonie. Ale fajnie :-D od razu wszystko staje się takie bardziej realne. Zaraz wybieram się do rossmana po kosmetyki dla Tymka i chyba zacznę pakować torby.

reklama
dzieki dziewczyny za info ;) czyli jadac do Polski na ponad 2 miesiace w grudniu lepiej zaopatrzyc sie w ciuszki w uk chyba? Ja wlasnie kierujac sie oszczednoscia inwestuje we wszystko dobrej jakosci, od ubranek przez lozeczko, wozek..itd a to dlatego ze planujemy trojke dzieciaczkow wiec wydatek wiekszy teraz a pozniej drobne zakupy dodatkowe ;) ale jedno jest pewne,tetry to nakupuje w PL :tak:

Do góry