reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Agnes niestey nie pomoge ;/ nie znam sie na tym..

sopelek super lozeczko, widze ze zdecydowalas sie na wieksze rozmiarowo, masz racje z tych 60/120 dzieci szybko wyrastaja. no i do tego jest rowniez z opcja przerobienia na lozko, git! ;)

dziewczyny help! czy ja jestem za bardzo wymagajaca czy teraz pieluchy tetrowe schodza na psy? Pamietam jakies 10-15 lat temu kiedy to uzywalo sie je jako pieluchy dla dzieci (nie bylo jednorazowek) wydaje mi sie ze byly o niebo lepszej jakosci. Teraz jakies takie cienkie..przezroczyste prawie, szorstkie i wogole dziwne. Macie jakies dobre namiary na pieluszki,gdzie kupowalyscie swoje i jak z jakoscia?? A dziewczyny z UK gdzie kupowaly? kruszki,Leremi, exotic -hop hop! ;)

reklama
sopelku, śliczne to łózeczko !:-) w ogole mi sie wszystkie białe strasznie podobają... tylko z jakiegos powodu te białe są zawsze droższe:-p wiec ja pewnie kupie w innym kolorze i ew pomaluja nietoksyczną farbą.

Agnes
... ja sie nie znam:p wiem ze dziewczyny mowily ze ta emulsja ktoras to niby ma napisane ze dopiero od kiedys tam, bo testy zezwalajace na napisanie na opakowaniu ze to mozna stosowac od urodzenia są drogie. ale czy to byla mowa o 3 roku zycia... wydaje mi sie ze ew od 6miesiaca powinno byc.

juditka
ja kupowalam u naszego slynnego r_p77 na allegro, i tez sa takie byle jakie, ale to moze dlatego ze ja wybralam te ciensze? moze te grubsze sa lepszej jakosci?

Juditka ja mam tetrowki z PL ze sklepu, ale nie powiem zeby byly takie super jak kiedys, choc na tyle na ile ich potrzebowalam z Remikiem to sie sprawdzily. Tutaj jak patrzylam w mothercare to jeszcze ciensze mi sie wydawaly, wiec mi mama jeszcze dowiezie w lipcu. Za to ja mam pytanko do Ciebie odnosnie chusty: kupowalas, orientujesz sie w firmach jakie tutaj mozna znalezc na ebayu? Bo znalazlam takie cos NEW SUPERB BABY SLING WRAP CARRIER FREE P&P 5m longx70cm wide-newborn up to 17kg | eBay
A reszta chustujacych dziewczyn, to jest firma NIMAR mowi wam to cos?
Wlasnie poszperalam na polskich stronach no i ta nimar to nie ten teges, no jakos nie za bardzo polecana, pewnie dlatego taka tania. Czyli jednak zostaje mi wybulic za cos porzadnego, bo na allegro to niewiele ogloszen daja:no:

Ostatnia edycja:
juditka ja tez w PL kupowalam i tez jak pamietam te 9lat temu to byly pieluchy, a teraz to jakas scierka cienka :/
wydaje mi sie ze gdzies widzialam w uk dosc dobre, ale w jakim sklepie, moze w mothercare? nie pamietam, musze liczyc na kogos laske zeby wyjsc teraz do miasta :)

Ja na szczęście mam tetrę od ciotki. Zostały jej 2 opakowania po 10 sztuk nawet nie otwarte po moim kuzynie który ma teraz 14 lat, więc trochę już mają. Wyprałam je i doprowadziłam do porządku i powiem wam, że do tych które widziałam w sklepach faktycznie nie ma co porównywać, są o niebo lepsze. Teraz produkują straszne dziadostwo :no:

juditko ja kupiłam te pieluszki
Pielęgnacja | Pieluszki | Sklep, Artykuły Dla Dzieci, Wszystko dla Dziecka, Krzesełka, Łóżeczka - Bebele.pl
fakt drogie ale jakość nieporównywalnie lepsza od zwykłych białych nie mówiąc o kolorowych dostępnych na naszym rynku

agnes
pokaż dokładnie co kupiłas?

sopelek bardzo ładne:)) choć ja nie jestem zwolenniczką tego rozmiaru ;-)

kurde a ja wczoraj wypatrzyłam super torbę do wózka w tkmaxie i poskąpiłam i nie kupiłam. Teraz nie mogę przestać o niej myśleć. Ciekawe jak długo wytrzymam i kiedy po nią pojadę :rofl2: ale 129zł za torebkę szkoda mi no :)) choć wczoraj klient zapłacił ... w ogóle to marzy mi się taka
http://www.babymel.pl/
ale to już chyba skrajna przesada :baffled:

kakakarolina na opakowaniu napisane: Oillan forte, protective body wash. Kurde chyba mi ta facetka w aptece dala jakies dla doroslych czy cos:crazy: mam nadzieje ze da sie to wymienic... A moglabys mi podac dokladna nazwe tego dla niemowlat?

Mowilam ,ze chce dla niemowlat to raczej facetka powinna sie znac skoro pracuje w aptece:crazy: Pojde wymienic dzis. Czyli to z 2 linku mozna od poczatku uzywac? Bylo kiedys o tym w tym watku ale dawno troche i nie wiem czy bym znalazla. Jakbys mogla przypomniec mi to bardzo wdzieczna bym byla. Jest Oillan i Oilatum i ten Oillan jest tanszy mimo ze sklad maja taki sam? Tylko jeden jest niby od pierwszych dni a drugi od ktoregos miesiaca tak? Sorry ze tak wypytuje ale chce kupic zeby dobre bylo a bron Boze dziecku zaszkodzic:-(

reklama
Agnes pisze, że od 6 miesiąca ale wiele dziewczyn w tym ja od urodzenia stosowałyśmy;-) to ma być emulsja natłuszczająca do kąpieli (coś jak oliwka) nie do mycia. Emolium jest od początku (ale dwa razy droższy) a Oillatum soft po pierwszym miesiącu (i tak o dychę droższy) ale żadnym nie zaszkodzisz bo już kiedyś dyskutowałyśmy o tym, że te napisy to kwestia badań a nie składu.

Do góry