reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Dobry link K8libby, bede sie nim posilkowac. Ale i tak wole jak wy mi podacie kilka sprawdzonych przykladow, bo na takich forach i klubach jest tylke info, ze zanim bym je zglebila to moje dziecko juz by wyroslo z chusty:-D Samych firm i rodzajow jest taka masa, ze po chwili sie czlowiek juz gubi. Jak Ty sie Kaska zdecydowalas na jedna konkretna? Ktos Ci doradzil akurat ta, czy z kilku polecanych wlasnie ta byla na sprzedaz?

reklama
Są takie nosidła które od urodzenia się nadają. np. Manduca. Prezentowany Babybjorn się nie nadaje - to jest tzw wisiadło:)

dobrze wiedziec :) choc moj t to sie pali do chustowania, nawet mu za specjalnie teczowe paski nie przeszkadzaja, wiec w sumie w nosidlach jestem nieobyta

a teraz z tzw. innej beczki - moze gupie pytanie - ale tak sie zastanawiam - do czego sie zaklada dzieciowi body? do polspiochow? czy spiochow i pajacykow? no bo one takie gora z dolem w jednym - a, i pepek zakrywaja - to czy jak dziec bedzie mial taka swiezynke do odpadniecia, to body maja sens? :confused:
takie mnie oto ostatnio trapia dylematy...
bo bodziakow mam z 10 i to wszystkie przez glowe (brawo dla tej pani) i tak sie zastanawiam co z nimi sie robi ;)

Uczestniczę w spotkaniach Klubu Kangura właśnie i dziewczyny zachwalają Lenny Lamb. Znalazłam taką elastyczna na allegro i kupiłam za 100zł z przesyłką :)
Elastyk wydaje mi się na tyle wygodny, że jego się wiąże bez dziecka, a jak będę jeździła autem, to nie muszę się nawet z chusty rozwiązywać, tylko małego od razu z fotelika do chusty. Tkaną, za każdym razem trzeba wiązać, no i to się już robi z dzieckiem :) Mój mąż też chce małego nosić w chuście, a facetom tez łatwiej zapanować nad elastykiem :)

Weronika, do półśpiochów body :)
Ja np nie mam ani jednego kaftanika, ale chyba kupie ze 3 w Pepco, bo mam 2 pary spiochów i do nich się kaftaniki przydadzą :)

właśnie połapałam się że klub kangura mam pod nosem co poniedziałek w żoliborskiej knajpie dzieciowo-rodzicowej, do której zamierzam biegać z tolą codziennie na herbatkę ;) juppi!

a teraz z tzw. innej beczki - moze gupie pytanie - ale tak sie zastanawiam - do czego sie zaklada dzieciowi body? do polspiochow? czy spiochow i pajacykow? no bo one takie gora z dolem w jednym - a, i pepek zakrywaja - to czy jak dziec bedzie mial taka swiezynke do odpadniecia, to body maja sens? :confused:
takie mnie oto ostatnio trapia dylematy...
bo bodziakow mam z 10 i to wszystkie przez glowe (brawo dla tej pani) i tak sie zastanawiam co z nimi sie robi ;)

Body to do wszystkiego :))) na noc zakładałam pod pajacyka na dzień ubierałam do dresów (półśpiochów nie lubię bo z nich nóżki wypadają wolę takie getry z gołą stopą i skarpetki bez ściągacza właściwie podkolanówki do kupienia w h&m - wszelkie inne zostawiają czerwone ślady na tłustych nóżkach) rajtek, spodni. Pierwsze dwa lata tylko w body :-D Kaftaniki owszem aż pępek odpadnie czyli na jakieś dwa tygodnie i traktujesz tak samo jak body ubierasz do wszystkiego jako pierwsza bieliźniana warstwa. Na początku są przydatne. No i będziesz musiała przejść szybki kurs ubierania przez głowę :-D:rofl2: ja mam same kopertowe ;-)
Teraz w lecie to chyba będę zakładała tylko pieluchę i body.

ok.. ja juz pojelam czym sa body, rampersy, spiochy, polspiochy... a te kaftaniki to ktore to? :p
kaftaniki rozpinają się z przodu (tych nie lubię) koszulki wiązane są z boku(i te lubię);-)

Chustę też polecam LenyLamb (choć nie miałam :-D) tzn miałam na próbę ale Maks był nie do zachustowania :) ale nosidło mei-tai pierwsza liga było (choć też użyte kilka razy bo moje dziecko nie lubi ograniczeń ale bardzo wygodne to było)

Ostatnia edycja:
do czego sie zaklada dzieciowi body?

Odpowiem jak Karolina - do wszystkiego :)
U nas body to podstawa ubioru ;) Franek zimowy, więc miał zawsze:
* body z długim rękawem + śpiochy
* body z krótkim + pajac
* body jakiekolwiek + spodnie/półśpiochy

Dopiero od niedawna chodzi w spodniach i koszulce - wiosną jeszcze mu body zakładałam, bo miałam pewność, że mu nerki na wierzch nie wyjdą jak będzie latał po placu zabaw. No ale teraz łatwiej w koszulce, bo nie trzeba jej rozpinać do siadania na nocnik.

reklama
Dziewczyny mam pytanie... kupilam Oillan i nie spojrzalam w aptece(ah to moje roztargnienie) patrze w domu a tu napisane na opakowaniu ze od 3 roku zycia:baffled: sa rozne te emulsje do kapieli czy jak? o co to chodzi :confused:

Do góry