reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

weronika, są specjalne kołki do wieszania w płytach regipsowych. Najlepiej zapytaj w Castoramie :) To są takie z takim motylkiem na końcu co się zapiera o płytę :)

reklama
Weonkazz będziesz kombinować po porodzie bo póki co nie do końca praktycznie to masz.:-( Ja często odkładałam małego na milimetry bo każdy ruch go budził a od przodu to się nie da (trzeba się schylić i w ostatniej sekundzie oddzielić od siebie:-D). Szkoda, że nie kupiłaś tej dostawki co k8libby i ja planuję to chyba byłoby praktyczniejsze i tańsze niż nowe łóżko. Przewijak składany bez sensu przecież nie będziesz go co 15 minut rozkładać (chyba, że gdzies w salonie go ułożysz)
A seks i dziecko w jednej sypialni przez dwa lata to akurat nie problem. Przy zgaszonym świetle no i jest jeszcze kuchnia salon, no problem ;-)
Zostaw tak a potem pokombinujesz

a kołki do płyt gk to kołki moly :)) ale ja i tak bym nie powiesiła na gk (na tych kołkach to ja antyramy wieszam) pod przewijak musiał by być profil w ścianie przykręcony :(

i dzięki za namiar na aptekę rzeczywiście bardzo tania. Zrobiłam tam pierwsze zakupy "torbowe":)

Ostatnia edycja:
Ja często odkładałam małego na milimetry bo każdy ruch go budził a od przodu to się nie da (trzeba się schylić i w ostatniej sekundzie oddzielić od siebie:-D).

Hehe, to widze ten sam typ nam sie trafil:-D A ile razy mialam lzy w oczach jak na ostatnim milimetrze, kiedy juz bylam pewna ze TYM razem mi sie udalo, potwor wlaczal syrene:-)

A ja sie zabieram za wertowanie allegro w poszukiwaniu chusty wreszcie. Jaka firme polecacie, Kakakarolina, Ewa wy takie zorientowane, dajcie jakies typy plizzzz!

Żyrafy z szafy :: Sklep z dodatkami do pokoi dziecięcych
dla tych co urządzają (boskie pościele dla starszaków ale nieprzyzwoicie drogie :-()

z tych nieprzyzwoicie drogich to ja polecam Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców. :)
a chusty, hm, poczytalam tu i tam, i chociaz jest trudniej, to mozna od poczatku probowac z tkaną, bardziej mozna dziecia do siebie "przysznurowac". mnie sie udalo kupic uzywana "inke" slynnej firmy Storchenwiege, bo nowa droga jak cholera. LennyLab tez polecam :)

Screen shot 2012-06-25 at 1.25.55 PM.png

Ach, chusty...Właśnie jestem na etapie poszukiwania i chcę nabyć na dniach.
Póki co wybrałam Tuli elastyczną. Trochę droga, ale wygląda na porządny towar. Tkanej się boję trochę na początek...
Chciałabym też wykosztować się i kupić nosidło ergonomiczne dla męża z wkładką dla maleńtasa, albo od razu dostosowane dla noworodków. Znam go i wiem, że nie da się zachustować, a zależy mi na tym, żeby nosił małą. Na nosidło ochoczo przystał.
Macie może jakieś doświadczenia w tej materii?

reklama
ja własnie sprzedałam 2 chusty które dostałam od koleznaki... upierała się ze mam wziąć i zrobić co chce:-) wydać sprzedać itp... miałam kółkową bebelulu i elastyczną Infant obie sprzedałam po 35zł + przesyłka..
nie będę używać chusty a zbieram na wózek i uzbierać nie mogę

Do góry