reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

nie ma opcji na pokoj osobny, niestety, chyba ze sie do salonu wyniesiemy, co jakos tez biore pod uwage. jest tez opcja wynajecia wiekszego mieszkania, ale to tez nie teraz zaraz. ogolnie wolalabym w tej wspolnej sypialni tak max 2 lata pomieszkac... wiec plan musi byc taki:
na poczatek poki dziec maly spimy oko w oko i cwiczymy muskuly przy lozeczku, jak tola zacznie robic sie ciezka zegnamy sie z wielkim lozem, a za max 2 lata robimy cos zeby miala swoj pokoj.
tak to na razie widze, moze czas zweryfikuje wszystko zupelnie inaczej.
to teraz zapytam - czy taki rozkladany stol do przewijania, ktory na przyklad zlozony moze stac sobie w lazience i tam tez jest miejsce zeby go rozlozyc, to warto? jak myslicie?

SPOLING Stół do przewijania - beżowy/biały - IKEA

reklama
nie wspominajac o seksie xP przynajmniej ja bym nie mogla gdyby obok spało moje dziecie.

jesli chcesz zostac w tamtym mieszkaniu to ja bym zrobila tak ze w tej sypialni urzadzilabym dzieciecy, a w salonie bym spała. na jakiejs duzej rozkladanej kanapie. bo w salonie robic dzieciecy to tak srednio:p

a ten przewijak.. nie kojarze by ktoras z dziewczyn taki kupowala/wypowiadala sie.
mi sie wydaje ze to chyba niebardzo, jak takie miekkie, to juz nie lepiej taki http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/przewijak+usztywniany sobie klasc na lozko i chowac potem gdzies, chociazby wlasnie pod to łożko?

Ostatnia edycja:
ach te spania i te seksy, to ja własnie dlatego pisze, ze czas zweryfikuje. znam pary ktore i dluzej z dzieciem pomieszkiwaly, a bzykaly sie wszedzie indziej, no chyba ze mala do dziadkow wybywala ;)
zobaczymy, w salonie na upartego da sie, tylko tam z kolei ogromny nierozkladany naroznik i cos by trzeba bylo w tym temacie poszukac do spania z kolei. eh, same dylematy. na razie zakladam ze wszystko wyjdzie w praniu (spaniu) ;)
o przewijaku jeszcze pomysle, takiego sztywniaka zawsze mozna miec w sumie. bo my raczej tolke bedziemy w lazience kapali, to pewnie i tam przewijanie? jak to jest? bo ja sie jakos o zmiany temperatury boje, jakbysmy ja mieli po kapieli do sypialni przenosic, ale moze sie nie znam? znaczy, na pewno sie nie znam ;)

tak jak piszesz wszystko w czasie wyjdzie, jak wam najwygodniej :tak: my mamy dwa pokoje, no i salon jest jadalnią, sypialnia, a Młoda ma sama pokój, za 4-5 miesięcy dostanie siostrę w gratisie :sorry:

no u mnie dwie siostry są w jednym pokoju, mniejszym. ja w większym z mamą moją i teraz jeszcze dojdzie maleństwo... jednoczesnie ten pokoj uwazany jest za salon :p ale łożka mamy składane, wiec jakos dajemy rade odziwo:p kuchnie za to mamy na tyle dużą że aż nie do konca wiadomo co tam wsadzić... wiec stoi w niej duza komoda z posciela/ubraniami a w szufladach jakies duperele...

O matulu! Ale się Wam łóżka zachciało. Moje 160cm/200cm wymięka. Nawet nie powiem mojemu długaśniemu M, że ludzie mają większe łóżka :-D. Ale to moje z kolei byłoby dla Was dobre i nie byłoby problemu z dojściem do łóżeczka :-p. Co do przewijaka - widzę, że to łóżeczko to jakieś węższe niż standardowe - nie wiem jak by wyglądała sprawa z zamocowaniem takiego sztywnego przewijaka na nim. Musiałabyś sprawdzić. Z resztą przy takim ustawieniu mebli jak obecne przewijak na łóżeczko odpada bo i tak się do niego nie dostaniesz. Jeśli macie zamiar przewijak używać w łazience na pralce - to wystarczy taki miękki, który możecie zwinąć i schować po użyciu żeby nie przeszkadzał. Sztywnego Wam wtedy nie trzeba. Jeśli na łóżku - to też chyba lepiej taki miękki. Nie wiem. Co do tego przewijaka na stelażu z IKEI - widziałam go w sklepie i jakoś mnie nie przekonał. Taki kurcze hamak do przewijania. Mnie by wkurzała ta niestabilność podłoża ;-). Moja koleżanka w swoim mikroskopijnym mieszkaniu (19m2) zamontowała sobie naścienny przewijak i chwali go pod niebiosa do dzisiaj, mimo, że córki już dawno na nim nie przewija bo 2 i pół roczku ma :-). http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80141708/.

Ostatnia edycja:
reklama
tak, ten nascienny super jest, tylko sie zastanawiam czy na nasze gipsowe sciany - lazienkowe wszystkie dostepne takie sa niestety, i tam miejsce na niego byloby wlasnie - to sie nadaje? moze w ikea zapytam :)
w ogole wybaczcie ze moje loze i lozeczko tak zdominowaly watek ;) zapewne skonczy sie wezszym lozkiem, a potem wyprowadzka z sypialni.

Do góry