reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

super rzeczy. ale rzeczywiscie troche drogie, ja zamierzam te dzieciowe historie trzymac w lazience, najchetniej w kieszeniach nasciennych, takich jak te np:
PYSSLINGAR Kieszenie ścienne - IKEA
poza tym juz zaszalam i tak i kupilam takie cos na lozeczko - przybornik na pieluszki, kieszonke to tez ma wiec cos tam mozna wsadzic:
Screen shot 2012-06-22 at 2.27.27 PM.png

no i jeszcze rozwazamy kupno skladanego przewijaka, on tez taki zakieszeniowany:
SPOLING Stół do przewijania - beżowy/biały - IKEA

hm hm hm, same kieszenie!

reklama
Dziewczny, a ja mam do Was takie pytanie - czy bedziecie uzywac chusty dla dzidzi? Bo ja caly czas sie zastanawiam, fajnie to wyglada i chyba jest wygodne, tylko ja sie troche boje ze bede zle wiazac czy cos :)

Ja też kupiłam sobie pudełka z ikei dokładnie takie GARNITYR Pudełko, 7 szt. - IKEA
pasowały mi kolorystycznie bo mamy pokój w brązach. Część z nich powkładałam do szuflad i mam w nich osobno skarpeteczki, osobno czapeczki, osobno śliniaczki. A pozostałe zostawiłam na wierzchu na komodzie i na półkach. Już powoli wrzucam tam najpotrzebniejsze kosmetyki i przybory higieniczne.

Oczywiście, że będę chustowała :) Już wcześniej o tym wspominałam, znajdź lokalny Klub Kangura. Spotkania są bezpłatne i zawsze jest instrukcja wiązań. Doradzą też jaką chustę kupić. Od razu mówię, że te po 50zł na Allegro to na ścierki można pociąć. Dobra chusta (nowa) to wydatek od ok 200zł.

Sunshine, nic straconego, można kupić używaną, za 150zl dostaniesz na allegro albo chustowym forum ;) dziewczyny sprzedają, bo nudzi im się kolor ;) używki trzymają cenę, więc sprzedając swoją z chęcią wymiany na inną niewiele tracisz :)

a pytanie mam do tych mamus badziej doswiadczonych - czy da sie zyc bez typowego stolu do przewijania? komody? ja nawet za bardzo na lozeczku nie mam jak przewijaka zamontowac... no i zastanawiam sie czy kupowac cos skladanego, czy ogarniac sie z takim naprostszym przenosnym rynienkiem, co sie go kladzie gdzie badz, czy na lozku na siedzaco zalatwiac przewijanie - bo u mnie to tak wyglada:

syp.jpg

reklama
Jak nie ma opcji nałożyć na łóżeczko, to nie ma sensu takiego sztywnego przewijaka kupować. W takiej sytuacji chyba najwygodniej będzie na łóżku. Ale coś trzeba podłożyć, bo łatwo będzie je zabrudzić. Jakiś przenośny przewijak ceratkowy albo jednorazowe podkłady, albo chociaż pieluchę tetrową czy flanelową :)

Do góry