reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja nie kupuję tych rogali do karmienia, kiedyś kobity dawały radę bez tych wynalazków, więc ja tez tego nie kupuję.
Fajny artykuł znalazłam, może dziewczyny przerażone kosztami szczepionek trochę przystopują ;)
http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

Ja właśnie wyprasowałam pierwszą turę prania dzieciaczkowego, posegregowałam i poukładałam w moich ikeowych organizerach. Suszy się kolejna partia i tetry czekają na pranie. Mam jeszcze wór ubranek, ale takich powyżej 68, to raczej nie przyda się w najbliższym czasie.

reklama
k8libby jasne ze dawały radę ale jest to duże udogodnienie, po tygodniu obkładania mnie poduchami w czasie karmienia M skoczył do sklepu po rogala ;-). W ogólę wszystko się udoskonala przez pierwsze miesiące. my na koniec kupiliśmy fotel i to był strzał w 10-tkę wreszcie mogłam drzemać i było mi wygodnie.

ja dzis posegregowałam ciuszki ale pranie jeszcze sobie odpuszczę :-p nie chce mi się

Poczekam z tym jeszcze, w sumie można ją dostać w każdym dzieciowym sklepie, a mam jak się okazało jeden prawie pod domem, więc na razie nie zamawiam :)

my mamy fotel finkę, jest świetny, jeden minus - mąż mi go przejął całkowicie :-D a do rogala, też się zastanawiałam, ale że u mnie karmienie wątpliwe, więc też się jak na razie wstrzymam..

Ja jakoś poradziłam sobie bez rogala, ale miałam taką podłużną prostokątną poduszkę i baaardzo się przydała- było po prostu dużo wygodniej. Ale to jak młoda była jeszcze takim wiotkim noworodkiem, potem to już mogłam jednocześnie karmić, obierać ziemniaki i wstawiać pranie:-D
A ja po prostu musze pochwalić sie moim zakupem- polowałam na to dobre 3miesiące, szukając najlepszej (czyt. najatańszej;-)) okazji. Zakupiłam kołyskę- identyczną jak ta CONECO SIMPLYCITY KOŁYSKA 4 W 1 *OD RĘKI WARSZAWA (2389138309) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jestem wzniebowzięta:-) aktualnie część pokrycia jest w praniu, ale się cieszę z niej jak dziecko

gosha, wszystkomająca ta kołyska :)
Ja właśnie dokupiłam pojemniki do szuflad z IKEA na allegro, kupiłam kilka wcześniej, ale jednak za mało. Świetnie się sprawdzają do układania tych maleńkich ubranek, żeby się nie walały po całej szufladzie. Podzieliłam na bodziaki z długim i krótkim rękawem, rumpersy, śpiochy i pajace. Polecam sprzedającego e-smald, ma masę rzeczy IKEA, szybka wysyłka i miły kontakt :)

k8libby- co tam funkcje, wygląd najważniejszy;-) a jak sobie wyobraże mojego małego szkraba w niej to normalnie...ach rozklejam się:-D
co do ikea to całe szczęście mam w Krakowie- nie wiem jak bym mieszkała bez tego sklepu, wszytsko mam z ikea:dry: jednak cenowo i pod względem wyglądu jest dla mnie nie do pobicia

gosha_88 - śliczna ta kołyska

k8libby - jakoś niemogę znaleźć na Allegro polecanego przez Ciebie sprzedawcy.

Do mnie dzisiaj przyszła kolejna paczka z Allegro od mamo-tato_com_pl i jak dla mnie śliczne rzeczy:
MAMO-TATO OKRYCIE KĄPIELOWE Z HAFTEM 100x100 (2414587468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ręczniczek wzięłam Miś z serduszkiem ecru
ROŻEK ROŻKI 80x80 MAMO-TATO - 60 WZORÓW !! (2391396207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - rożki mam Przyjaciele w kremie i Owieczki ecru
MAMO-TATO FASOLKA PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL (2419411476) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - fasolkę wzięłam Owieczki ecru. Niestety fasolka nie ma zdejmowanej poszewki - nie zwróciłam na to uwagi a myślałam, że to jest standard i myślałam, że tylko dokupię albo uszyję jeszcze ze 2 poszewki.

Agnieszka, świetne zakupy. Masz rację, poszewkę możesz doszyć, zdolna z Ciebie babeczka, zrobisz nawet ładniejszą niż w rzeczywistości. Ja na swoją poduchę też uszyłam ze zwykłej starej pościeli nakrycie, bo oryginalnie jest biała i za szybko się brudziła. Co się naszyłam to moje, ale teraz mi poducha fajnie służy :-D

reklama
”gosha” pisze:
Widzę Dzag że w Bonarce się było na zakupach. to dobrze że nie mam kasy na zbyciu bo bym jeździła tam niepotrzebnie, ale uwielbiam ciuszki z h&m
Tak, w Bonarce :-). Ale dzisiaj zajrzałam do H&M w Galerii Krakowskiej i tam wybór bez porównania. Kupiłam piękniasty sweterek za 10zł i denimowe spodenki za 20zł. Tam warto jechać.

marcia331, ta przezroczysta wanienka jest zarąbista. Będzie genialna do zdjęć. Super.

Do góry