reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Miemie to są z firmy Opoczno model Aleksandria. my kupowaliśmy w Castoramie. Do tego prysznica polecam baterie podtynkowe tzn cała armatura jest schowana pod kaflami na zewnątrz wystaje tylko deszczownica, słuchawka od prysznica i bateria mieszająca. U nas całe mieszkanie w brązach, jedynie u Oktawianka kolorowe ściany i w jednym pokoiku przygotowanym dla drugiego maluszka.

Ja też zakupiłam te paklanki, ostatnio mąż wchodzi to toalety, mówię mu nie radzę, a on: spoko muszę się przyzwyczajać do zapachów.
No nic zostaje zakup zapasu klamerek na nos i tony odświeżaczy powietrza, chyba że przeniosę się z przewijaniem pod okap w kuchni:-):-D

reklama
No i kliknęłam te woreczki ;)
Wanienkę właśnie tą małą z IKEI chcę i ręczniczki, jeden sprzedawca ma to wszystko, więc kupię, ale jakoś pod koniec lipca.
Brodzik mamy wysoki, ale strasznie ciasny po 70cm, ledwo z brzuchem się tam obracam, nie wspominając o myciu go, nie daje rady, mąż musi myć, ale on też kawał chłopa wiec tez się nagimnastykuje za każdym razem...

dziewczyny - spokojna głowa, na początku kupy nie śmierdzą, dopiero koło 4 miesiąca, jak wprowadzimy inne jedzonko niż mleczko, za to jak dziecko skończy rok to dają na całego :-D

kruszki ja nawet nie wiem jaką mam szczoteczkę bo ani razu jej nie użyłam ;-):-D
czapeczek mam 30 jakby ktoś chciał ;-)
a wczoraj kupiłam taki zestaw
Kaftaniki,idealne*polecam* (2418940308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko, że tam nie jest napisane ani ile szt ani rozmiar :confused: będę mieć jutro niespodziankę :-)

karenm
do takiego brodzika idealnie pasuje taka wanienka LÄTTSAM Wanienka - IKEA
ja sadzałam w niej dziecko bo też miałam taki brodzik a na stelażu 6-miesięczniak to już nie bardzo. Górą by wylazł.
Ostatecznie zmieniliśmy kabinę na taką Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.panelux.pl/art/graf/galeria/kab22.jpg i młody ma wannę. Znajomi na tym samym etapie rodzicielstwa robili ten sam myk:)

kupiłaś je w dziale Rozmiar 50/56

Dziewczynki, zwłaszcza te doświadczone mamusie...zróbcie listę niezbędnych leków dla noworodka i niemowlaczka :-DPliss...mimo że mam całodobową aptekę pod blokiem, chciałabym się zabezpieczyć na wszelkie wypadki :-D

na początek to chyba tylko Nurofen (na gorączkę) i Espumisan (na kolki, wzdęcia), zresztą i tak przed podaniem czegokolwiek powinnaś się skonsultować z pediatrą..

Może jeszcze coś na biegunkę, my nie miałyśmy tego kłopotu więc nie mam doświadczenia co?

reklama
Do góry